Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Márciusban újra indul a kampány

A pártok április elsején 16 óráig állíthatnak jelöltet az időközi országgyűlési képviselő-választásra.
Jelenleg még kérdéses, hogy az MSZP kit indít, de az is előfordulhat, hogy senkit, illetve az SZDSZ jelöltjét támogatja. Mint ismeretes, április 24-én lesz az időközi országgyűlési választás első fordulója a soproni körzetben (a másodikra, ha lesz, május 8-án kerül sor).

A választásra jogosultak legkésőbb február 25-ig megkapják az ajánlócédulákat. A jelöltállítás határideje: április elseje, 16 óra.
A pártok már döntöttek, kit indítanak, csupán az MSZP-ben nem zárult le a folyamat. Kránitz László, az MSZP helyi elnöke arról tájékoztatott, a jövő héten lesz küldöttgyűlésük, amelyen döntenek, ki legyen a szocialisták jelöltje. Az országos elnökséggel folyamatosan egyeztetnek. Az elnök arra a kérdésre, hogy önálló jelöltjük lesz-e, vagy esetleg – mint ahogy erről egyre többet hallani – az SZDSZ jelöltjét támogatják, nem tudott érdemi választ adni.

Az SZDSZ megerősítette, képviselőjelöltjük ismét Kóczán Zoltán lesz, aki ugyancsak kitérő választ adott arra a felvetésünkre, hogy támogatja-e az MSZP, vagy a szocialisták jelöltjével is meg kell küzdenie.
– Erről egyelőre nincs mit mondanom – zárta rövidre válaszát Kóczán Zoltán. – Abban az esetben, ha valamilyen változás lesz a jelenlegi helyzethez képest, azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt.

Az elmúlt évi novemberi időközi választást nagy fölénnyel megnyerő, ám a második forduló érvénytelensége miatt a parlamentbe nem jutott Firtl Mátyás indulása a Fidesz – MPSZ-ben egy percig sem volt kétséges. Firtl Mátyás képviselőjelölt, aki egyben a megyei közgyűlés alelnöke, tegnap megerősítette, ott lesz a jelöltek között.

Eldőlt, hogy az MDF mégiscsak indul a választáson. Dr. Borbély József, a párt helyi elnöke elmondta, szervezetük nem tudott egyértelműen állást foglalni az őszi „kudarcos" szereplésük miatt, ezért a döntést a megyei választmányra bízták. Szabó Miklós, az MDF megyei elnöke tegnap közölte: állítanak jelöltet, mégpedig ismét Nagy Tamást.
Továbbra is élvezi a MIÉP bizalmát Sárdy Barbara, és rajthoz áll újra – függetlenként – dr. Friedl László Mihály is, de immár nem a Zöld Demokraták Szövetsége, hanem a Magyar Vidék és Polgári Párt támogatásával.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei választmánya elnökében, a már novemberben megismert Kirkovits Balázs jó szereplésében bízik. Ringbe száll a Zöld Centrum Párt is. Jelöltjük Pohl János vállalkozó lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Renato az új Moby Dick-lemezen

A Big Brother sztárjai, Renato és Bálint együtt töltötték az elmúlt napokat
Sopronban. Tovább olvasom