Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Márciusban több volt az ittas vezető

Egy átlagos hónaphoz képest márciusban huszonöt százalékkal emelkedett azok száma, akiket ittas vezetésen értek a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai.
   
Kovács Miklós alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője részletezte, illetékességi területükön az elmúlt hónapban húsz esetben kellett ilyen ügyben intézkedni. Tizenheten olyan mennyiségű alkoholt fogyasztottak, hogy annak mértéke elérte a bűncselekményi kategóriát.

Tőlük azonnal elvették a jogosítványt. Három alkalommal a járművezető „megúszta" harmincezer forintos közigazgatási bírsággal. A húszból négy sofőrnél baleset miatt derült fény az ittas járművezetésre.

Hirschler Rezsőné nyugdíjasnál nem mutatott alkoholfogyasztást a szonda. Fotó: Nyikos Péter
Hirschler Rezsőné nyugdíjasnál nem mutatott alkoholfogyasztást a szonda. Fotó: Nyikos Péter


Közülük egy magának okozott bajt, megsérült, amikor Röjtökmuzsaj határában fának ütközött, míg a többinél anyagi káros karambol történt.

Tapasztalat, hogy sokan rosszul mérik fel az alkohol szervezetből való kiürülését. Bár külföldi rendszámú autókat is rutinszerűen meg-megállítanak, esetükben nem volt ittas vezető. Mint ahogyan máskor, a húsvéti ünnepek alatt is folytatják a közúti ellenőrzéseket alkoholszonda alkalmazásával. Kovács Miklós hozzátette, kerékpárossal is szondát fújatnak, ha láthatóan nem képes a biztonságos közlekedésre. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 év - Mostoha gyerekkor után boldog öregség jutott Gizi néninek

Századik születésnapját ünnepelte a Sopronban élő Németh Ferencné. Gizi néninek a mostoha gyerekkor… Tovább olvasom