Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Márciusban megnyílhat az internetkávézó a Deák téren

Sopron - Márciusban megnyílhat a Deák téri multifunkciós épület, amelynek jelenleg még nincs használatbavételi engedélye. A kivitelező FÉSZ Zrt. a szigetelési hibákat kijavította.
– Hónapok teltek el a Deák tér átadása óta, de a multifunkciós épület – benne az internetkávézóval – még mindig nem működik. A korábbi szigetelési hibákat az önkormányzat felszólítására ugyan kijavította a kivitelező, de a tél megtette a hatását, a burkolat lapjai néhány helyen meglazultak, s csak idő kérdése, hogy mikor esnek le.
– Január elején szólítottuk fel a FÉSZ Zrt.-t a szigetelési hibák megszüntetésére, amelyet kijavítottak – mondta a helyszínen Kerekes Attila városi főmérnök.

A Deák téri multifunkciós épület szigetelése a vízmedence alatt sok gondot okozott a kivitelezőnek. Tavasszal kiderül, sikerült-e a problémát véglegesen megoldani. Fotó: Magasi Dávid


– Az épületbe ugyanis több helyen beszivárgott víz.
Igaz, a tetőn lévő medence most üres, nincs nyomás alatt.
Az igazi próba az lesz, ha ismét tele lesz vízzel. Ettől függetlenül szeretnénk mielőbb a rendeltetésének megfelelően használatba adni. Az engedélyt várhatóan februárban megkapjuk a fertődi építési hatóságtól, már csak a Nemzeti Közlekedési Hatóság forgalomba helyezési hozzájárulása hiányzik. Abban az esetben, ha a jövőben bármilyen probléma lesz, a FÉSZ köteles garanciában kijavítani.

Az épületet közösségi térként alakították ki, az unió erre adta a pénzt, ezért az eredeti funkciónak megfelelően kell minimum öt évig működtetni. Az önkormányzat már tárgyal a működtetéséről, többen is érdeklődnek – információink szerint elképzelhető, hogy végül az egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete lesz a befutó –, de még nincs döntés.

Olvasóink írták

 • 3. attila emeric csiki 2008. február 06. 18:46
  „Internetkávézók, játéktermek üzemeltetőiknek egy nagyszerű és egyedülálló üzleti ajánlat. Növeld meg forgalmad és bevételed egyidőben. A részletekért küldj egy e-mailt az aláébbi címre. Az idő pörög, légy az elsőkközt! Minden kérdésre válaszolok! E-mail cím: internetpiac@gmail.com
  Mobilszám: +36209419091”
 • 2. ghool 2008. február 04. 12:36
  „Csatlakozok az előbbi hozzászóláshoz. A teret nem tönkretenni, hanem felújítani kellett volna. Mi lesz a következő? Lebetonozzák az Erzsébet-kertet parkolónak? Sajnos a döntéshozókat a saját zsebükön kívül nem érdekli semmi más, és ez Sopronban hatványozottan érvényes.”
 • 1. Böszörményi Mária 2008. február 03. 21:13
  „Csak gratulálni tudok Sopron városának a "gyönyörűen" felújított Deák-térhez. Az ilyen nagy és felelősségteljes munkába mindig becsúszik egy-két hiba, pl. értelem nélkül létrehozott épületek, a multifunkcionális kocka alakú, "Lenin mauzóleum" középen, vagy üveggel fedett kacsaúsztatóra emlékeztetető valamik, a régi jó sövények kiirtása, a nagy füves felületek lekövezése, sok százezer Ft értékű üveglapok, amelyek már betörtek egyszer-kétszer, a kicsi játszótér, amelytől kb. 2 km-re van a szuper új nyilvános WC, a lift mellett, amire senkinek nincs szüksége, a fák alá ültetett, de árnyékot el nem viselő növények, és még sorolhatnám.
  Szóval csak így tovább, Sopron egyre élhetőbb lesz, a "Nyugat kapuja", Civitas fidelissima, szép fényes külső, ami mögött nagy rothadás található.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legtöbben gazdasági pályát választanának

Sopron - „A továbbtanulási döntéskor a legfontosabb, hogy a diploma jó elhelyezkedést… Tovább olvasom