Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Márciusban ismét városi lomtalanítást hirdetnek

Sopron - Egyre kevesebb az illegális szemét a városban és környékén, köszönhetően a hulladékkommandónak. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – folytatják munkájukat.
Az elmúlt időszakban – december elsejétől – 100 köbméter illegális szemetet gyűjtött össze a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. és a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. – hangzott el a hulladékkommandó tegnapi városházi ülésén. A szakemberek eredményesnek ítélték eddigi tevékenységüket, mert egyre kevesebb az illegális lerakó és a szemét is. Egyre többen érzik kötelességüknek, hogy segítsenek a kommandónak, akár bejelentéssel, akár szemétgyűjtéssel. A Castanea környezetvédelmi egyesület például kezdetektől fogva részt vesz a munkában, az idén már saját utánfutóval szállítják a szemetet. Nagyobb zökkenők nélkül sikerült összegyűjteni a karácsonyfákat is. A városban folytatódik a lomtalanítási akció. Még szinte be sem fejeződött az őszi-téli, de már tervezik a márciusban kezdődőt, a már megszokott módszerrel, vagyis nem konténereket helyeznek ki az ismert helyekre, hanem az itt lerakott hulladékot szállítják el a hulladékgazdálkodási kft. munkatársai.

Olvasóink írták

 • 2. Wéber Károly 2008. január 24. 17:12
  „Talán megnézhetnék a BOBpálya és a mellette levő erdőt is. A műanyagpalackok és egyéb zsákos csomagok a fák, bokrok közé van bedobálva.Lakás felújítási sittel is találkozhatnak.
  Már nem merek a szemetelőknek szólni, mert olyan beszólásokat kaptam,hogy inkább nem is veszem figyelembe az új szemét szállítókat.
  Tisztelettel:
  Wéber Károly”
 • 1. Valaki 2008. január 24. 15:35
  „Akkor nézzenek az Anger pálya mellett, körül. A quad pálya felől. Valaki ottfelejtette a padlószőnyegét meg valami fehér vatelin féleséget. Gyönyörű látvány:( .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkát kapott Pfeiffer Tibor

Fertőrákos - Cikkünk nyomán munkát kapott Pfeiffer Tibor. A negyven százalékban rokkant fertőrákosi… Tovább olvasom