Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Március 15.: sok százan vettek részt a soproni ünnepségen - fotók

A Petőfi Színház népszerű művészei idézték meg az akkori kort, a forradalmi hangulatot és a hazafiasságot szavalatukkal, énekükkel. A közönség színháztörténeti pillanatot is átélhetett.
Sok százan vettek részt a Petőfi téren a színháznál rendezett városi ünnepségen, amellyel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójára emlékeztek.

– A magyar városok közül elsőként Sopronba jutott el a bécsi forradalom híre, miként a Nemzetőrséget is az elsők között állították fel a soproniak – emlékeztetett ünnepi beszédében Fodor Tamás polgármester.

"Legyen béke, szabadság és egyetértés!" – emelte ki a szónok.

Fotók

Ezt követően a Petőfi Színház népszerű művészei, Vastag Tamás, Ács Tamás, Füredi Nikolett és Pataki András idézték meg az akkori kort, a forradalmi hangulatot és a hazafiasságot szavalatukkal, énekükkel.

Színháztörténeti pillanatot is átélhetett a közönség: A walesi bárdok című Arany János-költemény ihletett, forró hevületű előadása Pataki Andrást a legnagyobb magyar előadóművészek sorába emelte. Az ünnepséget a Petőfi-szobor megkoszorúzása zárta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél kiló drogot foglaltak le a soproni rendőrök

Az egy kiló speedről azt mondta, magának vette de így olcsóbb volt. A marihuánát is saját… Tovább olvasom