Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Márai-bemutató a Kisszínházban

Sopron - Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című művét mutatják be szombaton este fél 8-kor a soproni Kisszínházban, Csiszár Imre Jászai-díjas, érdemes művész rendezésében.
– Örömmel fogadtam a színigazgató, Darvasi Ilona felkérését, hogy állítsam színpadra a világsikert megért Márai-regényt – nyilatkozta a Kisalföldnek Csiszár Imre rendező. – A Liszt-központ Petőfi Termében nem a hagyományos, hanem kettéosztott nézőtér előtt – között – elevenedik meg a történet, így a közönség még jobban részesévé válik Koncz Gábor, Makay Sándor, Somfai Éva és Zsolnay András játékának.

Csiszár Imre rendezésében szombaton este mutatják be Márai A gyertyák csonkig égnek című művét. Fotó: Gosztonyi
Csiszár Imre rendezésében szombaton este mutatják be Márai A gyertyák csonkig égnek című művét. Fotó: Gosztonyi

A szereposztás érdekessége, hogy Koncz Gáborral még sosem dolgoztam együtt: ő a Vígszínházban és a Madách Színházban játszott, s bár számos helyen rendeztem, ezekben nem. Makay Sándorral viszont többször találkoztam színpadi munkám során. A gyertyák csonkig égnek című darabban két érdekesen alakult életutat kell megjeleníteni. A főhősök már a gyerekkorukat, fiatalságukat is együtt töltötték, ám útjaik elváltak: csak négy évtized múlva találkoznak újra. Az izgalmas, fordulatos, érzelmi hullámzástól sem mentes darab végtelenül koncentrált játékot igényel. Két nagyszerű epizódszerepet is láthat a közönség Somfai Éva és Zsolnay András alakításában, mindkét művészhez színpadi múlt köt. Zsolnay Andrást például már gyerekkorunk óta ismerem, amikor mind a ketten statiszták voltunk a Nemzeti Színházban...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyeningatlanok az államtól, megjelölt célra

Sopron - Sopron önkormányzata a rendszerváltás óta folyamatos „harcot" vív az állami… Tovább olvasom