Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Marad a diszpécserközpont

Az utóbbi hetekben gyakori témaként szerepelt a mentőállomáson működő diszpécserszolgálat jövője.
Dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet-kórház főigazgatója elmondta, Sopronban megmarad a szolgálatvezetői poszt.

Együtt dolgozták ki

– Mivel az ügyben nemcsak a mentőszolgálat, hanem a sürgősségi betegellátás tekintetében a kórház is érintett, tájékozódtam a tényleges helyzetről – mondta el a főigazgató.

– Az OMSZ főigazgató főorvosával konzultálva megnyugtathatjuk a lakosságot, nincs olyan elképzelés, hogy megszüntessék a soproni alközpontot, annál is inkább, mert a sürgősségi betegellátás úgynevezett soproni modelljét együtt dolgoztuk ki az OMSZ főigazgató főorvosával, az országos tiszti főorvossal, a Magyar Orvosi Kamara elnökével, a minisztériumi szakértőkkel és a kórház sürgősségi ellátásban részt vevő szakembereivel.

Ennek a modellnek a lényege, hogy a kórház területén a műtéti-diagnosztikai tömb földszintjén létrehozzuk a sürgősségi betegellátó osztályt. Itt működhet majd a központi ügyelet, és szakmai integrációban csatlakozhat a mentőszolgálat diszpécserközpontjához. Ezen stratégiai célkitűzés tekintetében továbbra is egyetértés van az OMSZ-szel. Szükségesnek tartjuk az alközpont fenntartását, amelynek a tevékenysége kibővül a központi ügyeleti ellátás szervezésével is.

80 százalék mobilról

– Az OMSZ informatikusai felmérték, hogy országosan honnan és milyen számban érkeznek a riasztások, ennek megfelelően elkészítették az úgynevezett igénybevételi térképet – folytatta dr. Baranyai Tibor. – Ezt nyilvánvalóan a későbbiekben a határ menti régiók adataival ki kell egészíteni, s ennek alapján lehet racionalizálni a rendszert. Jelenleg a mentőszolgálat hívása két úton lehetséges: a hívások 80 százaléka mobiltelefonról érkezik és a győri diszpécserközpontba fut be, a maradék 20 százalékot vezetékes telefonról indítják, ez Sopronban csörög.

Bontják az egykori mentőállomást

Elkezdődtek az Árpád utcában az egykori mentőállomás bontási munkálatai. Mint megtudtuk, az állami tulajdonban lévő, értékes területen álló épület lebontását az önkormányzat kezdeményezte, mivel az utóbbi időben hajléktalanok menedékévé vált és az állaga is meglehetősen leromlott. Az új mentőállomás átadásával párhuzamosan a terület – térítésmentesen – önkormányzati tulajdonba kerül át, oda valószínűleg társasház épül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhanyagolt Csatkai szülői háza

Ausztriában ma már kevés olyan elhanyagolt épület található, mint Darufalván dr. Csatkai Endre szülőháza. A földszintes ház láthatóan elhanyagolt, ablakai betörtek. Egy részében valamikor fodrászüzlet volt, de már azt is bezárták. Christian Iledits polgármester érdeklődésünkre elmondta, az épület magántulajdonban van, amelyet a helyi önkormányzat bérel. Tovább olvasom