Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Már most eddzen a Fertő tó átúszására!

A tervek szerint június végén, idén is megtartják a Fertő tó átúszását. Eddzen már most, hogy bírja szusszal!

Idén, immár tizenkettedik alkalommal tartják meg a Fertő tó átúszását. Amennyiben az időjárás is úgy akarja, akkor június 29-én ugorhatnak vízbe a résztvevők. Esőnap a következő nap lesz.

- Bár, még jópár hét hátra van az átúszásig, már most érdemes elkezdeni a felkészülést, az edzést - mondja Boninsegna Ferenc, főszervező. - Ajánlott a rendszeres mozgás, az úszás. A Fertő vízállása magas, így átúszás közben nem lesz lehetőség a megállása. Azt szoktam mondani, hogy azok bizton teljesíteni tudják a távot, akik a medencében képesek megszakítás nélkül harminc percig úszni. A célunk is ez: felhívni a figyelmet a mozgásra, az egészséges életmódra.

Így elérhető az, hogy mindez ne megerőltetés, hanem egy kellemes időtöltés legyen. Persze azt sem titkoljuk, hogy kicsit népszerűsítjük ezáltal a Fertő tavat, Sopron, a térséget - tette hozzá a főszervező.

Kinn a vízből: a táv 3,8 kilométer.
Kinn a vízből: a táv 3,8 kilométer.


A tervek szerint az idei Fertő átúszást június 29-én, szombaton tartják meg. Rossz idő esetén pedig másnap, vasárnap.

A gyülekezés a tó magyar oldalán, a Drescher mólónál lesz. A regisztráció reggel héttől háromnegyed nyolcig tart. Ezt követően hajóval mennek át Fertőmeggyesre (Mörbisch). Fontos, itt már nincs lehetőség a csatlakozásra, miként várni sem tudnak, a hajó pontosan nyolckor elindul. A lemaradónak nem lesz más választásuk, mint a résztvevők után úszni...

A rajt kilenckor lesz a fertőmeggyesi strandról.

A résztvevőknek a kijelölt útvonalon kell haladniuk, aki ettől eltér, annak ez eredményét nem tudják figyelembe venni. Mint már említettük, a magas vízállás miatt idén nem tudnak megállni, miként gyalogolni sem. A táv, mintegy 3,8 kilométer. Az úszok biztonságát több gyors, motorcsónak, és szakképzett személyzet biztosítja.

A nevezési díj 3500 forint.

 Minden induló kap egy trikót, emléklapot, induláskor szőlőcukrot, beérkezéskor teát. Hideg idő esetén izomlazító krémet biztosítanak. Díjazzák a leggyorsabb úszót, miként a legfiatalabb, és legidősebb indulót is. A főszervező felhívta a figyelmet: amennyiben a víz hőmérséklete 22 Celzius fok alá csökken, akkor a tizenkettő év alattiaknak nem javasolják az átúszást.

- Örömteli, hogy a korábbi években húsznál is több magyar városból érkeztek úszók - folytatta Boninsegna Ferenc. - Már most jelentkeztek Ausztriából, Szlovákiából, Amerikából is, hogy eljönnek hozzánk. A résztvevők életkora a tizenévestől a hatvan év felettiekig tart. Tavaly értük el elsőször, hogy az indulók többsége soproni, illetve városkörnyéki volt. Reméljük, ez a jó szokás idén is megmarad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkötötte anyu autóját a kétéves, 3 métert zuhant - túlélte

Kétéves kisfiú és a gyerekülésben ülő egyéves kisöccse ˝léptek meg˝ a szülői autóval. Az anyát feljelentették. Tovább olvasom