Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Már megérkeztek a Dalí-képek

Sopron - Már megérkeztek a Dalí-képek Sopronba, a szervezők gőzerővel készülnek a szürrealizmus egyik legnagyobb alkotójának festőtermi kiállítására.

Salvador Dalínak (1904–1989), a szürrealizmus egyik legnagyobb alkotójának huszonhét fametszetéből nyílik szombaton kiállítás a Festőteremben. A megnyitó zárt körű lesz, de a Pro Kultúra Sopron Kht. százötven vendéget vár az exkluzív eseményre, amelyen a soproni származású médiasztár, Csiszár Jenő és az ugyancsak soproni festőművész, Gáspárdy Tibor nyitja meg a tárlatot.
A nagyközönség vasárnap délelőtt 10 órától látogathatja a Dalí-kiállítást, ami július 6-ig tart majd nyitva.

Dalí, a szürrealizmus egyik mestere.
Dalí, a szürrealizmus egyik mestere.


Mint megtudtuk, a képek már megérkeztek Sopronba, de hogy hol helyezték el őket, az biztonsági okokból hétpecsétes titok. A spanyol zseni, Salvador Dalí huszonhét fametszete a New Yorkban élő Csikós Nagy Zsuzsanna tulajdonában lévő eredeti illusztrációk, az Alice Csodaországban és Dante Isteni színjátékának képei. A rendkívül értékes fametszetek többszörösen biztosítva vannak, őrzésükről külön is gondoskodik a Pro Kultúra kht. A kiállítóteremben szintén megerősített biztonsági szolgálat ügyel majd a képekre.

A szenzációsnak ígérkező kiállításra a felnőttek belépőjegye ezer forint lesz, a diákoké 350 forint. Az a csoportkísérő, aki legalább 20 főt hoz a kiállításra, ingyen nézheti meg a tárlatot. A kiállítás naponta 10-től 18 óráig lesz látogatható. Csoportok részére mindennap egy idősávot biztosítanak 9 és 12 óra között, amelyre előzetesen kell bejelentkezni (99/517-560).

Olvasóink írták

  • 1. poncihter 2008. május 09. 13:21
    „Csak azt nem értem, hogy a megnyitó miért lesz zártkörű. Ki lesz az a 150 vendég akiket meghívnak? Azért, mint a "nagyközönség" egyszerű tagja megnézem a kiállítást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjjel permetezték a fákat

Sopron - Az elmúlt két napban Sopronban közel 650 vadgesztenyefát permeteztek le. Aknázómoly és… Tovább olvasom