Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Már Marokkóban autóznak

Sopron–Marokkó - Az Atlasz-hegységen is átkelt már a UniversiTeam. A marokkói erős szélben rója a csapat a kilométereket. Eddig többnyire aszfaltúton haladtak, csak az utolsó szakaszon találkoztak homokkal.

A Nyugat-magyarországi Egyetem négy hallgatója, az UniversiTeam szombaton rajtolt a fővárosi Felvonulási térről induló Budapest–Bamako-ralin. Az első három napon 2600 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük, aminek végén szerda reggel 7 órára Merzougába érkeztek. A kedd éjszakát a Földközi-tengeren kompon töltötték. Előtte azonban már volt némi kalandban is részük: az Alpok egyik hegyi útját nem takarították le és másfél méteres hóakadályokba ütköztek a csapatok. A soproniak is úgy döntöttek, nem vállalják a több mint 100 kilométeres hegyi kitérőt, hanem Franciaország felé veszik az irányt.

A hosszú, monoton autózást csak a sofőrcserék szakították meg.

A rajton még kipihenten integet a UniversiTeam. Azóta valószínűleg már fáradtabbak...
A rajton még kipihenten integet a UniversiTeam. Azóta valószínűleg már fáradtabbak...

A srácok nem akarták megtörni a lendületet, ezért meg sem álltak a szervezők által javasolt pihenőhelyen Montpellier-ben, hanem folytatták az útjukat dél felé. Miután elhagyták Barcelonát, már erőt vett rajtuk a fáradtság, úgyhogy az autópályáról letérve sátrat vertek.

Ébredés után a csapat tagjai nekivágtak az almériai kikötőig hátralévő 700 kilométeres távnak. Az út eseménytelenül telt, az autó jól bírta a terhelést. A kikötőbe hétfőn este nyolc óra körül érkezett a csapat. Megpróbáltak internetelérést találni, hogy tudjanak élménybeszámolót és képeket küldeni, de ez nem jött össze, úgyhogy gyorsan megvették a jegyeket a kompra, aztán irány Afrika!

Az egyetemről szerda délelőtt sikerült felhívni a csapatot:

Az első napok akadályait jól vette az egyetemi csapat, szerencsére az autójuk is bírja.
Az első napok akadályait jól vette az egyetemi csapat, szerencsére az autójuk is bírja.

Marokkóban róják a kilométereket, nagyon hideg van, és elég erős szél fúj.

Ennyit tudtak csak elmondani, a vonal ugyanis megszakadt. Mint megtudtuk, a műholdas telefonjuk egyelőre nem működik hibátlanul, remélhetőleg hamar kiderül, mi ennek az oka. Az út alatt azért írják számítógépen a naplójukat, és ha sikerül kifogni jobb műholdas vételt, akkor bővebben is beszámolnak az élményeikről – üzenték az itthoniaknak. Egyelőre nem tudnak internetközelbe kerülni, úgyhogy ezeket a beszámolókat telefonon mesélik el. Azt mondják, hogy még emberekkel is elég ritkán találkoznak, nemhogy internetkávézóval. Az autó eddig jól szolgálta a csapatot, semmi problémájuk nem volt vele, egyedül az olajat kellett kicsit utántölteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb pályázati lehetőségek

Sopron - Helyt adott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi főosztálya a soproni önkormányzat két… Tovább olvasom