Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Már döntöttek a végzősök sorsáról

Sopron - A végzős általános iskolások hétfőig minden olyan középfokú iskolától értesítést kapnak felvételükkel kapcsolatban, ahová jelentkezési lapot adtak be. Hamarosan kezdődik a pótfelvételi, néhány soproni osztályba még várnak jelentkezőket.
A középiskolák már tudják, kik kezdenek náluk szeptemberben, a végzősök pedig április 27-éig kapnak értesítést arról, melyik intézményben folytathatják a tanulmányaikat. Aki több helyről kap pozitív értesítést, abban az intézményben folytathatja, amelyik a jelentkezési lapján a rangsorban előrébb szerepelt.

A Fáy András közgazdasági iskolába 196 diákot vettek fel, a Handler Nándor-szakképzőbe 530 fiatal jelentkezett, közülük 173-an kezdhetik meg a tanulmányaikat. Itt a legnépszerűbb a fodrász-kozmetikus szakközép-iskolai, a képzőművészeti szakközép-iskolai képzés, de kedvelt a faipari, építőipari és fodrász szakiskolai osztály is. A Szent Orsolya-iskola gimnáziumi osztályaiba kétszeres volt a túljelentkezés, 120 pályázóból 61 nyert felvételt.

A Berzsenyi-líceumba is többen jelentkeztek a felvehetőnél, a legnagyobb túljelentkezés a nyolcosztályos gimnáziumban, illetve az angol nyelvi előkészítő osztályban volt. Az idegenforgalmi szakképző öt osztályt indít, minden helyet betöltöttek. A vas- és villamosipariba 435 jelentkezési lap érkezett, 122 diák nyert felvételt. A legnagyobb érdeklődés az informatikai szakközép-iskolai osztály iránt mutatkozott, ott háromszoros volt a túljelentkezés.

A Széchenyi-gimnáziumba jelentkező 188 tanuló közül 58 gyereket hatosztályos gimnáziumba, harmincat négyosztályos képzésre, harmincat nyelvi osztályba vettek fel. Az Eötvös József-gimnázium és egészségügyi szakközépiskolába 237 diák adta be a jelentkezési lapját, közülük nyolcvanhárman nyertek felvételt. Itt a sajátos nevelési igényű tanulók gimnáziumi osztályában volt a legnagyobb túljelentkezés. A Roth Gyula-szakközépiskolába 250 diák jelentkezett, 109-en nyertek felvételt. Az erdészképzés volt a legnépszerűbb, 49 diákot el kellett utasítaniuk. A Lippai János-iskolában 50 helyre 53 tanuló jelentkezett, 23-an nyertek felvételt.


Pótfelvételi

Ha a tanuló nem jutott be egyik középiskolába sem, akkor a május 4-e után kezdődő pótfelvételi időszakot kell kihasználnia. Ekkor már egyénileg, az iskolákkal való egyeztetéssel történik az ügyintézés. Pótfelvételit hirdetnek a Fáy hagyományos osztályaiba, a Handler informatikai és faipari szakközép-iskolai helyeire, a vas- és villamosipari iskola gimnáziumi képzésére, a Roth Gyula-szakközépiskola faipari és környezetvédelmi osztályába és a Lippai képzéseire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék a gyermekotthonnak

A soproni Doborjáni Ferenc Nevelési, Oktatási Központ gyermekotthonát ágy- és ruhaneműkkel lepte meg… Tovább olvasom