Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Már döntöttek a Récényi út felújításáról

Sopron - A Récényi út egyre rosszabb állapotban van. A naponta arra járók az esős időszak beköszöntével félnek, hogy tovább romlik a helyzet. A Lövér körútba csatlakozó alsó szakaszon már szinte több a kátyú, mint az összefüggő aszfaltfelület.
Dr. Jámbor László, a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. vezérigazgatója a Kisalföldnek elmondta, napirenden van a téma.

– A kérdés azért összetett, mert az alsó szakasz az önkormányzaté, a Kőfejtő út feletti rész tartozik az erdőgazdasághoz. Mindannyian tudjuk, hogy az út javítása nem tűr halasztást, ezért már folytattunk is egyeztetéseket a városvezetéssel. Terveink szerint a rekonstrukciót még ebben az évben elvégeztetjük, az elvi döntés már megszületett. Először az önkormányzatnak kell lépnie, és amint az alsó szakasz elkészül, mi tovább folytatjuk a munkát. Az erdőgazdaságnak megvannak az útfelújításra elkülönített forrásai. A Kőfejtő úttól a parkolóig terjedő felső szakasz rekonstrukciójának hozzávetőleges költsége mintegy 20 millió forint – mondta.

A Lövér körútba csatlakozó alsó szakaszon már szinte több a kátyú, mint az összefüggő aszfaltfelület. Fotó: Magasi
A Lövér körútba csatlakozó alsó szakaszon már szinte több a kátyú, mint az összefüggő aszfaltfelület. Fotó: Magasi

– A Récényi út alsó szakaszának teljes felújításáról már döntött az önkormányzat – mondta el a Kisalföldnek Kerekes Attila városi főmérnök. – Az erdőgazdasághoz tartozó felső szakasz rekonstrukcióját is támogatjuk, hiszen a Károly-magaslathoz vezető út turisztikai és városi jelentőséggel is bír. A városvezetés úgy határozott, hogy a rekonstrukció teljes költségének felét vállalja. Jelenleg egy lakossági közművezeték kiépítésére várunk, ennek elkészülte után – amennyiben az időjárás engedi – azonnal megkezdjük a munkát. A beruházás része a nyílt
árkos csapadékvíz-elvezetés kiépítése, amely várhatóan megszünteti a Lövér körúton a vízátfolyásokat – tájékoztatott a szakember.

Olvasóink írták

 • 17. Mágel Ágost 2008. szeptember 21. 22:52
  „Tisztelt soproni!
  A korábban megadott telefonon keressen, a PH-ba sokszor megyek mint képviselő a munkahelyem a Handler SzKI. Várom a tel.hívását.
  üdvözlettel MÁ”
 • 16. soproni 2008. szeptember 21. 19:23
  „Tisztelt Mágel Úr!
  A Mély úttal kapcsolatos probléma megoldásának reményében keresni fogom Önt,hogy a segítségét kérhessem. A kérdésem még csak annyi,hogy a polgármesteri hivatalban dolgozóként (ügyfélfogadási időben),vagy privát emberként találhatom meg? Üdvözlettel:soproni”
 • 15. Mágel Ágost 2008. szeptember 21. 01:24
  „Kedves Soproni!
  Akkor Önt is kérem, hogy keressen!
  A tört borvidék útjai érintenek, rendszeresen járok a dülőútakon szőlőterm vagyok, igaz kicsi, de családi tradsiciót megtartottam , kötelező testmozgás- ez nem tart ide-Ez a rangossab szem. kicsit zavar én összeszerveztem a körülöttem lévő tulajokat és a dülőutatat megcsináltuk-3000ft/tul 3 éve stabil az út.Visszatérve az eü ház engem nemfogott meg, egybként nem is tánmogatnám, de nem is kérdeztek meg, hatósági ügy. Szíves megkeresését várom. üdvMÁ”
 • 14. Mágel Ágost 2008. szeptember 21. 01:00
  „Kedves bibic vagy Bici
  Nincs politiki lobbi, az eü ház szóba sem került a Récényi felújítási igényekor vegyük le? a politikai összefogás része ez is lehetne. Az Ady E út mindannyiunknak fontos nem csinálták meg, most megcsináljuk független a Bánfalva a Lővér képviselőjétől, én nagyon fontosnak tartom, nmert nem lehet közlekedni.Végre csináljuk meg.Üdv MÁ”
 • 13. soproni 2008. szeptember 20. 15:40
  „Tisztelt Mágel Ágost!
  Nekem még nem jelezte,hogy névvel jelentkezzek,mert az útépítésekkel kapcsolatos cikkekhez eddig nem szóltam hozzá.Tudja tisztelt uram,kicsit furcsállom(de nem hinném,hogy csak én),hogy miután kiderült,milyen beruházást terveznek a Mucki pihenő helyére ,egyből lett pénz az odavezető út felújítására.Annak ellenére,hogy Ön már több éve kezdeményezte, mégsem tartották fontosnak .Tavaly,tavaly előtt és azelőtt még nem volt fontos,most igen......hogy is van ez?Pedig az út minősége már évek óta indokolttá tenné a felújítás szükségességét.A Mély utat azért említettem,mert pár száz méterrel odébb ,ahol Walter úrnak( fiának )van pár telke,ott már közművekkel ellátott és jól járható az út minősége.Ön szerint a felújítási igény a döntő. Nos...ebben az esetben megkérdezném,hogy a történelmi borvidék katasztrofális állapotú és néhol szinte járhatatlan útjai miért nem teszik indokolttá a felújítást?Higgye el,biztos vagyok abban,ha valami rangosabb egyén is lenne a tulajdonosok közt,most nem tettem volna fel Önnek az előbbi kérdésemet.”
 • 12. bibic 2008. szeptember 20. 07:37
  „Tisztelt M.Á. VFB elnök (Fidesz MPP)!

  Ahhoz képest, hogy egy éve a sajtóban a Városüzemeltetési osztály vezetője úgy nyilatkozott, hogy az Ady Endre u. 2007-ben felújításra kerül, furcsa, hogy azt állítja, hogy tervebe van véve!
  Szerintem a récényi út nem bonyolít akkora forgalmat, mint az Ady E.!!
  Álszentnektartom, hogy arról ír, hogy a récényi út milyen fontos. Ebben a politikai lobbit látom. Bánfalvának MSZP-s önkormányzati képviselője van, Ön pedig a Lőverek képviselője, nemdebár?”
 • 11. Mágel Ágost 2008. szeptember 19. 23:34
  „Kedves Soproni!
  A korrábbi hozzászólásomban is írtam, hogy jelentkezzen névvel. megkereséssel ha van megoldandó. A névtelen vegyen telket.....nem megy. A Récényi úton nem lakik képviselő, úgy különben az, hogy ki hol lakik más utcák tekintetében is gyennge krit. Nem ez dönt nálunk, inkább a felújítási igény. Ez vonatkozik az Ady E-re nis amely tervezése folyamatban van. Fontos!!
  Üdv a nevemmel Mágel Ágost VFB elnök”
 • 10. MágelÁgost 2008. szeptember 19. 23:17
  „Kedves Fórumozók!
  A Récényi u felújítását már sok éve kezdeményeztem, nem került felújításranem tartották fontosnak. Mostani önkorm mind a lakók, minind az idegenforgalom tekintetében fontosnak tartja, az út felújítása indokolt.Több éve napirenden van, aki összemossa az eü? házzal téved, az hatósági ügy.
  Ha kérhetem a T fórumozót keressen, az információ fontos 70 2705827 üdv MÁ”
 • 9. soproni 2008. szeptember 19. 16:28
  „Tisztelt képviselő urak!
  Vegyen már valaki egy telket a kertünk közelében is,hogy végre a Mély út járhatóvá tételére is legyen pénz!”
 • 8. AKI MÖGÉ LÁT ! 2008. szeptember 19. 16:25
  „Miről beszéltek Emberek !

  Egy utat megcsinálnak most ami egyébként járhatatlan ! nem teljesen csak a Károly kilátó parkolójáig !


  Hülyeség fájna sok ember ordibálna mint ahogy teszik is itt ! Erdész belöled meg csak az ész hiányzik !”
 • 7. madárka 2008. szeptember 19. 12:41
  „Az ehhez hasonló megmozdulásoka különböző szervezetek vezetői részéről arra jó, hogy az átlag soproni polgár végre egyre tisztábban lát: kiket is lakatott jól az erdei magánkórház kiagyalója. A taeg vezetője már biztos nem éhezik. DE van remény állitólag már a Védegylet is érdeklődött a Polgármesteri Hivatalnál.Erről miért nem beszélnek a hivatalból? Fodor úr miért nem áll ki és mondja el a véleményét a beruházásról? Talán azért mert ebben is Simon úrat, vagy inkább hitvesét kellene megkérdezni?”
 • 6. bibic 2008. szeptember 18. 20:24
  „Ezek szerint vannak elkülönített forrásai a Taegnek útfelújításokra!
  Neki lehet állni a hermesi útnak is!!!
  Ez most egy népszerű szereplési lehetőség a Taegnek, pedig pár hónapja azt állították, hogy bizony ők olyan szegények, hogy ilyesmire nem futja...
  Bezzeg amikor Walter kikátyúztatta a hermesi utat a város pénzén, akkor ők köszönték szépen, hiszen egy fia garasuk sincs útra. Pedig nem a turisták meg a lakosok személyautói, hhanem az erdészek böhö teherautói járják szét az útburkolatot...”
 • 5. jhgf 2008. szeptember 18. 17:30
  „Ja mellesleg igen! Az erdőbe kell az a magánkorház csak nem tom minek az erdőbe biciklisek ugratot építettek és a rendőrség majdhogynem utánnuk nyomoz mert károsítják a természetet de egy korházat oda ba...hatnak!! gratulla”
 • 4. soproni 2008. szeptember 18. 14:30
  „erdész! Úgy tűnik most az egyszer egyetértünk!”
 • 3. Egy aggódó soproni 2008. szeptember 18. 10:28
  „Már csak Grahovetz "Úr" hiányzik a képből! :)
  Meg a Mucki kórháza.... :)”
 • 2. hapcik 2008. szeptember 18. 08:28
  „Hüle vagy fiam !”
 • 1. erdész 2008. szeptember 18. 07:32
  „MELLÉBESZÉLÉS!!!!!!!!!!!!!!Készítik elő a mucki magánkórház építését a lakosság tiltakozása ellenére.Még egy wabi,csakis a soproni lakosság érdekében.Szemetek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is futottak a világharmóniáért

Sopron - Szerda délután Magyarországra ért a Világharmónia Futás európai szakaszának csapata, s… Tovább olvasom