Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Már alapozzák az Újteleki utcát

Gőzerővel folynak a munkálatok az Újteleki utcában. A gázvezetékek cseréje november 15-ig befejeződik.
Megkezdődött az útak alapozása is és szegélyezése. A járda végleges helyreállítása jövő évben történik.

Megosztotta a közvéleményt az Újteleki utca közműfelújítási munkálatainak elhúzódása. Október 13-án adtunk hírt a kilenc hónapja tartó közműcserékről és az azt kísérő kaotikus állapotokról. Úgy tűnik, az ott lakók megnyugodhatnak, ugyanis befejezésükhöz közelednek a munkálatok.

– A gázvezetékcsere végső határideje november 15-e – mondta érdeklődésünkre Horváth Imre, az ÉGÁZ szombathelyi kirendeltségének vezetője. Az Ógabona tértől az Újteleki utca 36.-ig már kicserélték a gázvezetékeket, ezen a szakaszon az út alapozása, szegélyezése folyik jelenleg. A kirendeltség vezetője megjegyezte: a mai nap nyomáspróba alá vetik a Rákóczi utcáig elhelyezett új vezetékeket, és hétfőn megtörténhet az átkötés is. November 15-én pedig végképp átadják a helyet az útépítőknek.

Ez a határidő Horváth Imre szerint tartható, mivel az előző két ütem átadási határidejét is betartották, annak ellenére, hogy a csapadékos időjárás jelentősen hátráltatta az október első hetében megkezdett gázvezetékcseréket. Horváthné Seregély Jolán, a soproni városüzemeltetési iroda vezetője hozzátette: a kivitelezővel felállított ütemterv szerint – az időjárás függvényében – december közepéig átadják az Újteleki utcát a közúti forgalomnak. A járda egyelőre ideiglenes helyreállításra kerül, végleges burkolatát jövő év elején építí meg a vállakozó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paprikaturizmus a határ mentén

Miközben Magyarországon még mindig teljes zavar tapasztalható a fűszerparika ügyében, a szomszédos Ausztria határmenti üzleteiben megnövekedett az érdeklődés a hungaricumnak számító termék iránt. Az osztrák boltok és kereskedelmi láncok vezetői már jelezték, hogy a Magyarországról érkező vásárlók nagy mennyiségben keresik fűszerpaprika-termékeinket.  Tovább olvasom