Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Már a választásokra készülnek

A közelmúltban új csoportelnököt, illetve társelnököt választott a Fidesz – MPSZ és az MDF helyi szervezete.

A közelmúltban – mint erről már beszámoltunk – új csoportelnököt, illetve társelnököt választott a Fidesz – MPSZ és az MDF helyi szervezete. A tisztújításról és az előttük álló feladatokról Abdai Gézát és Nagy Tamást kérdeztük.

Abdai az új csoportelnök

– A Fidesz – MPSZ soproni csoportja június 22-én tartotta tisztújítását – tájékoztatott Abdai Géza, a csoport új elnöke. – Az előző vezetés magasra tette a mércét, ezért a következő két évben szeretnénk megőrizni az elért eredményeket, illetve – ha lehet – még tovább erősíteni a Fidesz bázisát úgy, hogy még közelebb kerüljünk az emberekhez, például a nemzeti konzultáció segítségével. Ezt a célt szolgálja a már ismert választókerületi rendszer is, amelynek elnöke Sopronban Firtl Mátyás országgyűlési képviselő. A regionális elnöki koordinátorok – esetünkben dr. Molnár Ágnes – a választókerületi elnökök munkáját segítik, fogják össze. A csoport tagjai hat alelnököt választottak, közöttük először két nőt is, Kónya Istvánné és Pongrácz Nóra személyében. Alelnöknek választották még ifj. dr. Arszin Miklóst, dr. Fodor Tamást, dr. Szomjas Gusztávot és Rádonyi Lászlót.

Nagy Tamás társelnök lett

– Társelnökként egyenjogú partnere vagyok Borbély József elnöknek – mondotta Nagy Tamás. – Mint ismert, az MDF-ben jelentős változások történtek – például egyesülés az MDNP-vel –, ezt tükrözi a soproni szervezet új vezetése is, amely héttagú lett. Az elnökségi tagok mellett két alelnök – dr. Payer Erzsébet és dr. Oszvald Ferenc – segíti munkánkat. A társelnöki funkció azért szükséges, hogy Sopronban még hatékonyabb legyen az MDF, hiszen az elnök vidéken lakik. A helyi szervezet az elmúlt időszakban megerősödött, sok fiatal lépett be. Természetesen szeretnénk a következő évi országgyűlési és önkormányzati választásokon a lehető legjobb eredményt elérni, ezért folytatjuk a lakossággal a megkezdett párbeszédet, programunkat javaslataikra, elképzeléseikre építve. Annál is inkább, mert a helyhatósági választásokon minden körzetben szeretnénk képviselőjelöltet állítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyérem a Soproninak

Ismét aranyéremmel tüntette ki a Soproni sört az Európai Unió Nemzetközi Minősítő Intézete. Tovább olvasom