Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Már a télen kevesebbet fizethetnek a fűtésért

Folytatódik a korábban hónapokig szünetelt szigetelési munka az Ibolya út 5–7. számú lakótömbön. Jó hír, hogy noha az állami támogatás nem érkezett meg, a lakóknak mégsem kell többet fizetniük a burkolás befejezéséért.

Újból megindult és lendületesen halad az Ibolya út 5–7. szám alatti tízemeletes panelház korábban félbemaradt szigetelése. Kirschner Attiláné közös képviselő érdeklődésünk- re elmondta, az újonnan szer- ződött kivitelező cég ígérete szerint, folyamatos munkával hungarocell borítást kap az egész épület. Így a téli szezonban már érezhetővé válik ennek költségmegtakarító hatása. Ugyanakkor az üvegszálas háló és a színezés, az esztétikai külső csak tavasszal készül el. Az önkormányzati támogatáson túl a nyolcvannyolc lakásos tömb tetején lévő távközlési antennák két évre előre megkapott bérleti díja fedezi a költségeket. Így a lakóknak nem kell újból fizetniük az állami támogatás hiánya miatt.

Remény van arra, hogy a nyolcvannyolc lakásos tömb egészét még a tél beállta előtt sikerül hungarocellel borítani. Fotó: Magasi
Remény van arra, hogy a nyolcvannyolc lakásos tömb egészét még a tél beállta előtt sikerül hungarocellel borítani. Fotó: Magasi

Mint azt a Kisalföld „A lakóknak ismét a zsebükbe kell nyúlni" címmel 2014. július 24-én megírta, az Ibolya út 5–7. számú tömb 2009 óta húzódó szigetelési projektje – a pályázattal kapcsolatos hiánypótlási és szerződéskötési határidők túllépése miatt – annak ellenére sem kapta meg az állami támogatást, hogy az önkormányzat méltányossági kérelemmel fordult a Miniszterelnöki Hivatalhoz. Így a beruházás abbamaradt. A mostani folytatásban az önkormányzati támogatás mellett az is szerepet játszott, hogy új, a korábbinál olcsóbb kivitelező céggel kötött szerződést a társasház.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton a döntő felé

Lezajlott a Kisalföld városismereti vetélkedőjének utolsó fordulója. Tovább olvasom