Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Már a felszámoló vezeti a Dekorsyt

Sopron - Most már a felszámoló, a CRAC-ORG Felszámoló és Csődmenedzselő Zrt. megbízottja vezeti a soproni Dekorsy Kft.-t. A cégnek több tízmillió forint a kinnlevősége.

A Dekorsy Kft. július 30-án jogerősen felszámolás alá került, a hitelezők az ettől számított negyven napig jelenthetik be igényüket. Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei bíróság jogerősen is elrendelte a cég felszámolását. Jelen esetben két lehetőség fordulhat elő: amennyiben kap új megrendeléseket a Dekorsy, tovább működhet és ki tudja fizetni a dolgozók munkabérét, járulékait. A másik eshetőség, hogy jogutód nélkül megszűnik a cég és a pénzzé tehető vagyonból kifizetik a károsultakat.

Pálfiné Titl Anett felszámolóbiztos megkeresésünkkor néhány nap türelmet kért, amíg áttekinti a Dekorsy pénzügyi helyzetét. Ezt követően tud felelősséggel nyilatkozni.

A bírósági eljárás ideje alatt a cég az értékesebb berendezések nagy részét pénzzé tette. Fotó: Magasi
A bírósági eljárás ideje alatt a cég az értékesebb berendezések nagy részét pénzzé tette. Fotó: Magasi

A felszámolás elrendelése július 31-án történt, ám az ügyek korábbra, az év elejére nyúlnak vissza. Egy fuvarozó vállalkozás nevében dr. Simon Zoltán ügyvéd indítványozott felszámolási eljárást, ugyanis mintegy 3 millió forint tartozásuk halmozódott fel. A Dekorsy fizetési haladékot kért és 15 napon belül rendezte a kinnlevőséget. Ekkor még úgy tűnt, rendeződnek a dolgok. A jelenleg alkalmazott 200 munkavállaló legnagyobb bánatára azonban szomorú fordulatot vett a cég helyzete. Februárban egy másik fuvarozó vállalkozás ugyancsak Simon Zoltánt kérte fel a képviseletre. Az újabb felszámolási eljárás nem jogerősen májusban indult meg, ugyanis 3,5 millió forint, valamint 46 ezer euróra nőtt a fuvarozó kinnlevősége. A Dekorsy ezt megfellebbezte. A bírósági eljárás ideje alatt (május eleje és július 31. között) a műanyag alkatrészek gyártásával foglalkozó cég az értékesebb berendezések nagy részét pénzzé tette. Így a jelzáloggal rendelkező bank a hitele egy részéhez hozzájutott, a fuvarozó viszont egy forintot sem látott ebből a pénzből.

Portálunk információi szerint a már említett szállítmányozó cégen kívül más vállalkozásoknak is tartozik a Dekorsy. Az összes kinnlevőség több tízmillió forint.

Az ügyben megkerestük a Dekorsy Kft.-t is, ahol türelmünket kérték, mondván: a jelenlegi helyzetre való tekintettel korai lenne és talán felelőtlenség is bármit nyilatkozni. A kérdéseket mindenekelőtt a felszámolóval szeretnék tisztázni.

Olvasóink írták

 • 12. operátor 2009. augusztus 11. 16:44
  „Nehéz ez a helyzet mindenkinek higgyjétek el. De azt se felejtétek el, hogy ha most teljesen feladjuk, még ennyi esélyünk se lesz, hogy egyszer talpra álljon ez a cég. Aki egyszer annak ellenére, hogy nem kapta meg a fizetését és mégis úgy gondolja, hogy bemegy dolgozni, akkor az dolgozzn is. Ne csak azért jelenjen meg a munkahelyén, hogy lázítson, szitkozódjon mert azzal nincs előbbre. Az el nem végzett munkáért pedig ne akarja a számlát benyújtani. Mindenki ingerült, feszült. Mindenki pénzből él és sajnos velem eggyütt kevés embernek vannak félretett tartalékai. De értse meg mindenki, hogy csakis összefogással és a becsületesen elvégzett munkánkkal van esélye a cégnek a további fennmaradásra. Ha nem termelünk, nem kapunk a vevőktől sem honoráriumot, mivel nem tudunk szállítani. A minőségre is odakellene mégjobban figyelni, hogy kevesebb menjen a selejtbe. Annak pedig azt üzenem, aki direkt tönkre akarja tenni még most is ezt a közösséget, menjen innen a fenébe. Menjen oda, ahová tud ahol szerinte jobb és bíztosabb. Felejte el örökre a Dekorsy - t. és hadjon minket békében dolgozni. Nagyon bízom benne, hogy fogunk mi még tovább termelni.”
 • 11. @méhecske@ 2009. augusztus 11. 15:25
  „Azért szerintem nem a dolgozókkal kéne éreztetni,h válság van,én szívből sajnálom,az egészet.
  Mi is egyik hónapról élünk a másikra élünk.
  A csekkek jönnek,de miből is fizessem ki????”
 • 10. mitirjak 2009. augusztus 11. 08:29
  „ÖREGANYÁM11.
  Jól látod a dolgokat!Ezt az elején kellett volna megakadályozni.Igaz akkor a melósból repülő csészealj lett vol-
  na,ha megmondja az igazat.Most meg mindegy!”
 • 9. TancsKaszabell 2009. augusztus 11. 06:45
  „Hát az eddigi tapasztalataim szerint a károsultak,- minden oldalon-, a bérből élő alkalmazottaik lesznek !
  Akik jól járnak az a felszámoló és azok ügyvédei.Ők állnak a sorban elől.Ha valakinek ettől eltérő tapasztalatai vannak azok szíveskedjenek közzétenni kedvező ismereteiket,hogy a bizalom romjait megtámogathassuk.Ránk fér !
  Senkinek sem jut eszébe,hogy csak egy termelő,működő vállalat képes kitermelni a követeléseiket?
  Sok sok kártevő szorgoskodik ,tesz vesz, elad ilyenkor és a munkások bizony hoppon maradnak.”
 • 8. oreganyo11 2009. augusztus 10. 20:52
  „Csak azt nem tudom miért a Hacker Ernőt szidja mindenki ez a dolog már akkor kezdődött aminkor a Somfai felgyujtatta a gyárat és duplán felvette a biztosíttótól a kamerákra a pénzt plusz az elektromos kapura is.Akkoriban azt sem kellene elfelejteni hogy volt egy műszakban egy gépbeállíttó egy anynagos egy műszakvezető és még is ment a termelés nem kellett volna műszakvezető helyetteseket alkalmazni akik csak vitték a pénzt meg még van elég sok naplopó ebben a gyárban aki meg tényleg dolgozik vagy dolgozott nem tudják megbecsülni.Ja meg milyen szerepet tölt be a munkamodszer áttadó? az is csak viszi a pénzt mert nem ért dolgokhoz!!!Azt írjátok hogy egy hónapja volt vevő ti még elhisztek mindent már régota csak hazudoznak.Andersen az elmaradt béreket meg nem fogják kifizetni mert nincs miből mikor más felé sok pénzel tartoznak pont nem a termelő munkást fogják kifizetni!Mikor a leg alapvetőbb dolgokra nincs pénz például wc papir kéztörlő meg a konténert elvitetni inkább a szemetet az udvaron elégetni ez aztán a környezet szennyezés!”
 • 7. Andersen 2009. augusztus 10. 19:20
  „A törvény szerint először az elmaradt béreket kell kifizetni....már ha van törvény ebben az országban...??”
 • 6. oreganyo11 2009. augusztus 10. 18:13
  „Amennyi fekete munka ment Németországban,nem mehetett volna tönkre ez nyamvadt cég!Habár bezsebelt valaki biztos belőle!Akkor kellett volna fellépni,és jelenteni az APEH-nek.Csak féltettük az állásunkat,mert
  kuss volt a nevünk!”
 • 5. @méhecske@ 2009. augusztus 10. 16:54
  „A fizetésünkre van még remény?????
  Hova lett,az az új tulaj,akit móndtak egy hónapja????
  Szomorúan olvasom a cikket:(((
  Azért arra kíváncsi lennék,aki ide juttatta a céget,hol nevet a markába???
  Nem gondolt 200 ember jövőjéről
  Azt kéne számon kérni,hogyan tovább??”
 • 4. ittahola 2009. augusztus 10. 15:28
  „valószínű tényleg lett volna vevő csk abban reménykedtek h kilábalnak a csődből vagy a vevő utánaszámolt és rájött h több a cég adóssága mint amennyit pár hónap alatt elő tud teremteni...”
 • 3. Jedi 2009. augusztus 10. 10:03
  „Kb 1hónapja még volt vevő a cégre.Az a vevő most hol van?Vagy az is csak hazugság volt a vezetőség részéről?!”
 • 2. kata891 2009. augusztus 09. 07:26
  „Kedves operátor ! Sokan így gondolják . Legyen esélyünk hiszen a munkahelyünk múlik rajta.”
 • 1. operátor 2009. augusztus 08. 16:32
  „Én csak azt nem értem, miért kellett várni a követelésekkel addig, amíg az előző ügyvezetőnk aki a nemfizetést talán elrendelte, elment. Azt hiszem az a pár milliós adóság, nem két-három hét alatt halmozódott fel. Előbb, miért nem jutott eszükbe követelőzni, miért akkor amikor már amúgyis nehéz helyzetbe került az autóipar. Bízom benne, hogy van még esélyünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótgyérítés is lesz

Sopron - Sopronban, illetve a város melletti falvakban idén eddig háromszor végeztek… Tovább olvasom