Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Májusban nyit a turisztikai központ

Május első hetében fogadja az első vendégeket a Deák téri turisztikai centrum.

– Sopron ugyan nem büszkélkedhet a 100 millió forintért épült turisztikai központtal – arról nem beszélve, hogy jó helyen van-e a Deák téren –, de most már nem tehetünk mást, mint a lehetőségek tükrében funkciókat keresünk működéséhez – mondotta Mágel Ágost. – Az épületben információs helyiséget, kerékpártárolót terveztek a szükséges kiegészítő helyiségekkel és liftet a mozgáskorlátozottaknak. A tároló- és szerelőhelyiség kicsi, a kerékpárok – harminc darab van – megvásárlásakor nem gondoltak a gyermekekre, ezért néhányat szeretnénk kicserélni, hogy a kicsik a szüleikkel együtt tudjanak kerékpározni.

Mágel Ágost tart attól, hogy esős időben a turisztikai központ előtti füves, lejtős területről lezúduló víz elárasztja az épületet, annak ellenére, hogy megépítették a víznyelőt.

Taschner Tamás szerint május első hetében megnyitják a centrumot – amelynek működtetője a Pro Kultúra Kht. –, egyelőre két munkatárssal. Kezdetben naponta (szombat és vasárnap kivételével) 9 és 17 óra között várják az érdeklődőket, tourinform irodai szolgáltatással és kerékpárkölcsönzéssel, de már tárgyalnak arról, miképp lehetne bővíteni a szolgáltatást és a nyitvatartási időpontot.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutya-baj: Egy éve vitáznak róla

Jakab Lajos állítja, tudatosan hergeli kutyáját szomszédja, Nagy Tiborné. Az asszony azonban ezt nem… Tovább olvasom