Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Májusban folytatódik a Pilis Invest büntetőpere

A 12 milliárd forintos követeléssel szembenéző Pilis Invest büntetőpere május 17-én folytatódik a Fővárosi Bíróságon. Mintegy ötszáz soproni károsult érintett az ügyben.

Több mint két éve zajlik a Fővárosi Bíróságon a Pilis Invest elleni büntetőeljárás.  Mint azt a Fővárosi Bíróság sajtótitkárságától megtudtuk, az ügy 16. tárgyalási napját május 17-re tűzték ki, a per tanúmeghallgatásokkal folytatódik. A szövetkezet elnöke és igazgatósági tagok ellen hűtlen kezelés a fő vádpont, de más bűncselekményekkel is meggyanúsította őket az ügyészség.

Ezzel együtt a Pilis Invest felszámolási eljárása gyakorlatilag stagnál. Mindez annyit jelent, hogy teljességgel bizonytalan, mikor és mire számíthatnak a károsultak, akik a 2008-as közbenső mérleg alapján tavaly ősszel egységesen – befektetéseik arányában – négy százalék tőkekifizetést kaptak a Pilis Invest felszámolójától.

– Az ugyanis, hogy a nyomozó hatóság által zárolt vagyonelemek – köztük a magánvagyonok – közül mi kerülhet vissza a felszámolási eljárásba és szolgálhat a hitelezők kárának megtérülésére, csak a jogerős bírósági döntés után tudható meg – közölte érdeklődésünkre dr. Szekeres Csaba, több száz károsult ügyvédje. – A Pilis Invest-befektetések nagyságra százezer és több tízmillió forint közöttiek. A felszámoló nyilatkozataiból arra következtetünk, hogy a hitelezői tőke kamatmegtérülése nem várható s a tőkekövetelés is csak csekély szinten remélhető. A mérték megítélésére egyelőre becslésekbe sem bocsátkozhatunk.

A Pilis-Invest-botrány még 2004 márciusában robbant ki. Ekkor függesztette fel a szövetkezet a célrészjegy-kifizetéseket. A kisbefektetők – országszerte több mint négyezren, köztük soproniak – közel 12 milliárd forint követelést jegyeztek. A cég ellen 2004 nyarán indult el a felszámolási eljárás, majd a rendőrségi nyomozás végül vádemeléssel zárult.

Olvasóink írták

  • 3. hehe08 2010. április 28. 21:13
    „pedig a görög állampapírokért már 38%-ot adnának...... :))”
  • 2. mindigatutit 2010. április 27. 09:51
    „6év!!mikor lesz vége?”
  • 1. Cerwin 2010. április 26. 18:57
    „Az aránytalanul nagy ígért kamat, az mindig kamu!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálok törtek ki fákat a Lövér körúton

Sopron - Kitörtek négy facsemetét, közülük egyet tövestől kihúztak ismeretlenek vasárnapra virradóra… Tovább olvasom