Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Májusban érnek Sopronba a harmónia fáklyájával

Száznegyven országot fut be a Világharmónia-futás névre hallgató nemzetközi rendezvény, ami május végén Sopronba ér.

– A békét hirdető fáklyát január elsején Guatemalában gyújtották meg egy vulkánnál. Az amerikai földrészen újév napján indult útjára a láng, az európai futók február 25-én startoltak Dublinból és majd csak szeptember 27-én érnek Moszkvába. A váltófutás európai szakasza 49 országot érint, köztük Magyarországot – mondta el portálunknak az egyik soproni szervező, Hammel Terézia, aki korábban maga is a nemzetközi futók egyike volt.

Sopront is érintik a futók, a láng május 31-én ér a leghűségesebb magyar városba. A futók délelőtt két iskolát is meglátogatnak, a Halász utcai Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI-t, valamint a Fenyő téri Német Nemzetiségi Iskolát, ahol az alsó tagozatos diákoknak bemutatóórát is tartanak. A Fenyő téri iskolától – 11.50-től – várják a vállalkozó kedvű lakosság, illetve sportegyesületek csatlakozását is, akik a hazai és nemzetközi futókkal futnák végig a soproni–ágfalvi határátkelő közötti 7 kilométeres szakaszt. A határátkelőn a helyi polgármester, Gaál István fogadja a küldöttséget a somfalvi (Schattendorf), illetve lépesfalvi (Loipersbach) polgármesterekkel közösen, ezzel is demonstrálva a határ menti közösségek példaértékű együttműködését.


Guinness-rekord lesz

A budapesti Felvonulási téren május 14-én (rossz idő esetén május 21-én) várják a helyi és vidéki iskolák diákjait, akik egy osztálykirándulás keretén belül részt vennének a világ legnagyobb rajzának elkészítésében. A 7000 négyzetméteres papíron ˝Élhetünk harmóniában, ha mélyen tiszteljük a természetanyát˝ címmel kellene rajzban elmesélni a gondolatokat. (Bővebb információ erről a www.worldharmonyrun.org/hungary weblapon olvasható.) A tervek szerint az óriás gyerekrajz Guinness-rekord lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb zárják az évet az iskolában

Sopron - Felújítják a Tóth Antal-iskolát, ahol már javában zajlanak a munkálatok. A tanévet is… Tovább olvasom