Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Majdnem minden stimmel

A soproni Petőfi Színház legközelebbi premierjével kapcsolatban látszólag minden rendben van. Csak nem az a darab kerül színre, mint ami a műsortervben szerepel. A soproni teátrum ősszel kibocsátott szórólapján a január végi bemutató szerzőjének G. B. Shaw-t, a rendezőnek Huszti Pétert tüntették fel.
Kaszás Attila
A soproni teátrum ősszel kibocsátott szórólapján a január végi bemutató szerzőjének G. B. Shaw-t, a rendezőnek Huszti Pétert tüntették fel. A főszereplők Kaszás Attila, Papp Zoltán és Nagy Gábor.
A színtársulat január 31-i bemutatóján valóban egy G. B. Shaw-darabot állítanak színpadra; a rendező is stimmel, Huszti Péter, sőt, a főszereplők is azonosak. Egyetlen „szépséghiba" fedezhető fel, nevezetesen: nem az előre meghirdetett – az 1912-ben írt – Pygmaliont, hanem az 1897-ben keletkezett Az ördög cimborája című művet adják elő.

Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, a műsorváltozásnak voltaképpen egy oka van: a Pygmalion egyik főszerepét, Elisa alakját Balázsovits Edit játszotta volna, a leszerződtetni kívánt fiatal művésznő azonban – már a műsorterv elkészülte után – végül is nem tudott a soproni színtársulathoz szegődni. Huszti Péter és a Petőfi Színház művészeti igazgatója, Valló Péter ezt követően döntött úgy, hogy a Pygmalion helyett Shaw egy másik darabja kerüljön színre, többségében azonos szereplőkkel.
Az ügyvezető az idei színházi évad zökkenőivel kapcsolatos felvetésünkre elmondta, sajnos csúsznak a bérletes előadások. Ennek oka gyakorlatilag a túlzottan sok vendégművész foglalkoztatásában, az ebből eredő egyeztetési problémákban keresendő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstös falatok készítője

A január a különféle húsok füstölésének szezonja is. Sopronban a második világháború előtt vagy egy… Tovább olvasom