Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Magyarellenes választási kampány Ausztriában

Ausztria - Az ausztriai szélsőjobboldal bezáratná a megnyílt kishatár- átlépőket. Közben Zsirán az egyik helyi intézmény kerékpárt kölcsönöz a lezárt határhoz autóval érkező turistáknak.
Ausztriában szeptember 28-án időközi parlamenti választásokat tartanak. A szavazatok megszerzéséért gőzerővel kampányolnak a pártok. Ismét felerősödtek a magyarellenes hangok, miután a szélsőjobboldal azt ígéri: bezáratja a működő kishatárátlépőket.


Amióta hazánk is tagja lett a schengeni övezetnek, elvileg szabaddá vált a közlekedés. Zsiránál egyelőre csak gyalog vagy biciklivel... Fotó: M. D.
Amióta hazánk is tagja lett a schengeni övezetnek, elvileg szabaddá vált a közlekedés. Zsiránál egyelőre csak gyalog vagy biciklivel... Fotó: M. D.

Gaál István, Ágfalva polgármestere is értesült már a kampányról. – A lehető leghatározottabban elítéljük ezt a hozzáállást, nem engedhetjük, hogy a meglévő jó kapcsolatokat megmérgezze a nagypolitika – mondta el a településvezető. – Bár Ágfalva két ausztriai településsel, Lépesfalvával (Lopiersbach), valamint Somfalvával (Schattendorf) is határos, csupán az utóbbi felé szabad az út. Sokat tettünk azért, hogy megnyíljanak az átlépők, most ezt elvennék tőlünk. Sajnálatos, hogy az osztrák gazdasági problémák egyik okaként a magyarokat jelölik meg. Azt mondják, azért magas a munkanélküliség, mert a magyarok elveszik az álláshelyeket. Ez pedig nem igaz.

A meggyesieknek is szükségük van a Sopronba vezető útra

Előbb vasfüggöny, most behajtani tilos tábla?

Csak elvben szabad a határ - Aláírásgyűjtés Fertőrákoson

• Rajkánál is tiltják a behajtást az osztrákok

Behajtani tilos! - Tárgyalást kezdeményeznek Burgenlanddal

• Konzultáció a magyar-osztrák határ tényleges megnyitásáról

• Határnyitás: Három év, míg autóval mehetünk Margitbányára

Behajtani tilos a nyitott kapun

Mint arról többször beszámoltunk, a megyében a kishatár-átlépési pontok több mint háromnegyedén az autósok nem hajthatnak át. Miközben azáltal, hogy hazánk is tagja lett a schengeni övezetnek, elvileg szabaddá vált a közlekedés. A tiltó tábla megyénkben először a Zsira és Locsmánd (Lutzmannsburg) közti útra került ki. A közeljövőben nincs rá esély, hogy lekerüljön. A megoldást az elkerülőút megépítése jelentené. A tervezett nyomvonalat azonban a Kemenes-hegyhát aljai víztársulat megfellebbezte.

A sok gond ellenére azonban akad pozitív példa is. Zsirán, a fogyatékosok otthona kerékpárt kölcsönöz a lezárt határhoz
autóval érkezőknek. A közelmúltban öt biciklit vásároltak.

Hollósi Péter, az intézmény igazgatója elmondta, azt tapasztalták: lenne igény a kerékpárokra. – A biciklikhez védőfelszerelést is biztosítunk – folytatta az igazgató. – Az idei turistaszezonnak ugyan hamarosan vége, de azt várjuk, hogy jövő év tavaszától beindul a szolgáltatás. Már nyomdában vannak a kölcsönzést népszerűsítő szórólapok.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. lolita 2008. szeptember 12. 12:34
  „JOCO! A piciny LOLITAN nem volt szemüveg bocsi!Köszönöm kedves hozzaszolasat,es nem vagyok 120 csak a fele!”
 • 54. joco 2008. szeptember 11. 15:45
  „piciny lolita: tudod én azt irtam, hogy egyik nemzet sem különb a másiknál, mindenhol vannak bunkok. Tudod picinyem ha ez "gyülölet" hát vállalom .Igen GYÜLÖLÖM A BUNKOKAT,LEHET AZ MAGYAR VAGY OSZTRÁK.
  MEGJ.rEMÉLEM NEM 120 KILOS, VAGY, DE HA AZ ,IS ÉN SZERETEM A lolitákat.”
 • 53. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 11. 13:57
  „jaj, ez a tipikus hülye női duma, amivel a romantikus filmekben szokták a néző agyát tömni”
 • 52. lolita 2008. szeptember 11. 11:54
  „Aki a masikat gyülöli az önmagat nem is szertheti,tehat mindketten magatokbol indultatok ki-50 es 51-nek!Mi különbek vagyunk? Bar csak igy lenne de sajnos a tenyek az ellenkezöjet bizonyitjak!”
 • 51. joco 2008. szeptember 11. 09:05
  „Zaraki Kenpachi:minden nemzet -ország- tud találni a történelmében olyan eseményeket melyek alapján" gyülölheti" a másikat.Én "speciál rühelem": nemzetiségtöl függetlenül a bunkokat, de hasonloan az"egézséges nacionalistákat" is.Melynek a lényege:" mi különbek vagyunk "”
 • 50. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 11. 06:48
  „joco, tény, hogy sokan szeretnek és jobban szeretnek kinn dolgozni ... hmm, igen, de 10-ből 9 már teljesen elfelejti, hogy kiféle miféle, ugyanolyan szintre kerülnek, mint a régi történelmi Monarchiában, mikor a magyar benyalt csontig az osztráknak......

  ..... a gyűlöletet tovább fokozta, hogy az osztrák el akart venni egészen a Balatonig lenyúló területet az országból, de Sopron szavazása már az első ütköző volt. Ez egy ok, ami miatt jogos a magyar gyűlölete. A másik meg az, hogy elég sokat ültek a nyakunkon, a harmadik pedig, ha beképzeltségi szintet kellene mérni, azt hiszem nem mi lennénk a dobogó élén....én speciel rühelltem az osztrákokat és fogom is.”
 • 49. joco 2008. szeptember 11. 05:58
  „asd:olvastad a cikket? vagy csak megszokásbol zsidozol?”
 • 48. pimpernel 2008. szeptember 10. 23:13
  „még akár igaz is lehet a cikk minden szava, csak egyet nem szabad elfelejteni, hogy választások vannak és a burgenlandi szabadságpártnak természetesen nem a törökökkel van baja, mivel burgenlandban édeskevesen vannak. valamibe kell kapaszkodniuk és ez bizonyul valószínüleg a legjobb témának. én is azt mondom, hogy hülyék azok mindenhol vannak. ha már a hülyéknél tartunk akkor megjegyezném, hogy úgy 10-15 éve volt ausztriában népszámlálás és a legnagyobb magyar kisebbség bécsben volt és nem burgenlandban, mert a suttyó parasztok nem merték magukat magyarnak vallani. bezzeg a horvátok és romák büszkén vallották magukat annak amik.
  beteg ez a nemzet úgyhogy ne csodálkozzunk semmin.”
 • 47. Asd 2008. szeptember 10. 18:56
  „Aha, magyarellenes. Ezt írja a Kisalföld. Bagoly mondja veérbnek, vazz...
  --
  Zsidómédia vs. nemzeti gondolat alapesete..”
 • 46. joco 2008. szeptember 10. 06:00
  „"Én speciel naponta kijárok, söt korábban mig a lehetett kint is dolgoztam"Tehát kedves "Zaraki Kenpachi"Van pozitiv és negativ tapasztalatom is. A lényeg: a bunko az magyarban és osztrákban is hasonlo, de ez vonatkozik a magyar ill. osztrák nacionalistákra is.Nézetük alapja a másik nemzet(tek) gyülölete. Én azt javaslom (magyar-osztrák )nacionalistáinknak )"üljenek le" és probáljanak egymással megegyezni, hogy melyikük "aljább".már mint az, hogy az osztrák vagy a magyar nacionalista "jobb"-e”
 • 45. ungi 2008. szeptember 09. 18:33
  „16 eve dolgozom Ausztriaban, engem mindig csak kertek, es nem utasitottak, a munkamat mindig megköszöntek, meg a "burgerlandi parasztok " is. Ma mar a szakmamban dolgozom, elismert, jol fizetett munkaerö vagyok, aki talan egy kicsivel többet is engedhet meg maganak, mint egy " sogor". Pedig abban az orszagban csak egy idegen vagyok. Be kell illeszkedni, es akkor nem lesz semmi baj. Es meglatjatok, megvaltozik a vilagnezetetek is. Nyugodtabbak lesztek!”
 • 44. Kérdés 2008. szeptember 09. 10:00
  „Firtl úr miért nem intézkedik, hatékonyabban, talán szabadságon van?”
 • 43. Zaraki Kenpachi 2008. szeptember 09. 08:27
  „Burgenland
  Wien
  Nieder Österreich
  elvétve Tirol
  Ober Österreich

  Ezen tartományok jelzései vannak azokon a kocsikon, amelyek megfordulnak Sopronban. A minősítés nem a Burgenland tartományból érkező krobót, osztrák, magyar keverékekre vonatkozik, hanem erre az 5 tartományra együttvéve, mert egyik sem különb a másiknál.

  Én speciel nem járok ki Ausztriába, és nem is dolgoznék ott, eddig sem vitt rá a gyomrom, ezután sem. De idehaza, Sopronban, magyar területen, azért hadd ne kelljen bájgúnárokat kerülgetni, akik bunkó tapló módjára kóvályognak, mint a részeg galambok a Gyógygödör szélén. Akinek nem tetszik az osztrák, tény, ne menjen feléjük, de akkor ennyire erővel azt is mondhatjuk, húzzanak haza ők is. Az a gond, hogy sokan inkább benyalnak az osztráknak tövig, és agyba-főbe védik őket, holott, ha valami törvényelleneset tesznek itt nálunk, a magyart a hatóságok előbb agyonütik és elítélik, mint a sógort.

  Egyébként meg a sógorok szót, még a rendes használatban is sokszor undorral mondják.”
 • 42. /joco1-az igazi 2008. szeptember 09. 06:18
  „Minden országban vannak nacionalisták, igy az osztrákoknál is . És érdekes modon itt nálunk is azok "támadják" legjobban a nacionalistákat akik maguk is azok, csak hát a mieink a szlovákokat, románokat szidják hasonloan, mint az osztrákok a törököket. .Ne keverjük össze- viselkedés szempontjábol -a burgenlandi parasztokat a bécsi -és más tartomány beli-polgárokkal.Ég és föld.”
 • 41. Lakatos Attila 2008. szeptember 08. 23:26
  „Tisztelt Fafnír!

  Köszönöm kijózanító szavait!
  Remélem mások is olvassák...!”
 • 40. 7. 2008. szeptember 08. 23:23
  „38.

  Nekem sem.”
 • 39. Fafnír 2008. szeptember 08. 23:03
  „Hülyék a labancoknál is vannak ugyanúgy mint ahogy kurucországban is. A média pedig ezekre a hülyére és az ő hülyeségeikre harap rá, mert ebből van hír, botrány és ez az ami a jó öreg médiát élteti. Az átlag labanc sem rosszabb az átlag kurucnál.
  Választások idején pedig a kurucok sem intelligensebbek, bár ez már lassan a választások közötti időre is érvényes...”
 • 38. Lakatos Attila 2008. szeptember 08. 23:02
  „Tisztelt 7.!
  Szinte mindenben egyetértek Önnel csak ez a történet nem az
  "alja" - vagy teteje népről szól, hanem arról amit "csakaduma" is ír -bár szerintem túl keményen- "vérszag"
  Nem tehetek róla, de nekem soha nem lesznek keleti tartomány béli barátaim, mint ahogy franciák sem...”
 • 37. 7. 2008. szeptember 08. 22:46
  „Minden népnek van aljanépe, így az osztráknak is és a magyarnak is. Aki nem szereti az osztrákokat, ne járjon oda se vásárolni, se dolgozni és akkor nem lesznek velük kalandjaik. Az idegenellenesség pedig tényleg nem elsősorban a magyaroknak szól, csak megint az az érdekes, hogy egy osztrák lehet idegenellenes, ha úri kedve úgy tartja, ha egy magyar az, akkor egyből náci, fasiszta stb.”
 • 36. Bea77 2008. szeptember 08. 22:28
  „Kíváncsi vagyok,hogy a hozzászólók többsége vajon kinnt Ausztriában dolgozik és vásárol-,vagy sem.4 éve kinnt élek,néptánccsoportnak is tagja vagyok és a falunkban igenis jó a magyarokkal a kapcsolatuk és a véleményük is rólunk.Nem hallottam még,hogy lebunkóztak volna bennünket.Persze,vannak ilyenek is,nem tagadom,de talán mi többet szidjuk öket mint fordítva.Nekem nem volt problémám velük itthon sem,sztem ez hozzáállás kérdése.Itthon is elég megaláztatásban volt részem-munkahely,stb.Vannak hibáik,az tény.De valljuk be öszintén:mi milyenek vagyunk?Irigykedünk,mert nekik jobb a gazdasági helyzetük független attól,hogy müveltségeben messze alattunk vannak.Ne feledjük el azt sem,hogy annakidején,amikor ök jöttek át ide vásárolni-most ugye ez fordítva van-MI kényztettük el öket,mi engedtük meg,hogy úgy viselkedjenek,ahogy...Hozzáteszem otthon sem különbek.Ök mások!”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várossá avatták Fertőszentmiklóst - Galéria!

Fertőszentmiklós - Hivatalosan, ma vehette át Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere a városi… Tovább olvasom