Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Magyar utca: Üresek az egykori irodák

Sopron - Tőkeerős vállalkozóra várnak azok a Magyar utcai épületek, amelyek egykor a városüzemeltetési és az ingatlankezelő vállalatoknak adtak helyet. Az irodák már évek óta üresek.
Az önkormányzat nagy értéket lát a Magyar utcai két épülettömbben, ahol nem is olyan régen még a városüzemeltetési és az ingatlankezelő vállalat munkatársai dolgoztak. Tömbrehabilitációs tervet is készíttettek a területre. A belvároshoz közeli ingatlanok hasznosításában lehetőséget láthatnának az építési vállalkozók is – de egyelőre senki sem tett le üzleti ajánlatot a városvezetők asztalára.

Komornoki László, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója a Kisalföldnek elmondta, a tömb hátsó épületeiben még dolgoznak. Itt van többek között az üzemorvosi rendelő, az ingatlangazdálkodási és a karbantartó részleg telephelye. A két hatalmas ingatlan utcafronti helyiségei azonban – ahol az irodák voltak régen – évek óta üresek.

– Az önkormányzat szeretné hasznosítani a területet. Vagy úgy, hogy értékesíti, vagy úgy, hogy egy befektetővel közösen keresnek a területre új célokat. Számos verzió lehetséges, mindez attól függ, milyen projektre kap ajánlatot a város. Elképzelhető egy olyan megoldás, hogy az alapoktól építenék újra az egészet, de a meglévő épületek hasznosítására tett javaslat is tárgyalási alap lehet – nyilatkozta Komornoki László. – Egyébként már több befektető is megtekintette a helyszínt, egyelőre azonban nincs konkrét előrelépés.

Azért azt tudni kell, hogy a területnek negyedmilliárd forint felett van az értéke. Egy ilyen tömbrehabilitációs projekthez valóban tőkeerős vállalkozás kell. Ilyen 8–10 van Magyarországon. Ők tudnak a lehetőségről. Elképzelhető megoldásnak tartom azt is, hogy az önkormányzat és a befektető közös pályázattal oldja meg a beruházás finanszírozását.

Olvasóink írták

 • 9. szomszédom 2008. március 14. 09:16
  „dede!”
 • 8. FREDDY/S 2008. március 14. 06:55
  „szomszédom
  Ipari parkot észak-északnyugati szél esetén nem szoktak józan paraszti ésszel rendelkezők a város északi részére telepíteni, főleg akkor amikor az iparvágány délkeleten megtalálható. Szerintem a hülyeség lett idetelepítve azon a szinten, nemde...”
 • 7. szomszédom 2008. március 12. 15:15
  „csabazs: bizony, úgy, hogy egyes tanszékvezető urak saját házuk felújításáról szóló számlákat adtak le a pénzügynek...hiába no, megtehették, ők maguk írták alá az engedélyezést.

  Freddy/S: az inkubátorház - alias ipari park - azért létesült, hogy vállakozások, szolgáltatók helyezzék oda irodájukat, telephelyüket. Meg lehet tekinteni hány vállalkozás telepedett le...s hogy a város mely részlegeit tette ki. A mérleg nyelve utóbbi felé billen eléggé, pedig az uniós pénzt nem erre adták.
  Itt, ebben a városban (is) mindent lehet.”
 • 6. FREDDY/S 2008. március 11. 20:34
  „1,1 Md-ért azért épült az inkubátorház, hogy a szolgáltatás többe kerüljön. Felelős ezért a bakiért sincs, nemde...”
 • 5. csabazs 2008. március 11. 05:45
  „Kedves 2.-dik hozzászoló!
  felvilágosítalak, hogy az egyetem uniós forrásból lett felújjítva, igen szigorú szabályok és ellenőrzéssel!”
 • 4. HOL ÉLTEK? 2008. március 10. 21:17
  „pistike50-nek Miért pistike óh mond miért nézed kommunistának aki a pancser fityiszt bírálja? Amúgy nekem meg úgy tűnik aki a lumpenproliknak akar lakást osztogatni mint te inkább az a balos..
  Az hogy kettőnk közül ki a normális értelemszerűen nekem más a véleményem...”
 • 3. pisti50 2008. március 10. 18:50
  „KI kéne adni családoknak akik lakásra várnak. Rengeteg üres lakóépület van sopronba,de rengeteg ember irreális körülményekközött laknak, HOL ÉLTEK Te véretlenül nem MSZP- vagy? Mert ilyen egy normális ember nem ir.”
 • 2. hhhhhhhhhhhaaaaaaaaa 2008. március 10. 16:22
  „Elárulom hogy az egyetem is hitelből lett felújítva.”
 • 1. HOL ÉLTEK? 2008. március 10. 08:01
  „Rohad az egész város! Nem látjátok? A tőkeerős vállalkozók ( ejtsd gazemberek) focipályákat építenek be a segítségetekkel! A piacon import koldusok a belváros merő kutyaszar a várkerületről már a kínaiak is elmenekültek! És most akartok portált felújítani? Hol éltek? Csak az egyetemnek fut a szekér...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati tulajdonban a kínai bolt

Sopron - Az önkormányzat megvásárolta – 150 millió forintért – azt az Árpád utcai… Tovább olvasom