Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Magyar dolgozó rakta ki a külföldi munkavállalás ellen kampányoló plakátot Burgenlandban

A külföldi munkavállalók helyett a helyi munkaerőre építő osztrák FPÖ (Szabadságpárt) választási plakátját egy magyar férfi ragasztotta ki Nezsiderben (Neusiedl am See).

Erre mondják, hogy kapitális öngól: a külföldi munkavállalók helyett a helyi munkaerőre építő osztrák FPÖ (Szabadságpárt) választási plakátját egy magyar férfi ragasztotta ki Neusiedl am See-ben. Az esetet a Krone Zeitung olvasója lefotózta, lett is belőle magyarázkodás - tudósít az ausztriaimunkak.hu.

Az osztrák munkaerőpiacot védő jobboldali FPÖ plakátját magyar munkavállaló ragasztja ki Burgenlandban. Fotó: ausztriaimunkak.hu
Az osztrák munkaerőpiacot védő jobboldali FPÖ plakátját magyar munkavállaló ragasztja ki Burgenlandban. Fotó: ausztriaimunkak.hu


A jobboldali politikai szervezet erősen védené az osztrák munkaerőpiacot, amelyet lezárna a külföldi munkavállalók előtt. Burgenlandi vezetőjük, Johann Tschürtz nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Halbturnnál lezárta a határt.

Akkor hangsúlyozta: a határellenőrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenőrzőrendszer és közvetlen, a rendőrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenőrzést.

A portálon megjegyezték: Ehhez képest a Krone Zeitung arról számolt be, hogy a Hazai pályaelőnyt a burgenlandiaknak illetve a Munkát a mi embereinknek szlogenekkel kampányoló párt választási plakátját Neusiedl am See-ben egy magyar rendszámú furgonnal közlekedő férfi ragasztotta fel. Az esetet megörökítő fotóval szembesítették Tschürtzöt, aki azt mondta, osztrák céget bíztak meg a plakátolással, amely aztán minden valószínűség szerint továbbadta a munkát egy magyar vállalkozónak - a szokásos gyakorlat szerint.

A teljes írás itt érhető el >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁGFALVA - Ilyenek vagyunk: búcsúkor legényfát állítunk

Az ágfalviak teljesen önállóan készítették el bemutatkozásukat. Tovább olvasom