Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Magyar Dal Napja a zsirai otthonban

A Zsirán működő értelmi fogyatékosok otthona idén először csatlakozott a Magyar Dal Napjához. A szabadtéri színpadon vasárnap délután fellép Presser Gábor, Varga Miklós és a Pa-Dö-Dő is.
Hollósi Péter intézményvezető elmondta, tavaly fogalmazódott meg az ötlet, hogy a Zsirai Őszi Napok keretén belül a Magyar Dal Napja is szerepet kapjon. – Az értelmi fogyatékos emberek között is sokan kiemelkednek a sport, a kultúra, a zene területén. Ezt szeretnénk megmutatni a világnak, amikor ők is színpadra állnak. Az otthonban élők közül sokan szeretik a magyar zenét, érzelmileg nagyon könnyen azonosulni tudnak az előadóval. Miért is ne lehetne idehozni számukra ezt a kulturális programot? – fogalmazott Hollósi Péter. Hozzátette, a lakóközösség egy Márai-estet is végignézett a közelmúltban úgy, hogy egy pisszenést sem lehetett hallani a sorokban. Így igazán megérdemlik a zenei kikapcsolódást is.

A Magyar Dal Napjára az intézmény is vár minden zenekedvelőt. A Rimanóczy-kastély Európa egyik legszebb barokk épülete, a mögötte felállított szabadtéri színpad ad helyet a rendezvénynek, ahol fellép Presser Gábor, Varga Miklós, a Pa-Dö-Dő és a Komédiás Integrált Színház társulata is. A közönség láthatja még mások mellett a Reménysugár Zenekart, a Vox Megeret, a Hangadó és a Szivárvány zenekart, Betuker Botondot és barátait, valamint a zsirai Szendrő Attilát.
– Fontos elmondani, hogy az esemény „motorja" kolléganőm, Szalai Péterné. Sokat köszönhetünk a támogatóknak is, komoly összeget kaptunk a környékbeli vállalkozásoktól is. Évek óta hivatásunknak tekintjük, hogy az értelmi fogyatékosok beilleszkedjenek a társadalomba. Elfogadottságukban nagyban szerepet játszanak a gyerekek. Így az őszi napokon mindig helyet kapnak olyan programok, ahol a környékbeli óvodásokkal találkozhatnak, ismerkedhetnek az otthon lakói – zárta az intézményvezető.

Programok. A Magyar Dal Napját az otthonban szeptember 9-én 14 órától rendezik. A Zsirai Őszi Napok szeptember 10-én 10 órától a Szivárvány zenekarral tartott kézművesdélelőttel zárul.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldódik a csapadékvízelvezetés Sopronban

– A Bánfalvi útnak ez a része a felújítandó szakasz mélypontján van, a csapadékvíz elvezetése… Tovább olvasom