Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Magyar állampolgárságot kaptak

Hatan kaptak kedden délelőtt magyar állampolgárságot a soproni
városházán.
Közülük öten személyesen jelentek meg és tettek állampolgári esküt Walter Dezső polgármester és Tóth Imre anyakönyvvezető előtt. Állampolgári eskütétellel és ünnepélyes okiratátvétellel nyilvánítottak tegnap hat román és ukrán állampolgárt magyarrá a soproni városházán.

A honosításon hatuk közül csak öten jelentek meg, egyikük tizennégy éven aluli kisfiának ugyanis nem kötelező az eskütétel. Walter Dezső polgármester örömét fejezte ki, hogy a honosítottak a hűség városát választották abban a kérdésben, mely egész életüket befolyásolja, és kívánta, hogy szorgalommal, becsülettel és akarással találják meg boldogságukat Sopronban.

A szózat meghallgatása után a honosítottak – Doroghi Ilona Edit (Kolozsvár), Részeg Terézia Sára (Kézdiszászfalu), Krocskó Gyula Ivanovics (Ungvár), Krocskó Éva Vasziljevna (Ungvár) és Dávid Szabolcs Attila (Marosvásárhely) meghatottan vették át az életüket talán gyökeresen megváltoztató okiratot, ám örömüket nem kívánták megosztani a sajtó képviselőivel.

Az állampolgársági kérelem menete

Az állampolgárság megszerzésére irányuló kérelmet a lakóhely szerint illetékes anyakönyvvezetőnél kell személyesen, az erre a célra rendszeresített nyomtatványon benyújtani. Az anyakönyvvezető a kérelmet nyolc napon belül továbbítja a BM Állampolgársági Hivatal Állampolgársági Főosztályához. A kérelem illetékmentes, elbírálási ideje 21 hónap. A kérdésben a belügyminiszter előtejesztése alapján a köztársasági elnök dönt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Golfpálya épülhet Zsirán

A zsirai önkormányzat elhatározta, hogy megépíti a település környékén a 60 hektáros golfpályát. Tovább olvasom