Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mágel: Kalmár István kérjen bocsánatot

Kalmár István, a Hermann Alice óvoda vezetőjét érintő kijelentései miatt kérjen bocsánatot - szólított fel csütörtökön Mágel Ágost, frakcióvezető (Fidesz).

A minap sajtótájékoztatóján Kalmár István MSZP-s frakcióvezető személyében megsértette Sopron város önkormányzata által megválasztott óvodai vezetőnőt, hiszen egyrészt az új intézményvezető szakmai felkészültségének ismerete nélkül ítélkezett, másrészt alaptalanul Fidesz-közelinek nevezte - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Mágel Ágost, frakcióvezető (Fidesz).

Az önkormányzat pályázatot hirdetett a Hermann Alice óvoda intézményvezetői posztjára, amire bárki bárhonnan jelentkezhetett, amennyiben megfelelt a feltételeknek. A pályázók közül a közgyűlés körültekintő eljárást követően, titkos választási eljárásban a legalkalmasabbat, a szóban forgó pályázót nevezte ki.

Sopron mindig nyugatias, polgári város volt, amely tárt karokkal várta és várja az ide érkező szakembereket. Éppen ezért kirekesztő az a hozzászólás, amely a pályázó más városból való származását firtatja. Álláspontunk szerint városunk egy újabb kiváló szakemberrel gazdagodott, ráadásul a megbízatás abszolút nem politikai jellegű, a politikai hovatartozást semmilyen a kiválasztásban részt vevő fórum nem vizsgálta, és nem is vizsgálhatta.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy Kalmár István, illetve a frakciója egyetlen tagja sem vett részt a jelölt szakbizottsági meghallgatásán, így anélkül mond ítéletet, hogy akár személyesen meggyőződött volna a pályázó felkészültségén.

Felszólítjuk, hogy kérjen bocsánatot ezért az otromba, az új intézményvezető személyét érintő kijelentései miatt, amely eddig nem volt szokás Sopronban. Kalmár Istvánt felszólítjuk arra is, hogy az ilyen és ehhez hasonló, mérsékelten civilizált megnyilvánulásoktól - amikor jóhiszemű és ártatlan embereket ilyen csúsztatásokkal támad- a jövőben tartózkodjon - zárta Mágel Ágost.

Olvasóink írták

 • 18. SZILAJ 2010. december 11. 13:54
  „Tisztelt "hátpersze". Szeretném megtudni mi volt a vezetőovónői állás kiírásában. Szeretném megtudni: Hány Soproni jelentkező volt. Hány nem Soproni jelentkező volt . Volt született Soproni jelentkező rá? A soproni jelentkezők iskolai - szakmai - gyakorlati végzettségük megfelelőnek bizonyult a Debreceni jelölttel szemben?
  Ha pedig nem volt nekik meg ez a tapasztalat, akkor ön szerint csak azért , mert valaki a Soproni kórházban látta meg a napvilágot születésekor rátermettebb lenne a feladatra? Jobb-e az az orvos aki itt született városunkban, de mondjuk alkoholista. Inkább őhozzá vinné a gyermekét 40 fokos lázzal, vagy inkább ahhoz a Kecskeméti születésü orvoshoz aki 5 éve él csak Sopronban de 30 éve praktizál hiba nélkül a szakmájában.
  És még valami. Kalmár úr politikai érzelmeket akar kiváltani egy olyan ügyben ahol a legkevesebb helye sincs a politikának. Jobb szeretném, ha ő Debrecenben képzelné el a jövőjét, akár pályázat nélkül is.....”
 • 17. hátpersze 2010. december 11. 10:12
  „Csak halkan jegyezném meg, hogy egy olyan kívülálló aki nem itt töltötte gyerekkorát, nem ismeri múltját, környezetét, értékét, miként taníthatja, nevelheti gyerekeinket? Most nem a szakmai felkészültségről beszélek, azt nem is tudom és nem is akarom vitatni. Amiről beszélek az a lokálpatriotizmus! Ami leginkább jellemezte Sopron városát, hosszú évszázadokon keresztül. Azonban Mágel és társai (köztük a kommunista maradványokkal) ezt jó mélyre ásták, és mindent megtettek, hogy felhíguljon ez a közeg mindenféle szerencsevadásszal. Jó példa az a mérhetetlen butik és fogorvos és a hasonló szolgáltatás, ami ugye nem is a helybelieknek készül, hanem ráépül egy idegen ország polgárainak kiszolgálására, ezzel nem csak a saját területükön lévő árakat emelik magasba, hanem a járulékos cikkek ára is az egekbe szökik. De, egy kicsit elkanyarodtunk. Vissza az eredeti témához, a lokálpatrióta nem csupán büszke szűkebb pátriájára és az általa képviselt szellemi és anyagi javakra, hanem a régi értékek megőrzését, az újabbak teremtését igyekszik előmozdítani is, és fontosságban a helyi sajátosságokat a nemzeti, regionális vagy globális értékek fölé helyezi.
  Ennek fényében szerintem bőven van helyi, soproni kötődésű óvónő, aki megfelel az előírásoknak. Mert csak az számít, hogy gyerekeinket miként tanítják a hely szeretetére, megbecsülésére, hogy büszkeség töltse el, hogy soproni. Ez azonban csak lokálpatrióta elkötelezettséggel lehetséges.
  Köszönöm a figyelmet.”
 • 16. TancsKaszabell 2010. december 11. 07:54
  „Re.14 Hsz.
  Jó reggelt !
  Remélem kialudta magát és kipihenten kevésbé lesz oktalanúl kiméletlen
  fórumtársaihoz!

  Kezdjük a végén:
  ,,Csók"
  Koromnál fogva az én markom már csak nő...de még mindig kizárólagosan a nőket szeretem!öszönöm az érdeklődését de felesleges.
  ,,régóta figyel"
  Nem akarom megbántani de én nem figyelem,mert bár írásait ezen a portálon elolvasom és rendre eljutok ahhoz,hogy sajnálom azokat akiket ön a tolla hegyére tűz. Nos, ön félreérthetetlenül besorolta magát abba a csoportba akikről én a kedvenc jelzőmet alkalmazom.
  ,,semmirekellőek"
  Tényleg ez a kedvenc jelzőm. Nagyon találó és annak a politikai csoportosulásnak amelynek ön is tagja nagyon hízelgő.
  A közlésem engem korlátoz. Nem gyalázkodom.
  ,,szórakoztatom"
  Nem áll szándékomban! Senkivel sem. Beszélgetni véleményt cserélni,megismerni más emberekgondolatait.Ez a célom,nem a szórakoztatás. Igaz ami igaz, van még egy célom, befolyásolni kívánom mások a vitapartnerem nézőpontját.
  ,,tények"
  Ugyan kérem,a téma tényszerűen a Fideszes önkormányzat tevékenységének bírálatát jelenti. Ennek az "áldásos" tevékenységnek a negatív eredményeit is említettem,okkal. Sőt lehetséges, hogy az a 17 milliárd több mint 17 milliárd.
  Ismétlem ez a Fideszes városvezetés a városunkat a tönk szélére juttatta!
  "Mágel Ágost" Nos ,belátom itt hibáztam mert figyelmen kívül hagytam azt,hogy időközben ő lett a frakcióvezető. Ezt a tény, elárulom minőségi javulásnak betudom.
  " MI VAAAAAAAAAAAn?"
  Nem tudom mit nem ért ezen? Az önök választói majd rájönnek saját tapasztalataik alapján, hogy a Fidesz becsapta Őket!!
  " Na álljunk meg!"
  Hol lakik most ez a hölgy az nem volt kérdés. Magam is találkoztam vele a kórházban amikor a munkáltatói papírjához a labor vizsgálatokat végeztette. Éhgyomorral...ahogy azt előírják és bizony rosszul lett. A testi épségét én óvtam meg mert elalélt.
  Beszélgetésbe elegyedtünk....
  Ha nem tudja mit jelent az ,,ejtőernyős" kifejezés akkor ön nem is ebben az országban szocializálódott.
  Nos, bevallom Kalmár úr állítását, már ami a kritikai részét illeti nem szükséges vizsgálni, ezért nem is vizsgáltam.
  ,,Javaslom, hogy...."
  Rokont,szeretőt....nem tudok megnevezni. De minek is tenném, hiszen egyértelmű a Fideszes önkormányzati testületnek köszönheti a kinevezését, nemde bár? Annak a közösségnek ahova beejtőernyőzött nem köszönheti.
  Nem vagyok kritikátlan ,az hogy elfogult vagyok az elismerem. Útálom a mutyit, a mi kutyánk kölke, és az uram bátyám ügyintézést mert minden esetben ez a közösségi szellem rombolását okozza.

  Talán még annyit, hogy ettől, illetve ennek a várható következményeitől féltettem a hölgyet.

  Üdvözlöm,és kellemes ünnepeket kívánok !
  TancsKaszabell”
 • 15. thurvj97 2010. december 11. 07:16
  „Kit nézel hülyének Mágel? Már nehogy más városból kelljen óvónőt hozni Sopronba? Feldobsz egy követ és óvónőre esik.Azt hiszem neked kellene bocsánatot kérned az olvasóktól a hazugságodért.”
 • 14. okos_jóska 2010. december 10. 23:42
  „8. hozzászólás TancsKaszabell 2010.12.10. 10:25

  Tisztelt bölcselkedő nagyokosjóska!

  Tudja, hogy régóta figyelem és most sem hagyom szó nélkül a mulatságos, de mégis szomorúan frusztrált, fontoskodó, balpesszimista utálkozásait.
  Ha valami rosszat kívánhatnék ön ellen az aranyhaltól, akkor az az lenne, hogy fossza meg önt a "semmirekellő" szó használatának lehetőségétől. (Eddigi hozzászólásai során mindenféle fórumokon eddig kb. 912-szer rántotta elő ezt a kifejezést a Fidesz és a jobboldal elleni gerontoszoci hadakozásában.)

  Nem akarok élcelődni a politikai hasfájással meg az ahhoz slukkolgatott pszichés gyomorkeserűvel, de azért kicsit mégis hadd mosolyogjak azokon a 19. századi stílusfordulatokba bagyulált együgyűségeken, amikkel folyamatosan szórakoztatja a fórum közönségét, de minimum engem. ( pl: "Sajnos sikeresen tették!" vagy: "Igen!")
  Már csak az hiányzik, hogy: "Ah!!!" - mondta a grófnő." (Illetve gróf elvtársnő.)

  Számítsuk le, felejtsük el azokat a szürke közhelyeket, amikbe a politikai frusztráltságát barkácsolja bele, és nézzük csupán a hozzászólásának tényeit!

  Tessék mondani, hogy jön az óvodavezetői megbízás témájához a város adósságának témája?
  Ha már idehozza (mint Móricka), tesék mondani, honnan veszi a "17 milliárd adósságot"?
  Tudna szolgálni valami érdemi információval, vagy csak fölkrákog valamit, amit lenyelt?

  Tessék mondani, mit kezdjünk ezzel a mondatával ???:
  "Mostanában,-nem is értem miért-, Mágel Ágost... Tovább olvasom >>" --- ?????????
  Már megbocsásson, de mi a túrót jelent ez???:

  Ezek is az ön mondatai:
  "A ,,zemberekben" kicsi majd később, majd akkor, ha személyes élményekhez jutnak, amelyek nem virtuálisak lesznek, mint azok a propaganda szövegek, amikkel a fogékony ,,zembereket" etették, öt éves gyerek szintjén, nyolc éven át." --- MI VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN? Milyen elme vagy logika szül ilyen mondatokat?

  Már megbocsásson, de mi a túrót jelent aztán ez???:
  "Jól meggondolta ez a debreceni hölgy, aki olyan"ejtőernyős" módszerrel,- és szinte biztos vagyok abban, hogy politikai motivációk is lehetnek a hátterében-, Sopronban landolt és egy elutasító, számára idegen közösség vezetője lett ezért vagy azért, mert ennek vagy annak a rokona... stb.?"

  Na, álljunk meg!
  1. Azt tetszik mondani, hogy a hölgy "ejtőernyős"?
  Hogy tetszik érteni?
  Utánajárt, hogy Kalmár úr közlései mennyire hitelesek? Például hogy a hölgy itt él-e Sopronban (elmondom: igen), vagy most fog valami gonosz fideszes röptetéssel Debrecenből beejtőernyőzni? (elmondom: nem)
  2. Azt tetszik mondani, hogy "politikai motivációk" vannak a háttérben?
  Hogy tetszik érteni?
  Mire tetszik az állítását alapozni?
  (Érvek és bizonyítékok nélkül sajnos csak az automatikus, zsigeri rosszindulat marad...)
  Tetszik-e azt mondani: "TÉVEDTEM, HAMISAT ÁLLÍTOTTAM?" -- Gondolom, a nagy baloldali erkölcse szerint fogja a választ megadni, és nem úgy kezdi, hogy: "de a Fidesz..."
  3. Azt tetszik-e sugallni, hogy azért lett az illető hölgy óvodavezető, mert valakinek a rokona?
  Mire tetszik az állítását alapozni?
  Érvek nélkül sajnos csak a zsigeri balgyűlölködést tudom indítékként feltételezni.
  Eddigi hozzászólásai ismeretében egyáltalán nem alaptalanul, azt hiszem.

  Tisztelt TancsKaszabell!
  Javaslom, hogy:
  a) nevezze meg a rokont, akinek köszönhetően a hölgy óvodavezető lett -- akit aztán kövezzünk meg a Fő téren egy vidám vasárnap délelőtt -- én is ott leszek
  b) vagy kérjen bocsánatot az óvodavezető hölgytől és az őt kinevező soproni városvezetéstől, és jelentse ki, hogy "kritikátlan, elfogul (bal)f*sz voltam" (mármint nem én, hanem TKB).

  Így rendben volna.

  Csók.”
 • 13. SZILAJ 2010. december 10. 22:17
  „Most miért baj az ,hogy egy vezetőóvónő Debreceni?????? Az senkit sem zavar, hogy a szupermarketekben
  sem Soproniak az eladók??? Hogy Sopron új útjait , házait, lakásait sem többségében nem Soproni munkások húzták fel??? Sopron lakossága az elmúlt 15 évben megduplázódott ! Higgyétek el , nem a Soproni népszaporulat volt ilyen magas, hanem az idevándorlás, legfőképp Ausztria közelsége miatt.
  Kalmár meg csak próbálkozna a patriótizmussal érvelni, holott azt mindenki tudhatja mit gondolnak a baloldalon a nemzeti érzelmekről... Nekem ő ne dumáljon , hanem örüljön, hogy még nem ül ott ahol a párttársai legtöbbje....”
 • 12. bleee 2010. december 10. 18:42
  „Mágel! Szó szerint mit mondott Kalmár a debreceni nyertesre?”
 • 11. bennevagyok 2010. december 10. 13:06
  „A helyi FIDESZ egyik vezető embere tényleg arra kér valakit, hogy kérjen bocsánatot egy másik embertől, mert azt a saját pártjához közelinek nevezete? Ez most komoly?

  Mondjuk Mágel Ágostnál Freud erősen bejátszik, hiszen az "Adventi Vásár" megnyitóján is hallhattuk: fontos odaigyelni a gyerekre, mert ők még hitelesek...”
 • 10. jandesbatyu 2010. december 10. 11:09
  „Miért nincs joga valakinek elmondani a saját véleményét, miért sértés az?? Amúgy miért nem a helyi munkaerőt támogatjuk?? Nem az lenne a cél? Lakhatási támogatás neki??? És költségtérítés Debrecen-Sopron között, remélem az se lesz???”
 • 9. máris 2010. december 10. 11:05
  „calcio, figyelj ! Mikor a FIDESZ alakult, minden tagja fiatal volt ! Időközben megöregedtek !!Mint te is !! Ennyi”
 • 8. TancsKaszabell 2010. december 10. 10:25
  „Mi lett a Fideszből? Hát azt látjuk! De jó kérdés volt ez is calcio véleményében, érdemes tovább gondolni.
  Egyre többször fog ez felmerülni a gondolkodó emberekben.

  A ,,zemberekben" kicsi majd később, majd akkor, ha személyes élményekhez jutnak, amelyek nem virtuálisak lesznek, mint azok a propaganda szövegek, amikkel a fogékony ,,zembereket" etették, öt éves gyerek szintjén, nyolc éven át.
  Sajnos sikeresen tették!
  A következményeit nap, mint nap látjuk, és lassan de biztosan mindenki átéli, és megérti, hogy hova juttatta ez a semmirekellő párt ezt az országot a mindent tagadásával, hazugságaival és hazug ígéreteivel.

  Igen!
  Mindennek a jövőt veszélyeztető voltáról a történetet ők írják ,,forradalmi ,,lendülettel és oktalanul ma!
  De az értékelést az EU és a tőke végzi el. Mi csak átéljük... túléljük... remélem!
  Qrva nagy bajba kerülünk!

  Beszéljünk inkább arról, hogy hova jutatták a várost? A csőd szélére! 17 milliárd adósság!

  Mostanában,-nem is értem miért-, Mágel Ágost lett az ügyeletes ,,szájjártató" Sopronban!
  Ő az, aki felszólítja pártja opponenseit a ,,bocsánat" kérésre... ugyan honnan veszi ehhez az erkölcsi alapot egy tettestárs, aki munkásélete évtizedei alatt felhalmozott erkölcsi tőkéjét
  Véleményem szerint sok okból már felélte ez alatt a rövid néhány év alatt, amióta ,,politizál"?

  Ki és kit sértegetett? Ezt nem is bontom ki, csak két kérdésem van:

  A soproni önkormányzat és benne Mágel Ágost nem sértette meg az intézményben dolgozó közösséget azzal, hogy nem volt tekintettel a véleményükre?
  Ezt momentán kétszer is elkövették! Szégyelljék magukat!

  Jól meggondolta ez a debreceni hölgy, aki olyan"ejtőernyős" módszerrel,- és szinte biztos vagyok abban, hogy politikai motivációk is lehetnek a hátterében-, Sopronban landolt és egy elutasító, számára idegen közösség vezetője lett ezért vagy azért, mert ennek vagy annak a rokona... stb.?

  Végül...
  Mágel úr, hát lehetséges az, hogy ez az ismeretlen hölgy ,,se rokona, se ismerőse" senkinek, a Fidesznek sem?”
 • 7. calcio 2010. december 10. 09:37
  „nézd meg mi lett a fidesz-ből (FIATAL demokraták szövetsége)-csupa 50év feletti ember(legalábbis itt sopronban).mondjuk arra kiváncsi lennék,hogy ez a hölgy miben tud többet a soproniaknál!remélem lakhatási támogatást nem fog kapni,mert akkor lehidalok”
 • 6. ÁrtatlanBárányka 2010. december 10. 09:12
  „Ágost, te meg menj már nyugdíjba, vagy valami ilyesmi!
  A többi aggastyánnak is ideje volna!
  Nem tudják elfogadni, hogy ez a világ már nem róluk szól!
  Hagyhatnák kicsit érvényesülni a fiatalság változtató szellemét!”
 • 5. FREDDY/S 2010. december 10. 05:51
  „A soproniak megbecsülése a "város vezetésének" mindig nagyon "fontos" VOLT, csak sokan ezt nem vették észre, nemde...”
 • 4. SZILAJ 2010. december 09. 20:21
  „Ha a Kalmár nem rágalmazgatott volna, nem is lett volna az egész ügyböl" ÜGY"
  De úgy , hogy még ott sem voltak a meghallgatáson (pedig ez a dolguk) elég
  gusztustalan volt rágalmakat szórni az ismeretlen vezetőnőre!
  Mit várunk tőlük.... Az elmúlt 8 év után már nincs semmi új a tarsojukban....
  Ennyit tudnak - ez a max... Szégyeljék a pofájukat!”
 • 3. ssmd 2010. december 09. 18:11
  „Pár megjegyzés:
  - a helyismeret, vagyis, hogy a vezető dolgozott már az intézményben nyilván előny (lett volna)

  - ha az MSZP egyetlen képviselője sem volt ott a pályázók meghallgatásán - nem tudom, hogy így volt-e, vagy sem, az elég sokatmondó, hiszen akkor nem végzik el a munkát, amivel a választóik megbízták őket

  - elkerülhető lett volna az egész cirkusz, ha a megválasztott vezető pályázatát és szakmai életrajzát nyilvánosságra hozzák

  Végül a lényeg: legyen jól működő, a gyerekek és a szülők igényeit kielégítő szolgáltatást nyújtó óvoda a H.A.”
 • 2. calcio 2010. december 09. 16:11
  „"2.) Hasonlóan furcsa, hogy a Hermann Alice Óvoda vezetésére, éppen Debrecenből talált megfelelő embert a Fidesz, miközben a többi négy pályázó Sopronban tanult, Sopronban dolgozott, illetve dolgozik jelenleg is.

  Az intézményen belülről is volt pályázó, akit a nevelőtestületi szavazáson egyhangúan támogattak. Szokásjog városunkban, hogy a testület által támogatott jelölt a legesélyesebb, mégis egy olyan személy kapott megbízást, aki egy percet sem dolgozott ezen óvodában, de még Sopronban sem.

  Úgy látszik, a Fidesznek ebben az esetben is fontosabb a párthoz való hűség, mint a városhoz való ragaszkodás! - zárta Kalmár István. " mi ebben a sértő???ezek tények”
 • 1. NoBo 2010. december 09. 15:31
  „Ez az! Marjátok csak egymást! Mást úgysem tudtok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelért már nem, befektetni átmegyünk Ausztriába

Egyes osztrák bankok magyar alkalmazottakat is felvettek, hogy kiszolgálják a hazánkból érkező… Tovább olvasom