Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Mágel: Az iskolák Sopronban maradnak!

Örvendetes, hogy Biczi László, mint „hozzáértő" szólal meg oktatási ügyben - közölte Mágel Ágost (Fidesz).

Elveszik az iskolát? A szülő azt érzékeli, hogy gyermeke ugyanabba az iskolába, osztályba jár, nem veszi észre, igaz különösebben nem is érdekli, hogy ki a fenntartó. Számára egy a fontos, hogy gyermeke minőségi nevelésben, oktatásban részesüljön - közölte Mágel Ágost, a soproni Fidesz frakcióvezetője. - A gyermekek sorsa ne az önkormányzatok anyagi lehetőségeitől, netán a testület összetételén múljon. Miért hisztiznek most a szocialisták? Egyértelmű, hogy az október 7-ei időközi választásra kampányolnak, előrángatva ezúttal a családokat és a tanárokat.

A tanár ugyanis becsukja az osztályterem ajtaját és a legjobb tudásával foglalkozik a gyerekekkel, a törzsanyagot tartalmazó tanterv alapján, nem pedig annak szellemében, hogy ki a fenntartó - mondta el a politikus.

Nyolc év szocialista kormányzás alatt, azontúl, hogy egyetlen reformot sem tudtak véghezvinni, kb. kétszáz alkalommal módosították a közoktatási törvényt, változtatásaik többsége a nevelés-oktatás minőségét rombolta. Ezt visszakormányozni átgondolt, hosszú feladat. Cél, hogy a fiatalok minden rétegét visszavezessük az értékalapú, minőségi nevelés-oktatáshoz Soprontól Nyíregyházáig.

A tanév szeptemberben rendesen elindult, mint máskor, 2013 júniusában befejeződik, a szülő és gyermeke nem fogja kérdezni, hogy most ki a fenntartó. A nyilatkozó MSZP-s képviselő felületesen, ismeretek nélkül „szakért", nem emlékszik, hogy az MSZP kormányok 2006-ban 88, míg 2007-ben 54 általános iskolát zártak be.

Az október 7-ei időközi választások kapcsán nem szerencsés, hogy országos oktatáspolitikai kérdéseken keresztül szülőt, tanulót és pedagógust megtévesztenek - hívta fel a figyelmet Mágel Ágost.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Batsányi úti átjáró - lezárás

Teljes szélességben lezárják a Batsányi utat keresztező vasúti átjárót a Csengery és a Béke út… Tovább olvasom