Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Mágel Ágost: Nyertes pályázat van, pénz nincs

Sopron - Úgy tűnik, mintha szándékosan hátráltatná az uniós projektek elindítását a kormány, amikor visszatartja az elnyert pályázati pénzeket – fogalmazott Mágel Ágost (Fidesz) a városfejlesztési bizottság elnöke.

Nyertes önkormányzati pályázat van, pénz nincs – foglalta össze Mágel Ágost szerdai sajtótájékoztatóján. – A soproni önkormányzat minden lehetőséget megragad a források lehívására, eddig hatmilliárd forint értékben pályázott sikerrel. A kormány azonban mindent elkövet, hogy a Fidesz vezette önkormányzatoknál egyetlen beruházás se valósuljon meg 2010-ig. Úgy tesz, mintha a támogatásokat nekik köszönhetnék az önkormányzatok, holott a kormány kötelessége elosztani az uniós forrásokat.

Mágel Ágost hozzátette, véleménye szerint az uniós és a hazai támogatású pályázatoknál is szükség van a döntések felgyorsítására. "A Kőszegi úti aluljáró projektje továbbra is a döntéshozók asztalán hever, a Rákosi úti lámpás csomópont önrészét már átutaltuk a támogató hatóságnak, de a kivitelezés azóta sem kezdődött el" – mondta a politikus.

Olvasóink írták

 • 7. zhall 2008. november 27. 16:34
  „Ez az egész kezd amolyan" óvódai kicsúfollak"-hoz hasonlítani.A kisalfölddel és a Helyi témával az élen!Már épp az ellenkező hatást érik el,kezd nekem is szimpatikus lenni az előző városvezetés.Lehet hogy néha egy kicsit simlisek voltak,de tették a dolgukat.Ez a mostani bagázs pedig semmit nem tud végigcsinálni,csak szidják a másik oldalt,de közben teljesen tönkre vágnak mindent,sporttól a Mikulásig.Az előző ciklusban ilyen ritkábban volt,csak a javulást vettük észre.Dilettáns banda!”
 • 6. xen 2008. november 27. 13:09
  „kimeríti a gyűlöletkeltést és uszítást...
  a gotthárdi projekt összemosása meg valódi blöff...
  nem rimánkodni kellene, hanem helyreállítani a város tekintélyét”
 • 5. Csabazs 2008. november 27. 06:26
  „Tisztelt Mágel Úr!

  Miért nem hív össze, egy csak a Fideszes önkormányzati városok vezetőiből egy ülést, mindjárt kiderülne, hogy tényleg úgy van-e, ahogy ön itt állítja!

  ÁTFUTÁSI időről még nem halott?
  Különben nem a kormány feladata utalni a pénzt, hanem az erre kijelölt apparátusé! Ott tessék reklamálni!”
 • 4. Intel 2008. november 26. 19:37
  „Mágel Úr már értem, miért nézik Önt, hüly.....nek a diákjai...

  Emlékszik mikor volt a vitánk a szemét projektben?
  Aztán csúnyán nem volt képbe, amit én írtam Önnek?!
  Na az nagyon, nagy égés volt, azóta pedig nem is láttam itt Önt.

  Azt meg látom, hogy Rádonyi Úrral nagyon egy kommunikációs utat visznek, biztosan egymás mellett ülnek sokszor mikor ezt a sok ökörséget kitalálják!
  Azért sok mindent kimerek mondani, de ilyet soha nem mernék leíratni, egy újságiróval, mert szerintem, maga a cikk irója is meglepődik!

  Viszont eladható cikk ez tény, gondolom Gyözikétől tanult:)))”
 • 3. TancsKaszabell 2008. november 26. 17:28
  „Mágel Úr !
  Ez a nyilatkozat méltatlan Önhöz!!!
  Hasonló színvonalon válaszolok : Biztos attól félnek,hogy a fidesz ellopja a pénzt!”
 • 2. joco 2008. november 26. 15:17
  „Mivel "kaptak" -szerencsénkre- pénzt a fidesz helytartok, most azt probálják bemesélni, hogy a szocik
  AKADÁLYOZZÁK a pénz "felhasználását"/felvételét": HÁT FIUK HA A SZOCIK - A TI SZAVAITOK SZERINT A "kormány azonban mindent elkövet, hogy a Fidesz vezette önkormányzatoknál egyetlen beruházás se valósuljon " - egy centet sem "nyertetek" volna.Fiuk, tán nem megint elQrtatok valamit a "pénz lekérésénél"?”
 • 1. fcsoproni 2008. november 26. 15:00
  „A kormány azonban mindent elkövet, hogy a Fidesz vezette önkormányzatoknál egyetlen beruházás se valósuljon meg.

  Képviselő Úr! Az ország 80% fideszes önkormányzat. Annak nagyobb viszhangja lenne ha ez így történne. Van egy közmondás: amilyen az aggyon Isten.......... Múltkor Sas úr is előállt a Russ villával, bedobott egypár rágalmazást utánna egy fórumozó kérésére sem válaszolt. Az úgy nem megy, előugrok a bokorból jót belerugok a másikba és vissza szaladok. Én azt hiszem a pénzek azért érkeznek "lassan" mert gondolom komoly iktatáson mennek keresztül. Ne, hogy szőrén szálán eltünjenek. Volt már rá példa.
  Amúgy nem hiszem, hogy az Önök hozzáállása PÉLDÁS lehet kormányhoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár István: Nyitottabb, aktívabb pártot építünk

Sopron - Nyitottabb, aktívabb pártot építünk, bevonva azokat, akik nem kívánnak párttagok lenni, de… Tovább olvasom