Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mágel Ágost: a szocialista kormányok érdemben nem tettek semmit a gyorsforgalmi útért

Az, hogy MSZMP utódpártjának képviselője az egykori pártállami szögesdróttal példálózik, már önmagában is nehezen értelmezhető - reagált Mágel Ágost.

Németh Imre MSZP-s képviselő az idő alatt aggódott és nyüzsgött volna ennyire, amikor pártja nyolc évig kormányon volt, és Gyurcsány Ferenc útügyekért felelős miniszteri biztosát Walter Dezsőnek hívták. Akkor kellett volna ugyanis EU-s pénzek segítségével megvalósítani az utat és akkor most nem saját költségvetési forrásból kellene finanszírozni – reagált Németh Imre sajtótájékoztatójára Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke.

A szocialista kormányoknak érdemben szinte semmit nem sikerült tenniük azért, hogy Sopron és Győr között gyorsforgalmi út legyen, viszont a tervezett nyomvonalon egyesek rokonai vásároltak telkeket.

Amennyiben Németh Imre a témáról bővebben is tájékozódni akar, keresse meg bátran Gyurcsány Ferenc egykori útügyekért felelős miniszteri biztosát.

A Fidesz kormány nem csak beszélt, hanem meg is kezdte az útépítést a Csornai szakaszon. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő azonnali kérdésére Tasó László államtitkár megerősítette, hogy a kormányzat álláspontja változatlan, 2x2-sávos út lesz Soprontól Győrig.

Németh Imre Sopron „elsorvasztásáról" folytatott okfejtése meglehetősen zavaros, hiszen az elmúlt időszakban korábban soha nem látott mértékű fejlődés indult meg, közel 40 milliárd forintnyi összegből.

Az pedig, hogy az MSZMP utódpártjának képviselője sajtótájékoztatóján az egykori pártállami szögesdróttal és határsávval példálózik, már önmagában is nehezen értelmezhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a Soproni Gyógyközpont műtőblokkja

Az első műtétet január 19-re tervezik Soproni Gyógyközpont megújult műtőblokkjában, amelyet mintegy… Tovább olvasom