Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Mágel Ágost: 700 millió forinttól esik el Sopron

Sopron - Hétszázmillió forint állami normatívától esik el Sopron, ami problémát okozhat a helyi oktatási intézmények költségvetésében – mondta Mágel Ágost (Fidesz-KDNP).

– Két középiskola éves költségvetésének megfelelő összegtől esik el Sopron, az állami normatív hozzájárulás csökkentése miatt – mondta el sajtótájékoztatóján Mágel Ágost (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. – A kormány visszavonta az Új tudás programot, mely negyvenmilliárdos elvonás a közoktatástól. A forráskivonást vélhetően csak létszámleépítéssel lehet teljesíteni, ami alacsonyabb színvonalú oktatással, kevesebb csoportbontással, nagyobb osztálylétszámmal jár. A kormány ismét az oktatás ellehetetlenítésére szánta el magát.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Intel 2009. január 09. 17:25
  „Ma kaptam egy hivatalos választ a minisztériumból, ami bebizonyítja, hogy MÁGEL ÁGOST hazudott, és félre vezette a soproni polgárokat:

  Íme a válasz:

  Tárgy: költségvetési megszorítások
  Tisztelt Intel Úr!


  A 2007. szeptember 1-jét követően megváltozott a közoktatási normatív hozzájárulások finanszírozási rendszere. A korábbiakhoz hasonlóan a mindkori éves költségvetési törvény meghatároz alap- és kiegészítő hozzájárulásokat. Az alap-hozzájárulások tekintetében a 2007. évi költségvetési törvény bevezette az ún. teljesítmény-mutató alapú finanszírozást, ahol a számítás alapja a közoktatási törvényben meghatározott oktatás-szervezési paraméterek, melyek a költségvetési törvényben részletesen feltüntetésre kerültek. A teljesítmény-mutató alapú finanszírozás esetében a középfokú intézmények tekintetében nem valósult meg jelentős csökkenés, továbbá a 2009. évi költségvetési törvénytervezethez képest a közoktatási hozzájárulások minimálisan csökkentek, mivel a tervezet végső elfogadásáig a Kormányzat igyekezett a 13. havi közalkalmazotti illetmények kivonásával kapcsolatos csökkentés ellenére a közoktatási normatív hozzájárulások fajlagos összegeinek mértékét a 2008. évi vagy azt megközelítő szinten tartani.

  Nem helytálló azon megállapítás sem, hogy ,,a Kormány visszavonta az Új Tudás Programot", hiszen a program az elfogadott költségvetési törvényben szerepel, s a tervezethez képest csupán két előirányzat kerül ki.

  Felhívom szíves figyelmét arra, hogy az általunk leírt szakmai vélemény nem kötelező erejű. Az Alkotmánybíróság a 60/1992. (XI. 17.) AB határozatában kifejtette, hogy a minisztériumi és egyéb központi állami szervektől származó jogi iránymutatást tartalmazó leiratok, körlevelek, útmutatók, iránymutatások, állásfoglalások és egyéb informális jogértelmezések kiadása alkotmányellenes.”
 • 28. valaki13 2008. december 08. 07:29
  „II. Erzsébet királynő - annak tudatában, hogy a brit gazdaság a háború utáni időszak legsúlyosabb recesszióját éli - 50 fontban (nem egészen 16 ezer forintban) szabta meg a családtagok által egymásnak vásárolható ajándékok felső értékét.
  A News of the World brit vasárnapi bulvárlap értesülése szerint a 82 éves uralkodó emellett utasításba adta az udvari személyzetnek a karácsonyi ajándékok csomagolóanyagának újrahasznosítását. A sandringhami kastély séfjei pedig parancsba kapták, hogy a királyi család által a kelet-angliai téli rezidencián elköltendő hagyományos karácsonyi vacsora maradékát se dobják ki, hanem másnap szolgálják fel újra.
  A lapnak egy udvari bennfentes azt mondta: a királynő tudatában van annak, hogy a jelenlegi helyzetben semmiféle szertelen tékozlás nem lenne népszerű az alattvalók körében.

  II. Erzsébet felszólította Vilmos és Harry herceget - Károly trónörökös két fiát - is arra, hogy téli vakációjukat "a lehető legszerényebb" módon töltsék.
  MTI”
 • 27. valaki13 2008. december 08. 07:18
  „Isten hozott a kenőpénzek országában

  Nem igazán izgat senkit sem a december 9-i Korrupcióellenes Világnap, a korrupciót az élet éppen olyan természetes részének tekintjük, mint a csapból folyó vizet. A látványos megvesztegetések mellett létezik a megélhetési korrupció hálója, amely átszövi az egész országot, a gazdaság integráns része lett.

  ,,Legszívesebben rájuk robbantanám a parlamentet"
  - dohog a szelídszavú virágárus az egyik bevásárlóközpontban, miközben elrendezi a broméliákat.
  Épp felizgatta magát, miután aláírta azt az ívet, amelyen egy magánszemély népszavazást kezdeményez, hogy az országgyűlési képviselőknek is csak a számlával alátámasztott kiadásai után járhasson költségtérítés.
  A parlamentben fogadták el nemrégiben azt a javaslatot, amely szerint a képviselőknek továbbra is jár az adó- és tb köteles alapilletményükön túl, az azt néha többszörösen is meghaladó és eddig teljesen adómentes költségtérítés.

  A politikusok ,,nagy" gesztusa a társadalom felé az, hogy ezután 15 százalékos adót fizetnek a költségtérítés után, miközben ez a rezsim - az eva-t is beleértve - minden létező hazai rendszer közül a legkedvezőbb, ráadásul a költségeiket továbbra sem kell számlával igazolniuk.
  ,,Nekem vajon milyen költségeimről nem kell számlát kérnem,
  és
  mit kapok az APEH-től ha nem adok számlát?"
  - dühöng a virágárus, a cserepek pedig csörögnek-zörögnek az apró helyiségben.
  Halkan megjegyzem ugyan az eva-t, mint a kisvállalkozások számára - igaz a magasabb kulccsal - lényegében hasonló lehetőséget biztosító törvényes megoldást, de a szúrós szemek elől jobbnak látom gyorsan elhagyni a terepet.
  A Transparency International (TI) nemzetközi szervezet évről-évre december 9-én tartja a korrupció-ellenes világnapot. Miközben a Magyar Kártya Napjától (december 29.) a Rejtvényfejtők Világnapjáig (február 3.) minden létező világnapot minden évben megülünk idehaza is, valahogyan senkinek sem tűnt föl, hogy ez eddig kimaradt.

  A feledékenység nem véletlen.

  A korrupciót természetesnek, sőt amolyan természeti adottságnak tekintjük, ami ellen felesleges küzdeni, mert volt, van és lesz, mint télen a hideg.

  A TI felmérései ezzel szemben azt bizonyítják, hogy a messziről büdös nagy ügyleteken túl - ideértve a közbeszerzéseket, állami megrendeléseket, a Gripen megaüzletétől a Király utcai házak százmilliós elcsalásáig - a hazai korrupciós mechanizmusok nagy része a mindennapi kis ,,megalkuvások" óriáshálójából áll.
  Ennek a hálózatnak az egyik része az, amit megélhetési korrupciónak hívunk, a magánszemélyek és vállalkozások - vagy akár a cikk elején idézett képviselők - kisebb nagyobb döntései, amiket annak érdekében hoznak, hogy meg tudjanak élni.
  A kis- és középvállalkozások közül sokan feketén foglalkoztatnak embereket, fiktív számlákkal tüntetnek el költségeket, vagy egyszerűen adót csalnak, mert különben lehúzhatnák a rolót.
  A politikusok nem mernek a választóik szemébe nézni, nem mondják azt, hogy a jó döntésekhez képzett és jól fizetett szakemberek kellenek, tehát legyen magasabb és persze adóköteles a fizetésük, ami valamivel többe kerül mindannyiunknak, hanem álszemérmes és csalárd megoldásokat keresnek.
  Az ilyen megalkuvások és hazugságok rendszere miatt kapnak (és várnak el) csúszópénzt a parkoló őrök, hálapénzt az orvosok és ,,ösztönzőt" a gyors ügyintézésért az önkormányzai építési osztályvezetők.
  A virágárus felháborodása érthető, a politikusok felelőssége óriási, de december 9-én érdemes lenne egy napra neki is és mindannyiunknak elgondolkodni a mindennapi kis döntéseinken. A TI azt szeretné, ha erre az egy napra korrupciómentesek lennénk, nem adnánk és nem fogadnánk el hálapénzt, csúszópénzt, nem törekednénk jogtalan előnyökre, kérnénk és adnánk is számlát mindenért.
  És nem utolsósorban elmélkednénk egy kicsit azon, hogy mielőtt mindig másokban (korrupt hivatalnokokban, szemérmetlen politikusokban, offshore-ba menekülő vállalatvezetőkben) keresnénk a problémák gyökerét, mi magunk mit teszünk, és mit nem teszünk - és nem csak a korrupciómentes világnapon.

  Forrás. HVG Online”
 • 26. valaki13 2008. december 07. 07:49
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.


  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 25. Telepathia 2008. december 05. 08:32
  „Magel úr, amilyen a magánélete olyan volt a hozzászolása,.Illem és személyiség jegy nélküli volt a megnyilvánulása.A népszavazáson pedig ott leszünk.”
 • 24. Csabazs 2008. december 05. 04:39
  „Továbbra is várom azok jelentkezését akik aláírásukkal támogatnák a népszavazást!
  Cím: athuni@citromail.hu

  Bővebben: www.seresmaria.hu”
 • 23. valaki13 2008. december 04. 17:52
  „22.

  Az ebben a hozzászólásban leírtak tökéletesen tükrözik a soproni önkormányzati vezetők és képviselők személyiségjegyeit!!!

  Nem érthetetlen, hogy miért van bajban a város!!!”
 • 22. gaborcs 2008. december 04. 13:42
  „Az Önkormányzat az intézményeitől elvonta a bérmegtakarításból megmaradt kis pénzeket a válságra hivatkozva.Meg is értettük ha így van, de azóta jönnek a hírek, hogy az önkormányzat a saját dolgozóinak igenis fizetett ki jutalmat, vásárlási utalványokat stb.Nem okozott különösebb meglepetést, mert úgyis gondoltuk, hogy ez lesz. A takarékosság / ami ennél jobban már lehetetlen/ csak ránk vonatkoznak.Nagy felháborodás és ellenszenv alakult ki ezekre a hírekre. Csak azért írtam le, mert nem szeretjük, ha azt hiszik, hogy nem tudjuk.”
 • 21. Telepathia 2008. december 04. 11:43
  „Magel úr!-az utóbbi időben családi és munkahelyi körülményei miatt erősen lejt menetbe van. Ezért tisztelettel arra kérjük, hogy 7 milliárdos kötvénykibocsájtás mellett nem ildomos annak tizedrészével foglakozni, 10 soros papírról felovasott sajtó tájékoztatot felolvasni.”
 • 20. valaki13 2008. december 04. 07:05
  „Fredd!y!

  NEM - nyilván nem véletelenül van a város nagy pénzügyi bajban!!!!”
 • 19. FREDDY/S 2008. december 03. 18:49
  „valaki13!
  Találkoztál már kivitelezhető megoldásokkal, melyek a város gazdasági helyzetét javították, vagy csak hibásan leírt történetekrőlt az ipar "fejlődéséről" - megszűnéséről, mert a látszat néha csal, nemde...”
 • 18. valaki13 2008. december 03. 18:38
  „Freddy!!!

  Kutatással-fejlesztéssel foglalkozzon az Egyetem, pályázzon és így jusson pénzhez -ezzel segítse a várost!!!”
 • 17. FREDDY/S 2008. december 03. 14:54
  „Kutatásra, fejlesztésre nincs szükség, mert minden megy magától, nemde...”
 • 16. Csodabimbó 2008. december 03. 14:18
  „Mágel Úr!

  Felénk többet ne jöjjön kopogtató cédulákért, mert közös ismerőseinkre való tekintettel sem kapja meg. Ne síránkozzon és másra mutogasson, hanem dolgozzon, vagy adja át helyét a fiataloknak, miattam, akár a lányának is, csak könyörgöm, mutassanak már valami irányt, lendületet, mert ez az ötlettelenség, tétlenség bizony egy nagy kalap szar.”
 • 15. valaki13 2008. december 03. 08:01
  „POLITIKUSI és KÉPVISELŐI JÖVEDELMEK
  ,,Ne legyünk álszentek, senki sem örül annak, ha csökken a havi bevétele, ez pártállástól függetlenül így van" - mondta az egyik, neve elhallgatását kérő forrásunk az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának csökkentése körüli konszenzusos megállapodásokkal kapcsolatban.
  Néhány településen ugyanis már döntöttek arról, hogy igazodva a gazdasági válság okozta körülményekhez, a helyi képviselők lemondanak tiszteletdíjuk egy részéről, sorsközösséget vállalnak a csökkenő bevételekből gazdálkodó és áremelkedéssel számoló szavazóikkal.
  Információink szerint a parlamenti folyosókon ilyenről nem ötleteltek.
  Vélhetően a költségtérítésük és költségátalányuk után jövőre fizetendő - Magyarországon a legalacsonyabb jövedelemadónak számító - 15 százalékot elég áldozatvállalásnak tartják.
  A tiszteletdíj mérséklése tehát az önkormányzati képviselők kiváltsága, a helyi politizálás eleme marad.
  Keveset tehetünk, de nem maradhatunk az események partvonalon kívüli szemlélői - így indokolták - némiképp patetikusan - a XVIII. kerület képviselőtestületének MSZP-s és SZDSZ-es tagjai döntésüket, miszerint lemondanak bruttó 90 ezer forintos tiszteletdíjuk 10, illetve költségtérítésük 30 százalékáról.
  Ez az önkormányzat számára évi 4-5 millió forintos megtakarítást jelent.
  Jelzésnek, példamutatásnak tekintik döntésüket.
  ,,Az önkormányzat a legnagyobb munkaadó, 89 intézményünk van, amelyekben elmarad a 13. havi fizetés, így úgy gondoltuk, nekünk is részt vállalnunk a terhekből" - magyarázza Kőrös Péter, a kerületi szocialista frakció vezetője.
  Tájékoztatása szerint 2009. január 1-jétől a ciklus végéig valószínűleg nem változtatnak a döntésen - vélhetően a gazdasági válság sem cseng le addig.
  Az országban elsőként a csődközeli Pécsett vetették fel az azóta terjedő ötletet - legalábbis a baranyai megyeszékhelyen így tudják.
  Az ok betűre pontosan megegyezik a fővárosi indokkal: ,,így kívántak a képviselők szolidaritást vállalni a közszféra dolgozóival, akik jövőre nem részesülnek béremelésben, és elesnek a 13. havi juttatástól".
  A városvezető MSZP-SZDSZ-koalíció indítványa nem aratott osztatlan sikert, Majdik Miklós fideszes képviselő egyenesen demagógnak nevezte.
  ,,Ugyanakkor az ellenzéki Fidesz-KDNP-frakció vezetője, Páva Zsolt megértette és támogatta az elképzelést és méltatlannak nevezte a vitát, amely ekörül kialakult frakciótársai részéről" - mondta lapunknak Nyögéri Lajos, a pécsi közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője. A több milliárdos hiánnyal küzdő város évi 8-9 millió forintot takaríthat így meg, ami a képviselőknek fejenként havi 10-15 ezer forint mínusz jelent.
  Arra kérdésre, hogy ez az összeg mire elég, azt a tájékoztatást kaptuk: még nem tudják, mire fordítják ezt a pénzt, ,,talán valamilyen szolidaritási akcióra".
  Megfelezték juttatásukat a hódmezővásárhelyi képviselők is: 100 ezer forint helyett 50 ezret kapnak majd havonta. Emellett megszüntették a bizottsági elnöki és bizottsági tagságért járó díjakat, eltörölték a részönkormányzati és külső bizottsági tagok tiszteletdíját és a tanácsnokok díjazását is. A döntéstől évi 50 millió forint megtakarítást várnak.
  ,,A városvezetőknek jó példával kell elöljárniuk, s egy közösség szociális viszonyaihoz kell igazítani a képviselők javadalmazását" - mondta a hvg.hu-nak Lázár János, a megyei jogú város fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő, akit idén a legmagasabb költségtérítést felvevő honatyaként sokat idézett az országos sajtó.
  A politikus elmondta: a csökkentés miatt a városi kasszában maradó pénzt egy ad hoc bizottság kezeli majd, amelyhez bajba jutott vállalkozók fordulhatnak segítségért.
  Már november elején cikkeztek arról, hogy a szegedi polgármester, Botka László a tiszteletdíj 10 százalékos csökkentését javasolja majd.
  Egyelőre azonban nem született döntés, a város a december 19-i közgyűlésen tárgyalja a kérdést. Bár az egy hónappal ezelőtti hírekben az szerepelt: Szondi Ildikó szocialista képviselő azt mondta, Szeged eddig is önmérsékletet tanúsított, a képviselői tiszteletdíj ,,folyamatosan olvadt"; míg Szabó László fideszes politikus úgy fogalmazott: a 10 százalékos csökkentés ,,szép kezdeményezés, de nem célravezető".
  Van, ahol pedig már el is vetették az ötletet.
  A Tolna megyei közgyűlés jobboldali többsége elutasította a képviselői tiszteletdíjak 15 százalékos csökkentésére tett szocialista javaslatot.
  A szintén a szolidaritás jelszavával benyújtott javaslattal kapcsolatban Puskás Imre, a közgyűlés fideszes elnöke a szocialista javaslatra úgy reagált: az önkormányzat 2009-es költségvetési koncepciójában megjelenik a szolidaritás, mások mellett abban, hogy a külföldi utakon részt vevő képviselők ne vegyenek fel napidíjat. Az elnök hozzátette: a közgyűlés tagjainak országosan a legalacsonyabb a tiszteletdíja, és nem tartja arányosnak, ha ezt tovább csökkentik.
  Bár a hvg.hu által megkérdezett városokban a mostanihoz hasonló felajánlást korábban még nem tettek, más településeken volt már rá példa, hogy a képviselők efféle gesztust gyakoroltak, leginkább a város vagy a falu anyagi nehézségei miatt.
  A vidéki önkormányzati képviselők többsége főállás vagy nyugdíj mellett végzi a megbízatásából rá háruló feladatokat.
  Villányban szeptember végén mondtak le a képviselők tiszteletdíjukról - nem a válság, hanem a helyi oktatási intézmény fenntartása érdekében.
  Álljon itt még néhány példa:
  2004-ben Ágfalván az alpolgármester és az önkormányzati képviselők mondtak le több mint hét és fél millió forintnyi tiszteletdíjukról, hogy a ,,pénzt a település fejlődésére fordítsák" - nyilatkozták akkoriban.
  Ugyanebben az évben Szécsényben juttatásuk feléről mondtak le a képviselők a város rossz anyagi helyzete miatt, havi illetményüket 33 ezerről 16 500 forintra csökkentették.
  2007-ben Lázi község honlapján a következő híradás szerepelt: ,,a képviselőtestületi tagok 9 havi tiszteletdíjukról lemondtak, decemberben 3 havi tiszteletdíjat (bruttó 60 000 Ft) kapnak kézhez. (Bódis Ferenc alpolgármester erről a 3 havi összegről is lemondott, a 2008-as kétyi kirándulás javára.)".
  2006 októberében Ramocsaházán döntöttek nadrágszíjuk meghúzása mellett a politikai feladatot vállalók, ezzel 8 millió forinttal több maradt a település kasszájában.

  Forrás. HVG Online”
 • 14. Csabazs 2008. december 02. 21:20
  „cocialista!

  A városról és nem az országról tartott sajtótájékoztatót Mágel Úr!

  A felsorolásodhoz, csak annyit, hogy jön ide a válás, gyermekszám,stb!
  Ha nem vetted volna észre Magyarország és az európai országok népessége öregszik, ez nem magyar sajátosság!”
 • 13. budvajzer 2008. december 02. 19:36
  „Kérek mindenkit, olvassa el a OKM honlapján a nov 11-én kelt közleményt, akkor kiderül, hogy Mágost úr nem mond igazat az Új tudás program visszavonása témájában. Tehát az ilyetén hisztériakeltés teljesen felesleges. Helyette ki kell állni az emberek elé és azt mondani:
  "Emberek, a fideszes városatyák pénz akarnak a fidesz-kasszába juttani a kötvény-ügy által, de a legjobb, ha közben a kormányt szídjuk." Ennyi...”
 • 12. TancsKaszabell 2008. december 02. 18:47
  „Cocialisták.-nak !
  Az MSZMP-én belüli reformkezdemények része volt a Hitel abban az időben.Igen Pozsgai Imre nyújtott védelmet ezeknek
  a törekvéseknek mert belátta,hogy ez a kis ország nem vesztheti el gondolkodóinak egy részét és azért semmikép,hogy
  másképp gondolkoznak a már más világról.Évekig olvasgattuk egyes kiadványait,később meg a Tiszatáj .nevű kiadványt.
  És mi mind az MSZMP-én belül voltunk.Több dedikált könyvem van tőle.
  Ismertem személyesen Csóri Sándort ,Ő volt az aki az írásaimat átfutva eltanácsolt az irodalomtól ,finoman szólva.Azt mondta te másképp lehetsz az ország hasznára,ha ennyire "izgága" vagy.Törőgy az emberekkel!
  Aztán nem az izgákaságuk miatt szétszóródtak,de még most is részt vesznek az ország életében.Nem mindenki!Volt köztük
  akit a meghasonlottsága öngyilkosságba kergetett.Bizony nagy kár érte.Mi minden volt még benne?!

  Mostanság ennek a szép múltú újságnak olyan emberek igyekeznek fazont adni akik erre méltatlanok.Sanda módon politizálnak!
  Persze a függetlenségüket hangoztatva.

  A "cocialisták" nick nevű független levelező által becsatolt adathalmaz, kórkép.Sokkal informativabb lenne ha nem célzatosan a fidesz ciklusától jelölte volna ki a vizsgált időszakot. De hát az sem ilyen szándékkal tette aki összeállította az eredetit.Ez az írástudó ember a kórkép be vagy felvezető részében Magyarországot egy újra borostás hullához hasonlította.Ez az írás olyan messze van az irodalomtól.................................nem is értem hogyan került ennek a lapnak az oldalaira.Már régen nem vagyok az olvasójuk.
  "cocialisták" nevű független levelező barátom !
  Hát igen,ha ez Önnek örömet okoz,szörnyülködjünk közösen,mert ha az okokat kezdjük keresgélni akkor már bizony nem értünk egyet!
  Javaslom ezen gondolkodjon el!”
 • 11. valaki13 2008. december 02. 18:45
  „Mágel úr!

  A cikkből az derül ki, hogy nem csak Sopron esik el támogatástól, mivel az állami normatív támogatás csökken. Jól látom?

  A városnak milyen bevételei vannak a kieső támogatások pótlására???

  Talán nincsenek???

  Akkor pedig:

  TISZTELT ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ HÖLGYEK-URAK!

  DR. IFJ. ARSZIN MIKLÓS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  DR. ZOMBORI ISTVÁN FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  HAVAS ANDRÁS
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  BALOGH JUDIT FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  VARGA SZABOLCS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  HRUBY JÓZSEF MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  DR. SIMON ISTVÁN
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  KOCSIS JÁNOS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  SASS LÁSZLÓ FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  PONGRÁCZ ATTILA FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  KALMÁR ISTVÁN MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  ABDAI GÉZA
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  MÁGEL ÁGOST FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  VARGA GYULA MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  RÁDONYI LÁSZLÓ FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt

  OSVÁTH ANDRÁS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  DR. VARGA MÁRIA FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  NAGY TAMÁS MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM
  BICZI LÁSZLÓ MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  BOROS LÁSZLÓ MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  DR. HORVÁTH BÉLA MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  NÉMETH IMRE MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  NÉMETH ÁRPÁD SOPRONI VÉDEGYLET
  SZÖVETSÉG SOPRONÉRT
  DR. SZEKERES CSABA SOPRONI VÉDEGYLET
  SZÖVETSÉG SOPRONÉRT
  KÓCZÁN ZOLTÁN SZDSZ- A MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT

  A HELYI KÉPVISELŐTESTÜLET ÉS A VÁROS VEZETÉSE

  Sopron Megyei Jogú Város polgármestere


  Dr. Fodor Tamás


  Sopron Megyei Jogú Város alpolgármesterei


  Dr. Simon István gazdasági ügyekért felelős alpolgármester

  Abdai Géza közösségi ügyekért felelős alpolgármester

  Havas András fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester

  Dr. Dobos József jegyző

  MIÉRT NEM SZOLIDÁRIS A MEGSZORÍTÁSSAL SÚJTOTT VÁROSSAL, LAKOSSÁGGAL? - MIÉRT NEM VÁLLALJA SAJÁT és az ÖNKORMÁNYZATI VÁLLALATOK VEZETŐSÉGÉBEN LÉVŐK JÖVEDELMEINEK CSÖKKENTÉSÉT????”
 • 10. Jay80 2008. december 02. 18:43
  „Intel. A baloldali férjek jobbak? Tapasztalat? :)”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaukázus Sopronban új dalokkal

December 13-án Sopronban, a Hangárban lép fel az új zenei generáció egyik sikercsapata, a Kaukázus. … Tovább olvasom