Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Mágel Ágost - Felelőtlen közpénzköltés Sopronban

A szocialisták által 272 millió forintért vásárolt ingatlan-együttest a piaci szereplők most 40 millió forintra értékelik - közölte Mágel Ágost (Fidesz-KDNP).

2006-ban zűrös örökséget hagyott maga után az MSZP. Törvénysértő szerződések, gyanús ingatlanügyletek, országos mélygarázs-botrány. Az egyik legfurcsább szocialista ingatlan-biznisz a „Tűzoltólaktanyaként" elhíresült Győri úti ingatlanvásárlás – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Mágel Ágost (Fidesz-KDNP), a városfejlesztési bizottság elnöke.

Így folytatta: a szocialisták megérezve a választási vereséget, napokkal a szavazás előtt titokban több szerződést is kötöttek. Az előző szocialista városvezetés 2006. szeptember végén 272 millió Ft-ért, hitelből megvett egy Győri úti ingatlant. A fedő szöveg a tűzoltók áthelyezése volt, amelyre az épület teljesen alkalmatlan, sőt a közlekedési adottságok sem megfelelőek.

Sopron önkormányzata a közelmúltban pályázatot írt ki és eladásra hirdette meg az ingatlanokat. Az egekbe szökő ingatlanárak mellett is a legmagasabb beérkező ajánlat mindössze 40 millió forint volt. 230 millió forint veszteséggel adjuk el az ingatlant? A közgyűlés ezt az ajánlatot nem fogadta el.

A szocialisták által 272 millió forintért vásárolt ingatlan-együttest a piaci szereplők 40 millió forintra értékelik. Tehát az akkori ingatlanügylettel valakik jól jártak, de az önkormányzat biztosan nem. Valakik jól szerződtek, valakik nem.

Itt van a kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a szocialisták elherdálták a soproniak pénzét. A Kalmár István vezette MSZP képtelen szabadulni a zűrös múlttól. Felelősek a város vagyonának elszórásában, felelősek a törvénytelen szerződések megkötésében és felelősek abban, hogy aláásták a közéletbe vetett bizalmat. Kalmár István most sem kért bocsánatot az elherdált közpénzért - zárta Mágel Ágost.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Páros belépőt nyert a Quimby soproni koncertjére

A koncert március 27-én, este 8 órakor kezdődik a GYIK Rendezvényházban. Tovább olvasom