Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Magától ment előre a leszerelt villanyóra?

Sopron - Lecserélt villanyórának mérőállás-emelkedése alapján küldött ki számlát egyik soproni ügyfelének az E.ON. Az áramszolgáltatónál elmondták: az ügyintézés rendszerébe hiba csúszott, az ügyet tisztázzák.
– Májusban új villanyórát kértünk az áramszolgáltatótól, a régit leszerelték, 31.383 kilowatt mérőállással – fogott történetébe Giczy Kurt soproni lakos, aki elmondta: legnagyobb megdöbbenésükre, amikor nemrég kézbe vették az elszámoló számlát, a „leolvasott záróállás" rovatban 33.957 kilowatt szerepelt. – Hogy lehetséges ez, ha 31.383 kilowatt állásnál szerelték le az órát? Az E.ON raktárában csak úgy magától pörgött még egy keveset, közel 2500 kilowattot ez a szerkezet? Egyáltalán, miképpen „olvashatták le" ezt a lehetetlen számot? – tette fel a kérdést Giczy Kurt, aki megjegyezte: a felszerelt új óra is csak 1194 kilowatt áramfogyasztást mutatott az azóta eltelt időszakban.

Az áramszolgáltatónál megtudtuk, a mérőóra cseréjének ügyintézése során sajnálatos módon adminisztratív hiba történt. Emiatt villamosenergia-fogyasztását a régi óráján mért fogyasztási adatok átlaga alapján állapította meg a számítógépes rendszer, kifogásolt számláját is ez alapján küldték ki. Az ügyféllel történt személyes egyeztetést követően pontosították az elszámolást, egyúttal elnézést kértek az egyedi hibáért.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs pont a Tűztorony lábánál

Sopron - Elkészült a Tűztorony lába mellé tervezett információs központ és múzeum látványterve. Az… Tovább olvasom