Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Magától ment előre a leszerelt villanyóra?

Sopron - Lecserélt villanyórának mérőállás-emelkedése alapján küldött ki számlát egyik soproni ügyfelének az E.ON. Az áramszolgáltatónál elmondták: az ügyintézés rendszerébe hiba csúszott, az ügyet tisztázzák.
– Májusban új villanyórát kértünk az áramszolgáltatótól, a régit leszerelték, 31.383 kilowatt mérőállással – fogott történetébe Giczy Kurt soproni lakos, aki elmondta: legnagyobb megdöbbenésükre, amikor nemrég kézbe vették az elszámoló számlát, a „leolvasott záróállás" rovatban 33.957 kilowatt szerepelt. – Hogy lehetséges ez, ha 31.383 kilowatt állásnál szerelték le az órát? Az E.ON raktárában csak úgy magától pörgött még egy keveset, közel 2500 kilowattot ez a szerkezet? Egyáltalán, miképpen „olvashatták le" ezt a lehetetlen számot? – tette fel a kérdést Giczy Kurt, aki megjegyezte: a felszerelt új óra is csak 1194 kilowatt áramfogyasztást mutatott az azóta eltelt időszakban.

Az áramszolgáltatónál megtudtuk, a mérőóra cseréjének ügyintézése során sajnálatos módon adminisztratív hiba történt. Emiatt villamosenergia-fogyasztását a régi óráján mért fogyasztási adatok átlaga alapján állapította meg a számítógépes rendszer, kifogásolt számláját is ez alapján küldték ki. Az ügyféllel történt személyes egyeztetést követően pontosították az elszámolást, egyúttal elnézést kértek az egyedi hibáért.

Gosztonyi Miklós
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs pont a Tűztorony lábánál

Sopron - Elkészült a Tűztorony lába mellé tervezett információs központ és múzeum látványterve. Az… Tovább olvasom