Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Magasba merészkedők és nézelődők

Vasárnap ezrek látogattak el a Fertőszentmiklós határában lévő reptérre, hogy megcsodálják vagy kipróbálják a gépeket. Mind a vállalkozó szelleműek, mind a nézelődők számára nagy kaland volt a sétarepülés vagy az ejtőernyős ugrás, a profik bemutatóiról nem is szólva.
A többség a földről kémlelte az eget, a levegőben pilótáikkal otthonosan mozgó gépeket és a sokak által csodált ejtőernyősöket.
A fertőszentmiklósi reptéren másodszor megrendezett repülőnap több ezer érdeklődőt vonzott a közeli és a távolabbi környékről egyaránt. – Ezzel a rendezvénnyel az a célunk, hogy népszerűsítsük a repülést – mondta Simon Martin reptérvezető. Ezt a célt a jelek szerint sikerült elérniük a szervezőknek. A repülőnap látványos bemutatóival felébresztette a mindenkiben élő vágyat, melynek kiélésére több lehetőség is kínálkozott. Az eget kémlelő többség és a magasba merészkedők egyaránt megéreztek valamit abból: milyen is a világ a magasból?

Érdekességnek számított az „öreg motorosok", azaz az oldtimer gépek bemutatója, a kötelékrepülés, amiben a profik csillogtatták meg tudásukat, de főként az ejtőernyős-iskola tagjainak ugrásai, melyek néha szépségükkel, máskor már-már veszélyesnek tűnő sebességükkel hívták fel magukra a figyelmet.

A sétarepülés népszerűnek bizonyult. Az egyik legkeresettebb repülő a négyfős Cessna volt, de többen választották a tizenkét személyes AN–2-est is.

„ Tíz percig leszünk a levegőben, mindannyian, a két unokám, a férjem és én, most repülünk először, de egyáltalán nem félünk, inkább kíváncsiak vagyunk."

A helybeli Holper Zoltán jobb időzítést nem is remélhetett volna, éppen vasárnap ünnepelte születésnapját. – Szeretem a repülőket, a repülést. A születésnapi ajándékom az volt, hogy kipróbálhattam az ejtőernyős tandemugrást. Az elején, amikor 3000 méterről az oktatóval összekötve kiugrottam, kicsit izgultam, de utána már nagyszerű volt. Akár most azonnal újra felmennék – mondta a még mindig az élmény hatása alatt lévő ünnepelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrig hallatszik majd a Corvinus

Az elképzelések szerint már karácsonykor, de legkésőbb februárban megkezdi műsorszolgáltatását a… Tovább olvasom