Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 3°C | 7°C Még több cikk.

Madáretetőket tettek ki

20 madáretetőt helyeztek ki Sopronban. A lesett hó miatt fontos a náluk telelő madarak rendszeres etetése.
Húsz madáretetőt helyeztek ki Sopronban a városüzemeltetés dolgozói. A lesett hó miatt fontos a náluk telelő madarak rendszeres etetése, olajos magvakkal, szalonnával, gabonával.

– A Széchenyi téren, a Washington parkban, a Jereván-lakótelepen, a Kőfaragó téren, illetve a Szent István parkban húsz, szépen kidolgozott madáretetőt helyeztettünk ki – mondta el érdeklődésünkre Gergácz Gyula, a Soproni Városüzemeltetési Kft. főmérnöke. – Akár a „Madarak karácsonya" címet is adhatnánk az akciónknak, ugyanis vállaltuk, hogy  az etetőkbe folyamatosan biztosítjuk az élelmet a városban telelő madaraknak.

A következő körben a városi óvodáknak és a bölcsődéknek ajánlanánk fel etetőket. Egy feltételünk van csupán, hogy gondoskodjanak a madarak élelmezéséről. Jó tanács, akik a kertjükben raknak ki etetőket, rendszeresen helyezzenek el olajos magvakat, gabonát, vagy éppen szalonnát. A madár rövid idő alatt hozzászokik az etetőjéhez, és akkor is visszamegy oda, ha nem talál benne eleséget.
A főmérnök hozzátette még, tavasszal tovább folytatják a mostani kezdeményezést, amikor is az erdőben odúkat telepítenek. Ez azért is lényeges, hogy a visszatérő madarak költő- és lakhelyet találjanak maguknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nádgazdaság Rt.: Elhalasztott a privatizáció

Az ÁPV Rt. egy hónappal elhalasztotta a Fertő-tavi Nádgazdaság Rt. privatizációjáról szóló döntést.Kiderült: a nádgazdaságot érintő jogok és kötelezettségek az új tulajdonost is megilletik. A nádgazdaság eladását már a pályázat megjelenését követően viták övezték. Tovább olvasom