Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Macskakőbújócska

Sopron - A rendőrség továbbra is keresi a választ arra a kérdésre, hová tűnt el a Balfi utcából több tonnányi macskakő. Szakértő vizsgálja nemcsak a bejelentés nyomán talált kisebb mennyiségek eredetét, hanem azt is, pontosan hány darab hiányzik a leltárból.
Hová tűnt a Balfi utcából több teherautónyi macskakő? A kérdés erősen foglalkoztatja a soproniakat, akik ötleteikkel, információikkal segítenék a rejtély megoldását. Szerda reggel a Balfi utcából kaptuk az információt: ugyanaz a brigád dolgozik az Ikvahídon, mint akik korábban az utca régi burkolatát is részben felszedték. Bizonyára el tudnák mondani, hová kerültek a kövek...

– Pecsétes papírokkal tudjuk igazolni, hogy a ránk bízott mennyiséget a Harkai úti szeméttelepre szállítottuk, ahogy erről a megbízásunk szólt – szögezte le az Ikvahídon a munkálatokat irányító művezető. Nyilatkozni nem akart, de azt elárulta, tegnap hallgatta ki a rendőrség is. Mint megtudtuk, a hatóság meggyőződött állításainak valódiságáról.

A Balfi utcában a csatornázás miatt kellett felszedni a régi kockaköveket. A műemlékvédelem előírásának megfelelően ezeket is kellett volna a munkálatok befejeztével visszatenni, ám nem egészben, hanem félbevágva. A darabolás miatt szállították a hatalmas mennyiségű követ a Harkai úti telephelyre, ám amikor szükség lett volna rájuk, kiderült, csak egy része van meg. Az önkormányzat februárban ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen, a meglévő köveket pedig egy Lófuttató utcai telephelyen őriztetik.

Információink szerint a köveket nem egy, hanem több alvállalkozó szedte fel és szállította a Harkai útra.

A szeméttelepen egy erre a célra kijelölt jókora mélyedésbe kellett leönteni a rakományt. Miután nem hulladékról volt szó, mérlegelni sem kellett, így azt pontosan nem is dokumentálták, hogy mekkora mennyiség került ide.

A rendőrség több szálon folytatja a nyomozást. Korábbi bejelentés nyomán egy homokbányában talált néhány raklapnyi kő származási helyét szakértővel vizsgáltatják. Hozzáértő szakembertől várják a hivatalos választ arra is, hogy pontosan mekkora mennyiség tűnt el, hiszen van kő a Lófuttató utcában, némi maradék a Balfi utcában és jó néhány kupaccal van még a Harkai úti telepen is. Elképzelhető, hogy az utóbbi helyszínről egy célra törő tereprendezés után több is előkerül.

Olvasóink írták

 • 9. intel 2008. szeptember 19. 21:01
  „8.

  Teljesen igazad van! Utóbbi helyre vannak már lakók is, csak át kell olvasni az itteni hozzászólásokat! De Jocónak mindenképpen központi ketrec kell, hogy mindenki láthassa.”
 • 8. Vicces 2008. szeptember 19. 14:38
  „Találjunk ki soproni vicceket!
  Például: Költségtakarékos történet
  A Petőfi térről szedjük fel a követ, azt vigyék a Balfi utcába, a mélygarázsban megnyílhatna az egészségház (felfelé zűrös, de lefelé garantáltan könnyű a bejutás), a Selmeci utcában meg nyissunk állatkertet...”
 • 7. Intel 2008. szeptember 18. 21:25
  „Ha viccesre akarom venni, akkor a köveket lehet szétosztották a Fideszes szélső jobb közt!

  Közeledik 23.-a, kell készülni a rendőrség ellen!

  Amugy nagyon durva ami itt folyik....”
 • 6. cicakavics 2008. szeptember 18. 18:40
  „Nagy szerencse, hogy nem tobb tonnányi kavicsot loptak, mert akkor aztán a szakértő 100 évig is számolgathatná, pontosan hány darab tűnt el.
  A rendőrség meg hozza a formáját, ennyit tudnak.”
 • 5. mindigatutit 2008. szeptember 18. 13:53
  „azt,hogy oda kellett vinni az nem jelenti azt,hogy oda is értek a kövek”
 • 4. jó irányba jártok 2008. szeptember 18. 11:41
  „Az első két hozzászóló is sejti hol van a kutya elásva.
  Kivitték a köveket a szeméttelepre. Tisztelt nyomozó! Ott keressék. Azt már feltételezni sem merem, hogy a városvezetőkön kívül a rendőrség sem AKARJA megtalűlni a köveket.
  Csúnya világban élünk. :-(”
 • 3. k73 2008. szeptember 18. 11:37
  „szánalmas...”
 • 2. Target 2008. szeptember 18. 11:03
  „Ki megy a szeméttelepre lopni?? Aki tudja hogy van ott valami!!! Ki tudott róla hogy odaviszik a köveket?, nézzenek körül e téren!!”
 • 1. Macskakő 2008. szeptember 18. 11:00
  „Meg kell kérdezni Fodor Tamást, ő bíztos tudja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akik búcsú nélkül mentek el

Sopron - Sopronban öt eltűntet keres a rendőrség. Egyikük már több mint négy éve a keresettek… Tovább olvasom