Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Ma zárul a Soproni Szüreti Napok, friss képek

Sopron - Zárásához érkezett a 11. Soproni Szüreti Napok szombati napja. A Fő téren fergeteges hangulat uralkodott. Aki eddig nem tette, még kilátogathat!
Hatezer embert várnak a 11. Soproni Szüreti Napokra. Több kép itt!


Borkóstolás, kirakodóvásár és vigasság várja a Fő téren a pénteken kezdődött 11. Soproni Szüreti Napok látogatóit. A háromnapos eseményen a boré a főszerep, de a színpadon olyan fellépőket láthat a közönség, mint a Lendvay Quartett, a Flört együttes vagy a Juventus zenekar. – Huszonhat borosgazda vesz részt a programon – tudtuk meg Tashner Tamás szervezőtől, aki azt is elmondta, az önkormányzat megbízásából a Pro Kultúra kht. bonyolítja le a rendezvényt. – A programok a régi poncichtervilág vidámságát idézik, de az esti órákban a színpadon a modern tánczenéből sem lesz hiány.


Borkóstolás, kirakodóvásár és vigasság várja a Fő téren a 11. Soproni Szüreti Napok látogatóit. Fotó: Magasi Dávid

Taschner Tamás hozzátette, idén ismét színpadra lép a soproni Pendelyes táncegyüttes, illetve az ő meghívásukra a városunkba érkező medgyesi Nefelejcs néptánccsoport is. Vasárnap 15 órától ismét a Pendelyes és a Nefelejcs szórakoztatja a nagyérdeműt, majd 16 órától a Juventus, 17.30-tól a Lendvay Quartett lép színpadra.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. soproner 2008. szeptember 11. 10:02
  „Soproni! A szélsőségekről írsz. Azért mert valahol romlott a kaja
  még elmegyünk étterembe. Téged zavar a műsor, a tűzijáték, másoknak tetszik. Nem örülnék, ha az ablakom alá hánynának,
  de nem is lakom a Fő téren. A bérleti és a tulajdonjoggal a zajt,
  a hányást stb. is kibérelted, megvetted. A színvonaklat nem Te meg én határozzuk meg. Ha a közönség Győzikét szerti, hadd hallgassa, más már úgysem jut nekik. Hadd igyanak meg pár pohár bort és akkor nem gondolnak az ő lakbérekre, villany, gáz, fűtés számlájukra. Te ki tudod fizetni és Bécsbe vagy Budapestre jársz magas kultúráért. A tömegnek az a kevés maradt, amit még nem
  loptak el, vettek el tőlük.”
 • 42. soproni 2008. szeptember 09. 13:21
  „soproner! Örülök,hogy olyan környezetben élsz,ahol semmi zavaró tényező nincs,ami megkeseríthené az életedet.:)) Örülök,hogy jól érzed Magad a Fő-téren,még akkor is,ha minden rendezvény ideje alatt ugyanazokat az előadókat kell hallgatnod és nézned,nyomorognod kell a tömegben és számodra ez a színvonal..Örülök,hogy élvezed a nagy robajjal járó tüzijátékot,ami számunkra már nem csak bosszantó,de kissé unalmas is.Örülök,hogy a Te ablakod alá,a Te bejáratod elé nem hánynak ,nem vizelnek és nem sz**nak a részeg emberek ,nem karcolják végig az autódat és nem szenvedsz a hajnalban ordítozó alkohol mámorban tántorgóktól. Csak egy kérdés:ha a Te lakhelyeden is így lenne akkor is örülnél?Talán még fel sem háborodnál. (Egyébként szombat este a parkolóban vérző sebbel várta a mentőt az,akit megkéseltek.)”
 • 41. Kiskovács 2008. szeptember 08. 17:17
  „Az egész egy nagy parasztkábítás. Cirkusz kell a népnek, hogy a lényeges dolgokat ne vegye észre...”
 • 40. soproner 2008. szeptember 08. 16:50
  „Igen, Fő tér. Ott van Sopron központja. Ld. minden várost!
  Igen, legyenek rendezvények! Igen, legyenek sokan és érezzék jól magukat! Kicsit lazítani! Ez kell a köröttünk lévő sok gond helyett! Igen, ezen az úton tovább! Két-három Főtéri nyavalygása nem számít! Hajrá Sopron!”
 • 39. látó 2008. szeptember 08. 14:48
  „Tamás megtette dolgát - lehet menni az újabb konferenciákra, továbbképzésekre, a számlát meg állja a szarrá adósodott ProKultúra, netán a csőd szélén álló város, egyébként a Pr rendben van!”
 • 38. soproni 2008. szeptember 08. 14:20
  „ibo!
  Szívemből szóltál. Már elaludtam szombat este,amikor a tüzijáték robaja felriasztott. Azt hittem bombáznak,és összedőlnek a falak,( 90-es vastagságuak) a lakásban,az elviselhetetlen zajtól. Zörgött minden,ajtók ,ablakok,a kutyák eszeveszetten ugattak a házban...szóval,alvás kizárva.Még a Balfi utca környékén élő Édesanyám is megijedt és felriadt a zajra,pedig ő valamivel távolabb lakik.Talán jobban elviseltem volna,ha nem éjjel 1/2 12-kor kezdik,bár feleslegesnek tartom ,hogy mostanában minden ünnepség alkalmából(ami van bőven) tüzijátékot rendeznek.A belvárosban meg nem látni mást,csak omladozó vakolatú házakat, több mint 50 éve beépített nyílászárókat és lassan összeomló tetőszerkezeteket. Sajnos az illetékesek szerint erre nincs pénze a városnak! Mennyit is spórolnának,ha k.b. 10 tüzijátékot kihagynának évente?Gondolom,ha a kórház felújítása kerül szóba,akkor is az a válasz,hogy nincs rá keret.”
 • 37. Bolodár Zoltán 2008. szeptember 08. 10:34
  „Felhívom a figyelmet, hogy nem drágább, hanem olcsóbb ilyenkor a borok többsége. Pl: Weninger Frettnere a boltban (egy palack 0,75l) 3200Ft körül kezdődik és 4-5000 között végződik, legalábbis ilyen árakat láttam. A Fő téren 400 Ft volt 1 dl. Ez azt jelenti, hogy 2800-3000 között volt egy palack. A tapasztalatom, hogy valamivel ilyenkor olcsóbbak a borok. Az más kérdés, hogy ez a pénztárcánknak sajnos sok! Azonban ezek a borok sokkal jobbak, mint amiket a kimérésekben kapunk. Sokkal jobbak! Leszámítva azt a néhány termelőt, akinek semmi keresnivalója a "kiváló" borával a téren. Ezeket én kihagyom, és másnak is ezt javaslom.”
 • 36. mindigatutit 2008. szeptember 08. 09:54
  „SAmu
  ne példálózz bécscsel,ha nem tudod mi van ott.csak menj ki a práterbe a vidámparkba.elfogsz képedni ,de lehet visítani is fogsz.szóval ,ha valamit nem tudsz ,akkor ne példálózz azzal.először nézz utána.na cső”
 • 35. Lárika 2008. szeptember 08. 09:02
  „érzelmes!
  Nem tudom, milyen költségekkel járt a malacfuttatás, de egy utca felújítása nem két fillér. A Fő téren meg helypénzt fizettek, akik ott árusítottak.
  Tudod, a Győzike Showtól a Bergman filmekig elég széles skálán mozog az emberek ízlése, és hát mindenki szórakozni akar. Operát nehéz lenne előadni a Fő téren, de arra ott a Barlangszínház. Mindent a maga helyén...”
 • 34. hun002 2008. szeptember 08. 04:12
  „Kedves SAmu!Úgy látom elgurult a gyógyszer!Nem mondta még a doktor bácsi,hogy tápláló ételeket kell fogyasztani és akkor az élet mindennapi feszültségét könnyebben feldolgozza az ember?Szerintem dobj be egy fél csülköt tormával és pároltkáposztával,igyál rá egy pohár vörösbort.Hidd el jobb lesz!A trágárságaidra nem akarok válaszolni(mikor elolvastam,úgy meglepett ez a hirtelen kirohanás hogy majdnem félrenyeltem egy fél csirkeszárnyat)mert Murphy örökbecsű sorai jutnak eszembe,bár már pontosan nem tudom idézni,de a lényeg:"Ne vitatkozz hülyével,mert lesüllyedsz az ő szintjére és ott megver a rutinjával".Szóval ennyi mára!
  Ja még annyit hogy megnéztem a nagy jóskönyvet és az égi jelekből és a csillagok állásából azt a következtetés vontam le hogy a győztes "Baby-disznó"-ból is ugyanúgy kolbász lesz mint a többiből.Párizstól Londonig,Barcelonától Brüsszelig.”
 • 33. vadász 2008. szeptember 07. 23:21
  „Samu!

  Élő állatot viszonylag kevés ember eszik, én pl. csak konyhakész állapotban találkozom velük, akkor már nem élnek! :) Te meg egyél szóját, meg müzlit! Semmi kifogásom ellene, de neked se legyen, ha én mondjuk a steaket szeretem. Nem vagyunk egyformák!”
 • 32. intel 2008. szeptember 07. 23:13
  „Jó, hogy vannak események, de nem minidg kellene a Fő téren szervezni.
  Lehetne a Plázánál, lehetne néha a Lövér Champingbe, csak rendbe kellene tenni.

  Sopronnak szüksége van a programokra, és mindenkinek kell, hogy legyen ereje komprumisszumot kötni...”
 • 31. eujewel 2008. szeptember 07. 22:34
  „Sámuel!

  Tudtad, hogy a vegetáriánus ősi indián szó? Jelentése: balfasz vadász.”
 • 30. SAmu 2008. szeptember 07. 21:45
  „Hunoo2 . Te dögevő, hazudozó! Te aki nem is ismersz engem, leírsz rólam / rólunk egy csomó hazugságot. Egy sem stimmel, még véletlenül sem. Én a Bécs mellett még az összes európai fővárost is említhetném, egyet mondj , ahol borfesztivál alatt állatokat kínoznak! Mert mi köze a bornak a kínzott malacokhoz = baby disznókhoz?? Én annyira szeretem az élő állatokat, hogy nem zabálom fel Őket, mint Te. Azért tartunk itt, mert ilyenek vannak a többségben, ebben az országban, mintb Te hazug ember! Szégyelld magadat!”
 • 29. érzelmes 2008. szeptember 07. 20:02
  „Lárika!

  Véleményem szerint, mi másféle szempontbol vagyunk szegények...
  Az emberek többségét kielégíti, holmi malac futtatás! Hülyének néznek bennünket, kábitanak a csillogással, hogy milyen jol megy nekünk! Pedig ebböl az árbol már, egy utcát is fel lehetett volna ujítani! Ilyenkor nem számit mi mennyibe kerül!”
 • 28. Lárika 2008. szeptember 07. 19:24
  „Tisztelt Fanyalgók!
  Legalább van valami program a város közepén. Tényleg elég hangos; nem csak ott lehet hallani. De ha lehúznátok pár évet egy Isten háta mögötti faluban, ahol évente egyszer a búcsú jelenti "a programot", minden Fő téri rendezvényen boldogan részt vennétek. A Deák térnek sajnos a maradék hangulata is elveszett; el tud ott képzelni bárki bármilyen ünnepet?
  A minőségi bor sajnos ennyibe kerül. Nem drága, mi vagyunk szegények. A sokat emlegetett EU-ban sokkal drágább a bor és meg sem közelíti a soproni/magyar minőséget,Egyébként sem kell berúgni a Fő téren, csak megkóstolni a borokat.”
 • 27. szomorú 2008. szeptember 07. 19:03
  „Mókás dolog ez a szüreti napok! A termelők a 300.- Ft-os borukat adják 1000-1500,.- Ft-ért, Győzike színtű zene, a végén pedig primitív tüzijáték. Jó lenne végre valami normális programot szervezni. Bár az is igaz, hogyha erre van igény, akkor ez kell. Ebben az esetben viszont nagyon szomorú vagyok.”
 • 26. ibo 2008. szeptember 07. 18:57
  „Tisztelt Szervezök!
  Szeretném ha a legközelebbi tüzijáték idején nálunk aludná az igazak álmát,és ijedne fel méjálombol hogy az ágy remeg Ön alatt!Nem tudja elképzelni hogy földrengés van vagy csak szimplán a ház döl össze!Nagyon szivesen látom!
  Lenne még egy kérdésem is :nem lehetne hogy a legközelebbi tüzijáték költségeit felajánják valamelyik alapitvány számlájára?Biztos hogy nagy sikere lenne!”
 • 25. soproni 2008. szeptember 07. 18:41
  „Rókapapa!
  Tökéletesen egyetértek,én is nagyon sajnálom azokat,akik ebben az időpontban kötnek házasságot,mert életük legszebb napját bosszúsággal kezdik.Gond akkor is lenne,ha az oldalsó ajtót használhatnák,mert a rendezvények ideje alatt a parkolóig is képtelenség eljutni,olyan nagy a káosz. Ami a legfelháborítóbb,hogy pénteken annak ellenére,hogy a csütörtök este lerakott padokat,asztalokat,sátrakat elszállították , még azokat sem engedték be,akik itt lakók és a bérletük a Városház utcára érvényes,pedig üres volt az egész parkoló. Köszönet érte a polgármester úrnak,mert állítólag ő adta ki ezt a rendelkezést.”
 • 24. Rókapapa 2008. szeptember 07. 16:10
  „A szervezők figyelmébe ajánlom, azokon a napokon amikor az anyakönyvezető végzi a feladatát talán a városháza oldalsó ajtaja szerencsésebb lenne az ifjúpárok számára és így nem kellene a színpad előtt állók között néha veszélyes manővereket végezniük a mennyasszonyi autókat vezetőknek.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak az SPT nyithatja meg a mélygarázst

Sopron – Még kétesebbé, még bizonytalanabbá vált a soproni mélygarázs ügye azzal, hogy… Tovább olvasom