Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Ma érkezhet Bamakóba a UniversiTeam

Budapest–Bamako-rali - A Budapest–Bamako-rali egyetlen egyetemi csapata, a soproni UniversiTeam immár Maliban autózik. A tervek szerint ma érnek Bamakóba, ahol a többi csapathoz hasonlóan, szétosztják adományaikat.
Az elmúlt napokban jó tempóban haladt a Budapest–Bamako-ralin indult Nyugat-magyarországi Egyetem csapata, a UniversiTeam. Szücs Tibor, a csapat másodtisztje műholdas telefonos jelentkezésekor elmondta: a hét közepén átlépték a mauritániai–mali határt. Mivel a határőrök előzőleg az éjszakai táborban mindenki útlevelét ellátták bélyegzővel, a határátlépés zökkenőmentesen zajlott. Mali fővárosától, Bamakótól csütörtökön este mintegy hatszáz kilométerre voltak. A UniversiTeam navigálási és vezetési gyakorlatát dicséri, hogy ezúttal negyedikként érkeztek a csütörtöki táborhelyre, Korera Koréba. (A verseny kategóriában indult soproni csapat az összesítésben jelenleg a mezőny első felében található.)

– Mindnyájan egészségesek vagyunk, szinte folyamatosan szavannás szakaszokon vágunk át. Egy-két gumidefektet leszámítva, a kocsival is minden rendben van – folytatta Szücs Tibor. – Egy korábbi, mauritániai etapon rengeteg volt a borulás, mi ezt szerencsére elkerültük. A szervezők törölték is azt a szakaszt, mert a mentés rengeteg ideig tartott.

Egy korábbi etapon rengeteg volt a borulás, de szerencsére a soproniaknak nem esett bajuk.
Egy korábbi etapon rengeteg volt a borulás, de szerencsére a soproniaknak nem esett bajuk.

Az út során gyakran találkozunk helybéliekkel, akik körülállják a kocsit, be-benyúlkálnak a raktérbe, az utasfülkébe. Mindent elkérnek, nem válogatnak. Nyalókákat, cukrokat és kisebb ajándéktárgyakat adunk nekik ajándékba.

Kizárólag a magunkkal vitt élelmiszereket fogyasztjuk, nem is történt semmi váratlan megbetegedés.

A következő táborhely Banamba település iskolájának udvara lesz, ahol kiosztják az ajándékul vitt iskolaszereket. A UniversiTeam ma reggel pedig a világ egyik legszegényebb országa, Mali fővárosa, Bamako felé veszi az irányt. Az egyetemisták – a többi csapathoz hasonlóan – Bamakóban adományokat osztanak szét, élelmiszert, gyógyszert, játékokat.

Olvasóink írták

 • 7. maclover 2009. február 02. 15:27
  „Sajnos a szervezők soha nem adnak ki a részletes eredmény listát, úgyhogy csak saccolni lehet a végeredményt. Csak az első 5 helyezést mondják meg. Több balhé is volt idén, hogy össze vissza osztották a pontokat és voltak olyanok, akik direkt megrongálták a feladatokat, hogy a későbbiek már ne tudják teljesíteni őket. Há´ magyarok vagyunk vagy mi... :-(
  Egyébként mindenki megérdemli a gratulációt, aki végig jutott. Sokan feladták az utolsó napokban. Volt aki autóval nem bírta, volt aki idegekkel.
  A 66 a rajtszámuk, de azért nem semmi véletlen lenne, ha pont azt a helyet szereznék meg. Verseny kategóriában 130-140 autó indult. Ebből saccra 30-40 vadi új 10-20 millás terepjáró volt. (például a csehek 7 Hammerrel indultak) Szóval akik utánuk végeztek, azok sem szégyenkezhetnek. Ők is ugyanakkora élménnyel lettek gazdagabbak.”
 • 6. matriné 2009. február 02. 12:32
  „Hát ezeknél hiába traffipaxozna a derék rendőrségünk. Nem dőlne nekik a lé mint a munkába siető többi állampolgárnál.”
 • 5. vadkinder 2009. február 02. 11:55
  „Bocsi, az előbb elfelejtettem írni, hogy az UniversiTeam csapat (ha minden igaz) 66. lett.(kb.)”
 • 4. vadkinder 2009. február 02. 10:26
  „Matriné ! Úgy tudom, hogy 400-nál több induló volt, de valóban a részvétel a fontos. Jó buli. stb.”
 • 3. matriné 2009. február 02. 09:26
  „Mögöttük van még más is? No de nem is ez a fontos, hanem a részvétel! A hírnév ennek az országnak!”
 • 2. vadkinder 2009. február 01. 17:06
  „A soproni Kvarcpirítók 2-fős csapata 33. helyezést ért el.”
 • 1. matriné 2009. február 01. 15:55
  „A kötelező be van fizetve?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyermekek mosolya az igazi ajándék

Sopron - Dr. Tóth Péter álmában is gyógyít. Éppen harminc esztendeje irányítja a soproni kórház… Tovább olvasom