Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

M85 Sopron-Csorna: megígérték a 2x2 sávot, aztán fizetőssé teszik?

Jó eséllyel a nemrégiben (mégis) beígért 2x2 sávos Sopron-Csorna szakaszt is fizetőssé tehetik, ha megépül. Megmondjuk miért. S vajon az M1-es Győrt elkerülő szakasza?

Szerdán este robbant a hírt: "Megszűnnek az ingyenes szakaszok az autópályákon és autóutakon." >>

Az információkból arra következtethetünk, hogy megyénket sem kerüli el januártól a legújabb tervezet, vagyis fizetünk néhány szakaszon.

Hogy mi a pontos terv, azzal kapcsolatban még várjuk a válaszokat a minisztériumtól, de az biztosra vehető, hogy a még meg sem épült Sopron-Csorna 2x2 sávos gyorsforgalmi út fizetős szakasz lesz megyénkben. Hogy miért?

A válasz egyszerű: "A kormány szándékai világosak: az M85-ös Csornától Sopronig tartó szakasza meg fog épülni hazai költségvetésből, 2x2 sávon" – válaszolta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Firtl Mátyás kérdésére a Parlamentben. A párbeszédről itt olvashat részletesen >>

Mivel tehát ez az útszakasz nem uniós forrásból épül(ne) - uniós forrásból épült utak nem lehetnek fizetősek -, hanem az államtitkár szerint "a hazai költségvetésből", ezért esélyes, hogy fizetünk, ha egyszer, az ígéretek szerint 2018-ra elkészül a 2x2 sávos gyorsforgalmi út.

(Példa: mivel az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé.)

Vajon a megyei autópálya vagyis az M1-es győri elkerülője is fizetős lesz?

A minisztérium közleményében ez olvasható:

"az azonos szolgáltatási színvonalú utak használatáért az ország minden részében egyformán kell fizetniük a járművezetőknek"


Hamarosan közüljük, hogy a megyét érintő autópálya, autóutak és gyorsforgalmi utak is fizetősek lesznek-e - várjuk a minisztérium válaszait:

M1 - Győrt elkerülő szakasza
M19 - Győr-Győrszentiván-Győr kelet
M15 - Levél-Rajka
M85- Enesét elekerülő szakasz

Még épül

M85-M86 - csornai elkerülő
M85 - Csorna-Győr szakasz

Nem épül, de tervezik

M85-M84 - soproni elkerülő, Sopron-Csorna szakasz (2x2 sáv)

Megyei matrica? Vajon a győri elkerülő is fizetős lesz?
Megyei matrica? Vajon a győri elkerülő is fizetős lesz?


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzszállító és személyautó ütközött: halálos baleset Kőszegnél

Az ütközés erejétől még a motor is kiszakadt a Skodából, a pénzszállító az árokba hajtott. Tovább olvasom