Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

M85: a kivitelezés jövőre kezdődhet

Kistérség - A jelenlegi állapot szerint jövőre kezdődhet el az M85-ös számú gyorsforgalmi út Sopron–Pereszteg közötti szakaszának megépítése. A tíz kilométer hosszú út kétszer kétsávos lesz.

Érvényes építési és kivitelezési engedéllyel rendelkezik az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron– Pereszteg közötti szakasza, valamint a Sopront elkerülő út is. Először Peresztegig készül el az út, a soproni elkerülő megépítésének legkésőbb 2013-ig állnak neki. Lényeges, hogy ennek elkészülte után a határt a húsz tonnánál nehezebb járművek is átléphetik. A jelenlegi állapot szerint az első ütem területeinek kisajátítása még idén lezárul, ezt követően ugyancsak ebben az évben írják ki a kivitelezői közbeszerzést. Amennyiben minden rendben megy és nem akadályozzák fellebbezések az előkészítést, akkor már jövő tavasszal megjelenhetnek a munkagépek. – A Sopron–Pereszteg közötti tíz kilométeres gyorsforgalmi út kétszer kétsávos lesz. A várost elkerülő szakasz a mostani elképzelések szerint mintegy négy kilométer hosszan kétsávosra szűkül, majd a határig ismét kétszer két sávon épül meg – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Béni Gyöngyi, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. – Az út bekerült a Közútfejlesztési Operatív Program beruházásai közé, így nagy esély van arra, hogy a költségeket uniós pénzekből fedezzék.

A magyar szakasz előkészítése, ha lassan is, de halad. Hasonló változások történtek a közelmúltban Ausztriában is, ahol az A3-as autópálya Vulkapordánynál (Wulkaprodersdorf) ér véget. Az osztrák autópályafenntartó szervezet a napokban mutatta be az A3-as autópálya magyar határig való meghosszabbításának tervét. Ennek értelmében Vulkapordány megkerülésével az egykori cukorgyár területén áthaladva éri el Kelénpatakot (Klingenbach), majd onnan a határt. A jelenlegi tervek alapján azonban a határon átvezető út mellett csatlakozik az autópálya a magyar szakaszhoz. A szakemberek szerint azért kell új nyomvonalat építeni, mert az autópályán a lassú járművek nem közlekedhetnek, viszont ezeket sem lehet kizárni a közlekedésből. A kivitelezés az osztrák oldalon a tervek szerint 2013-ban kezdődhet meg. 

Olvasóink írták

 • 10. Gergő_27 2008. április 09. 13:01
  „élmény lesz beszáguldani Sopronba kétszer két sávon... Győri úttól meg indulhat a kapaszkodás, meg a szlalom a szuperül szintbe hozott csatornafedelek meg aszfalthibák között.. szerintem városon belül is célszerű lenne kicsit körülnézni, dícséretes, hogy elindul végre valami fejlesztés, de az utak a Sopron eleje meg vége tábla között katasztrofálisak!!!”
 • 9. egy falusi 2008. február 05. 12:08
  „a gyorsforgalmi út, Sopron előtt 5 kilométerrel véget ér, itt egyszer egysávos lesz, majd újra kétszer kettő. Ezért van csak tíz kilométer. legalábbis nekem így magyarázták”
 • 8. m.laci 2008. február 04. 17:17
  „Jahh... már értem
  Bocs, de csak a címre kaptam fel a fejem.
  Szóval: Nesze SEMMI fogd meg jól!”
 • 7. m.laci 2008. február 04. 17:14
  „10 km ????

  Sopront viszik közelebb vagy Pereszteget hozzák ide???
  Még légvonalban is több mint 10 km. (vagy rosszul tudom?)
  Vagy 5 km Soprontól ameddig elér és 5km Peresztegtől visszafelé ameddig elér??”
 • 6. Hajni 2008. január 30. 18:11
  „"A Sopron-Pereszteg közötti tíz kilométeres gyorsforgalmi út kétszer kétsávos lesz. " Ez igen! Nem semmi ,hogy 10 k.m-en keresztül éllvezhetjük majd a kétszer két sávot!:)))))))))))))”
 • 5. hehe 2008. január 29. 13:12
  „Hát igen, Sopron a nyugat kapuja........
  ez így mondjuk igaz is, mert nyugatról nagyon szép és használható széles többsávos utakon közlekedhetünk .....
  ... mi vagyunk a KAPU.....
  tőlünk keletre.... tehát már a győri úti vasúti átjárótól..... meg szinte földutak vannak.....

  VICC!!

  Bár nincs sok kedvem röhögni rajta....... :( :( :( :(”
 • 4. eeeoe 2008. január 27. 13:08
  „Hát az autópályépítés nem az erősségünk.

  Más se.”
 • 3. FREDDY/S 2008. január 27. 10:59
  „Az elkerülő már 1993-ban megépülhetett volna megfelelő szakmai hozzáértéssel, bár jonbb később mint soha, nemde...”
 • 2. Dresi 2008. január 26. 23:10
  „Hiszem ha látom !!!”
 • 1. birkanép 2008. január 26. 19:45
  „Ahoz képest, hogy Medgyessy Péter a 2002-es választások előtt kétszer kétsávos autópályát ígért 2006-ra hát egy kissé csúszásban vagyunk... Így jár a birkanép amikor bedől a megyejogú városozásnak meg autópályáknak stb. Győr meg röhög a markába!!! Emberek mire mentünk ezekkel a politikusokkal? Elgondolkoztatok már? Mindet el kellene zavarni a ... a kipontozott rész szabadon kitölthető.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vízmű fokozatosan lecseréli az elavult azbesztcsöveket

Kistérség - Átfogó terv készül a falvakban lévő vízvezetékrendszer teljes rekonstrukciójáról. Első… Tovább olvasom