Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

M85-ös: tavasszal kezdődik a munka

Sopron-Pereszteg - Elkezdődött az M85-ös gyorsforgalmi út tervezett nyomvonalán az érintett földterületek kisajátítása. A közbeszerzés útján az építtetőt várhatóan még idén december elejéig kiválasztják.
A soproni földhivatalnál kezdetét vette az M85-ös nyomvonalára eső földterületek kisajátítása. Ez első körben soproni, kópházi, nagycenki, peresztegi területeket jelent. A kisajátítás folyamatában az első lépés egy technikai jellegű átvezetés lesz a földhivatal nyilvántartásában. Erről az érintett tulajdonosokat a települések önkormányzati hirdetőtábláin értesítették ki. Személyre szóló levélre etekintetben senki ne számítson, de figyelje például a Kisalföldben hamarosan megjelenő közleményt. Előreláthatólag a nyár elején indulhat meg a tényleges kisajátítási eljárás.

A konkrét árajánlatokkal viszont az állam nevében megbízott ügyvédek a tulajdonosokat egyenként keresik meg, tudtuk meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtóosztályán. Amennyiben az érintettek elfogadják a felkínált összeget, akkor azonnal aláírják az adás-vételi szerződést. Vitás esetben első körben a közigazgatási hivatalhoz, majd a bírósághoz lehet fordulni.

Az előzetes tervek szerint a kisajátítás, majd a régészeti feltárás és lőszermentesítés idén decemberig befejeződik. Várhatóan erre az időpontra már a kivitelezést végző – közbeszerzés útján kiválasztott – fővállalkozóval is aláírják a megbízási szerződést. A tényleges munka jövő tavasszal kezdődhet meg. A projekt befejezési határideje 2010. október 30.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk (Kisalföld, 2008. január, 26., M85: Jövőre kezdődhet a kivitelezés) az első ütemben kétszer két sávon a Sopron Pereszteg közötti tíz kilométeres szakasz készül el. Ezt követően a kétsávosra szűkülő soproni elkerülőnek legkésőbb 2013-ig állnak neki.

Olvasóink írták

 • 8. FREDDY/S 2008. április 08. 23:36
  „1993-ban már megépülhetett volna, ha hozzáértően 3-5 km-re északra épül, és nem teszik tönkre az Agyag, Ókai utcákat és környékét, de valakik akkor ezt egy picit elrontották, nemde...”
 • 7. fgh66 2008. április 07. 10:51
  „Erdész, egy normális elkerülő út ELKERÜLI a várost, ezért azon nem akarnak gyalogosok átmenni és a keresztező forgalom is minimális. Nézd meg pl a sárvári elkerülőt, egy darab zebra se kellett rá.
  Ami most elkerülő néven van Sopronban, az nem elkerülő, hanem egy szimpla körút, nem is ér semmit, néha gyorsabb a városon keresztülmenni.”
 • 6. ÚTONÁLLÓK 2008. április 06. 19:29
  „erdész-nek!
  Egyfelől rasszista módon írsz a "keletm.-ról" ide költözőkről ( amúgy helyesen...) másfelől kifogásolod a tetvek kifejezést mintha az csak a baloldalra értettem volna. Megfejtés: Te egy rasszista komcsi vagy. Ritka példány! Ki kéne tömni!
  Amúgy ajánlom figyelmedbe azokat a helyeket ahová rendes út visz... és fenntartom a véleményem.”
 • 5. erdész 2008. április 06. 16:46
  „T fgh66.Zebrák és körforgalmak azért kellenek,hogy magamfajta gyalogos képes legyen átkelni az úton,mert a sok istenverte nagyképű magyar sofőr át nem enged csak az osztrák.A magyarok ha annyit keresnének mint ők,akkor is bunkók maradnának! T útonálló.Mit nevezel életnek?Azt,hogy még több zöldterületet építsenek be,még több ember költözzön ide keletm.-ról.Mert akkor itt már rohadt nagy élet van.A másik oldalt meg ne tetvezd le,lehet rendesebb emberek mint te!”
 • 4. ÚTONÁLLÓK 2008. április 05. 20:43
  „Ahhoz képest, hogy 2002-ben a kommunisták még 2x2 sávos autópályát ígértek 2006-ra eléggé elkorcsosult a mutatvány! Tessék utána nézni! Mindez természetesen Győr érdeke nehogy Sopron rendesen bekapcsolódhasson Európa vérkeringésébe! ( kelet-nyugat, észak-dél autópályák minden felé!!!) Mert ahová rendes út visz ott van ÉLET tehát Sopron HALOTT és az is marad!!! Hacsak el nem zavarjuk ezeket az akármilyen oldali tetveket a Sopron mellett egyszer "kétsávosra" szűkülő utjukkal együtt!!!”
 • 3. fgh66 2008. április 05. 16:18
  „"akkor elég a 2x2 sáv"

  Mármint 2x2 helyett 2x1 akart lenni.”
 • 2. fgh66 2008. április 05. 16:17
  „Ha tényleg elkerülő lesz és nem rakják tele körforgalmakkal meg zebrákkal, mint a mostani elkerülőt, akkor elég a 2x2 sáv. Budapest is elvolt évekig a 2x2 sávos elkerülővel (M0), akkor talán ennek a világvárosnak elég lesz 2x1 sáv is :-))

  A tervezett nyomvonalról viszont jó lenne látni egy képet, akár itt a cikkben is, mert senkinek fogalma nincs róla, merre fog vezetni az új út.”
 • 1. kiralywisky 2008. április 05. 05:03
  „A cikk útolsó mondata szerint ,megint csak kétsávos elkerülő lesz Sopronnál?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

105 éve alakult az első turistaegyesület

Sopron - Százöt esztendővel ezelőtt, 1903. április 5-én alakult meg Sopronban az első vidéki… Tovább olvasom