Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

M85-ös: még tíz év kell

Reálisan számolva kell még tíz év, mire az M85-ös teljesen elkészül - mondta Völner Pál Sopronban.
Sopron és környékének közlekedési fejlesztéseiről tartottak a tervezők és az érintett társaságok részvételével egyeztetést a városházán.

Mint Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője később elmondta, két nagy fejlesztés indul egy időben; a vasúti és a közúti. Az egyeztetés arra szolgált, hogy kiküszöböljék a párhumazosságokat. A minisztérium koordinálásával létrejött fórumon részt vett Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára is, aki az egyeztetést követően tartott sajtótájékoztatót.

- A sajtóban olyan vélemények jelentek meg, miszerint az M85-ösnek már meg kellett volna épülnie. De nem valósították meg. Azóta Magyarország EU-tagállammá vált, kijelölték a Natura 2000-es védett területeket. Nyilvánvaló, hogy a megváltozott feltételek és eljárásrendek miatt új engedélyeket kell beszerezni és új terveket kell készíteni. Mivel a GYSEV is fejleszt, és az M85-öst is meg kell építeni, az a célunk, hogy ne egymás mellett menjenek el az energiák, hanem ésszerűen és költségtakarékosan valósuljanak meg a beruházások - mondta el az államtitkár.

A sajtótájékoztatón az is kiderül, már folyamatban van a Szentmatgitbányára vezető úgynevezett Piknik út átadása a Közút számára, Fodor Tamás polgármester pedig arról beszélt, hogy bár a város észak-nyugati elkerülője nem része a nagy fejlesztéseknek, az egyeztetések ezt a beruházást is érintik.

S hogy ma meg lehet-e jósolni, mikor fogunk végre autózni az M85-ösön? A kérdésre Völner Pál válaszolt: - Reálisan számolva kell még tíz év, mire az M85-ös teljesen elkészül. Erre a nagy beruházásra ugyanis a pénzt is elő kell még teremteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvállalná a cége? Megjelent a fertőrákosi barlangszínház fejlesztési tendere

Nyílt közbeszerzést hirdetett a fertőrákosi barlangszínház nettó 450 millió forintra becsült… Tovább olvasom