Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Lyukak az új aszfaltrétegeken

Sopronban a kijavított útfelületek máris jó néhány helyen kikoptak, az aszfalt feljött, morzsalékossá vált.
Tény, a város úthálózata erősen elhasználódott, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy „útrekonstrukciós" programot indít. Ennek során például a Rákóczi, az Erzsébet, a Mátyás király utca és a Széchenyi tér burkolatát újították, újítják fel, de az eddigi munkálatok máris sok kritikát váltottak ki. Úgy tűnik, azoknak van igaza, akik állították, hideg időben nem ajánlatos aszfaltozni, mert abban nem lesz sok köszönet.

Az új aszfalt máris sok helyen feljött, morzsalékossá vált, helyükön kisebb-nagyobb lyukak tátongnak. Nem szólva a közüzemi műtárgyakról, amelyeket még nem hoztak egy szintbe az úttesttel.
Ez és a többi utómunka – a parkoló- és útburkolati jelek felfestése, a járdaszegélyek kiépítése – a tavaszra vár.

A munkálatok kivitelezője a Strabag rt. A cég kétségkívül nagy erővel vonult fel Sopronba, de a jelek szerint nem végzett kifogástalan munkát. Kérdés, hogy az eddig elvégzettek után megkapták-e az ellenérteket, vagyis fizetett-e, és ha igen, mennyit a város. Némileg megnyugtató – mint azt a városháza sajtóreferensétől megtudtuk –, hogy eddig egy fillért sem kapott az rt., már csak azért sem, mert az „útfelújítási csomag" teljes befejezésének határideje – a frissen aszfaltozott szakaszok kijavításával együtt – 2006. július 15. A szerződésben a Strabag hároméves garanciát vállalt.

A polgármesteri hivatalban arra is szerettünk volna választ kapni, hogy ki koordinálja ezt a programot, de csupán annyit tudtunk meg, hogy „a munkálatok koordinációja pedig pályázat útján kiválasztott, szakmailag kompetens vállalat feladata". Hogy ez miért titkos, az nehezen érthető, hiszen – akárhogy is nézzük – közpénzekről van szó. A felelősséget firtató érdeklődésünkre azt a választ kaptuk, hogy „a város a régóta esedékes útfelújítások előkészítésén, a kivitelezéshez szükséges szerződések megkötésén, a költségvetésben előirányzott összegek rendelkezésre bocsátásán túl azzal fogja a felelősségét igazolni, hogy a jelzett határidőre a szigorú minőségi követelményeknek megfelelő átvétellel, kifogástalan közlekedési lehetőségeket ad át Sopron lakosságának".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron is nyertes lesz Győr oldalán

Sopron is nyertese lesz a hétfőn elfogadott Országos Fejlesztéspolitikai Koncepciónak, valamint az Országos Területfejlesztési Koncepciónak – jelentette ki Balogh József. Győr polgármestere arról is beszélt, hogy Sopron mindvégig korrekt partnere volt a megyeszékhelynek a pólusközpont körüli vitában. Tovább olvasom