Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

LÖVŐ - Ilyenek vagyunk: a legvárosiasabb falu

Lövő jelenének alapját a stabil anyagi helyzet, míg vérkeringését a civil szervezetek adják – vallja a polgármester, Hollósi Gábor.

– Az „Ilyenek vagyunk" kampányban az a legjobb, hogy a helyiek dönthetik el, mit tartanak fontosnak és mit ajánlanak a megye más részein élők figyelmébe. Egy percig sem volt kétséges, hogy mi is csatlakozunk! – mondja lelkesen Hollósi Gábor polgármester. Első körben a civil szervezetek – amiből tizenkettő van a faluban – állították össze a listát, amit persze közösen még rövidíteni kellett.

Kattintásra nagyobb lesz!
Kattintásra nagyobb lesz!


– Hiszen annyi minden van, ami felkerülhetne a plakátra! Lövő erős iparának köszönhetően rendezett, helyenként inkább városias megjelenésű. A múltunkra büszkék vagyunk, a jövő elé pedig mosolygós optimizmussal tekintünk – mutatja be röviden faluját a polgármester.

Lövő már az időszámításunk előtt is lakott hely volt, még a rómaiak is telepítettek ide őrállomást. A mai lövőiek, ahogy az a plakátról is látszik rögtön, szeretnek együtt ünnepelni. Közösségi program még a karácsony is, miután az adventi vásárban összegyűlt pénzt egy helyi cél vagy egy helyi család támogatására fordítják.

Együtt pünkösdölnek a helyi együttesekkel, például a Lövői Zenekarral, amiben „három a kislány", a negyedik tag pedig egy fiatalember. A Föld napján hatalmas összefogással szépítik a falut: először alaposan kitakarítanak, aztán jöhetnek a virágok. Az ország legvirágosabb községe volt Lövő 2011-ben, de az lehetne akár minden évben azóta is.

A környékbeli falvak óvodásait is meghívják minden évben az oviolimpiára. A Bagolyvár pedig nem történelmi emlék, nem is rom a falu szélén, hanem egy vadonatúj ifjúsági szálloda a kulturális központ tetején. 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beomlott a viharvert csőszház teteje Sopronban

A tavalyi viharban megrongált Fehér úti csőszkunyhó sorsa végleg megpecsételődött, nemrég beomlott a… Tovább olvasom