Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Lövések az éjszakában

Lövések dördültek Sop- ronban a Vadász utcában: ismeretlenek tüzet nyitottak egy családi házra.
illusztráció
Lövések dördültek Sopronban szerdára virradóra a Vadász utcában: ismeretlenek tüzet nyitottak egy családi házra. A golyók az utcafronti ablakon keresztül hatoltak be a szobába.

Elzárkózó lakástulajdonos

Az ablakok lövésnyomait redőny zárja el a kutakodó tekintetek elől abban a házban, amelynek lakója csendes, de határozott szavakkal adja tudtunkra: semmit nem akar mondani a történtekről. Hiába faggatjuk a fiatalembert, a lövés vagy lövések pillanatában életveszélyben volt-e, gyanakszik-e valakire, van-e haragosa, vagy szerinte tévedésből lőttek-e be hozzá, következetesen elhárítja a válaszadást.
Az utca megkérdezett lakóitól kapunk azonban néhány olyan információt, amelyek következtetésre adnak lehetőséget.

Az eset azért is félelemmel tölti el az ott élőket, mert az egykori soproni rendőrkapitány, a Csornán szintén kapitányi pozíciót betöltő Tellesz Endre Vadász utcai házának postaládájába golyót eresztett valaki bő egy héttel korábban. Most pedig a kapitány közvetlen szomszédja szobájába lőttek be ismeretlenek az utcáról. A megkérdezettek szerint ez már nem lehet a véletlen műve, ezt akár fenyegetésnek is lehet tekinteni. De mindenki azt reméli, hamar megtalálják az elkövetőt, s ismét nyugalom lesz az utcában.

„ Korán lehúzom a redőnyt"

– Harminc éve lakom itt, de lövöldözésre még nem volt példa – válaszolja érdeklődésünkre az egyik szomszéd, Magdi néni. – Még szerencse, hogy nem halt meg senki. Autófeltörés előfordult már az utcánkban, ilyen bűncselekmény nem. Egyre inkább félünk. Mi már korán lehúzzuk a redőnyt...

– Én csak a szomszédoktól hallottam a hírt, hogy lövöldöztek – mondja Teri néni, aki több mint fél évszázada él a Vadász utca egyik családi házában. – Nem tudom, mi lesz, ha ez így megy tovább, s elharapódzik az erőszak.

A főkapitányság nyomoz az ügyben

A Vadász utcai esetekben – a golyóval eltalált postaláda, valamint az éjszakai lövöldözés ügyében – a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai nyomoznak. Dr. Gorgosilits Fábián ezredes, bűnügyi igazgató szűkszavúan nyilatkozott: – Egyelőre rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen elkövető ellen.

A helyszíni szemlén rögzítettük a nyomokat, s most szakértők – így például fegyverszakértők – bevonásával zajlik a nyomozati munka. Verziókat állítunk fel, s a történésekkel összefüggésbe hozható összes körülményt mérlegelni, elemezni és ellenőrizni fogjuk. A nyomozás sikere érdekében nem közölhetek ennél több információt. Annyit azonban elárulhatok, olyan magasságban hatoltak az ablakon át a szobába a lövedékek, hogy emberéletben nem tehettek volna kárt.

Tellesz Endrét nem értük el

Tellesz Endre alezredest az üggyel kapcsolatban szintén szerettük volna megszólaltatni, lapzártánkig azonban nem értük el.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világméretű járványtól tartanak

A megyei tisztiorvos szerint bármikor kitörhet egy világméretű influenzajárvány, de a megelőzés és a védekezés sokat enyhíthet a káros hatásokon. A szakértők a múlt század elején pusztító spanyolnáthához hasonlítják a fertőzés jellegét. Szakértői vizsgálatok és megfigyelések ugyanis megerősítik a tényt, küszöbönáll egy olyan vírus elszaporodása, amely állatról terjedt át az emberre. Tovább olvasom