Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Lövér körút: újrabontva

Sopron - A Lövér körúton közlekedők legnagyobb döbbenetére két helyen fel kellett bontani a három hete felületzáró aszfaltréteggel ellátott körutat. Mint kiderült, az esőnyelők hibái okozták a bajt.
Az esőnyelő rácsok hibás bekötése miatt kellett a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt.-nek két helyen is felbontania a három hete új felületzáró réteggel ellátott Lövér körutat. A környéken járó laikusok számára mindez természetesen érthetetlen és felháborító.

Az esőnyelő rácsok hibás bekötése miatt kellett két helyen is felbontani a három hete új felületzáró réteggel ellátott Lövér körutat.
Az esőnyelő rácsok hibás bekötése miatt kellett két helyen is felbontani a három hete új felületzáró réteggel ellátott Lövér körutat.


Egy hónapja sincs, hogy a Sopron Holding mintegy 13.500 négyzetméteren bitumenes iszapbevonattal tüntette el az út egyenetlenségeit.

A munkálatok 22 millió forintba kerültek.

– Az ilyenfajta felületzárás előtt semmilyen közműegyeztetés nem történt – tudtuk meg a vízmű szakembereitől. – Most a hibás esőnyelő rácsokat kellett kijavítani. A 63-as számú ház előtt részleges csere történt, lejjebb pedig az egész esőnyelő rácskamrát kellett kicserélni. Ezek előre nem látható feladatok voltak, a sok csapadék miatt azonban meg kellett oldani a csapadék elvezetését – mondták el a vízműnél, ahol azt is megtudtuk, az egyik helyen az esőnyelő hibás bekötése miatt már az út is megsüllyedt.

Bár minden józan gondolkodású soproni felfigyel, amikor a közműjavítások miatt lépten-nyomon útfelbontásokba botlik, tudni kell – hangsúlyozták a szakemberek –, hogy a város alatt régi, elavult hálózat húzódik. Az útépítések során, ha már a felújítás az út alapját is érinti – érdemes a közművek cseréjéről is beszélni, ezek azonban hatalmas összegekbe kerülnek és összehangolt döntést igényelnek.


Olvasóink írták

 • 7. /joco1 2008. augusztus 15. 05:52
  „és hol vannak a "SZAKEMBEREK",kik döntenek és engedélyeznek egy ilyen "munkát"? Valahol csak van "nyoma" a döntésnek?”
 • 6. miracle 2008. augusztus 14. 13:08
  „"Az ilyenfajta felületzárás előtt semmilyen közműegyeztetés nem történt "
  Hát ja, minek is, úgy is kiderül magától automatikusan ingyen, ha elvan cseszve, hol a víz áll az utcán, hol a markoló vágja el a telefonkábelt, hol azért kell felbontani, mert 2 nap múlva jönnek az egész utcába bevezetni a gázt.”
 • 5. mindigatutit 2008. augusztus 14. 11:10
  „bravó”
 • 4. a REST KÉSZER FÁRAD! 2008. augusztus 14. 08:48
  „VÁROSVEZETÉ! eZ VOLT A SZAKSZERŰ ELLENMÖRZŐTT MUNKA EMGINT. MOST a VÁRKERÜLET KÖVETKEZIK.”
 • 3. Vélemény 2008. augusztus 14. 08:17
  „A közművek elavultak, annyira, de annyira - hogy már egymenetben ki sem lehet cserélni őket - csak többször nekilátva!!!

  A felületzárás előtti egyeztetés meg csak időt igényelne! - Nem??

  Ez egy "orosz póker" - vagy szerencséd van (egy darabig) s megúszod, hogy nem egyeztetsz, vagy nem!

  de akkor is mi van?

  SEMMI!

  Az emberek meg menjenek a ......-ba!
  Csak akadékoskodnak!”
 • 2. barokk 2008. augusztus 14. 07:46
  „Miért nincs sose felelőse egy útépítésnek? Milliókat pazarolnak ezekkel az összehangolatlan munkákkal!”
 • 1. orgona 2008. augusztus 14. 06:21
  „Rossz bekötesek miatt megint felkellett bontani amin nem is csodalkozunk,mar lassan hozzavagyunk szokva az ilyen epitkezesi munkalatokhoz Sopronban!Sok penzbe kerül na meg a döntes ugyebar nagyon lassu,szerintem keves a jo szakember,vagy nincsenek megfizetve a dolgozok,es persze megertem ha nem preciz munkat vegeznek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közúti balesetek figyelmetlenségből

Sopron - A fokozott rendőri jelenlét, valamint a magas büntetés miatt Sopron térségében csökkent a… Tovább olvasom