Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Love sztori: nem színészkednek, örök hűséget esküdnek

Sopron - A Petőfi színtársulat két színművésze, Sövegjártó Áron és Csonka Hajnalka pénteken esküdnek örök hűséget egymásnak. Nyolc éve ismerkedtek meg, és sok darabban játszottak együtt.
A soproni színtársulat egyetlen helyi származású művésze, Sövegjártó Áron és kedvese, Csonka Hajnalka a Petőfi Színházban bár sok színműben játszottak együtt, szerelmespárt is alakítottak, de „férj-feleséget" még sosem. Ezentúl azonban bármilyen műben lépnek együtt a színpadra, valódi férj-feleségként fognak szerepelni. Ma házasodnak össze: az egyházi szertartást az Orsolya-templomban tartják délután, a polgári esküvő – és a lakodalom – helyszíne az egyik Sopron környéki település neves szállodája lesz. Ami a jövőt illeti, két gyermeket szeretnének.

– Nyolc évvel ezelőtt a budapesti Goór Nagy Mária Színitanodában ismerkedtünk meg...
– Nyolc évvel ezelőtt a budapesti Goór Nagy Mária Színitanodában ismerkedtünk meg...


– Már a színitanodában is mindig csipkelődtünk egymással. Már akkor éreztük, jelentünk valamit egymásnak – elevenítette fel a kezdeteket Csonka Hajnalka színművésznő. – Fél évtizede közösen szerződtünk a soproni társulathoz, ahol még inkább elmélyült a kapcsolatunk. Áron két hete jegyzett el, nem is akárhogyan. Pesten a tudtomon kívül egy „reklámfilm-válogatást" szervezett a számomra, ami azért sem volt feltűnő, mert már több reklámfilmben kaptam szerepet.

A helyszín az egyik dunai hajó volt. A „forgatáson" egy éttermi asztalnál – ahol bekötött szemmel ülök – odalép hozzám egy fiatalember, s megkérdi: hozzám jössz feleségül? Nekem azt kellett válaszolnom: csak ha van életbiztosításod. Gondoltam, ez egy biztosításos reklámfilm lesz. Eközben ment az egyik kedvenc zeneszámom, Demjéntől a Szabadság vándorai. Többször felvették a jelenetet, míg egyszer csak azt hallom, a dalt mintha Áron énekelné. Lehúztam a kendőt a szememről. Nagy meglepetésemre valóban ő állt előttem, nekem énekelte a dalt, majd elővette a karikagyűrűt, s megkérdezte: hozzám jössz feleségül? „Csak ha van életbiztosításod" – vágtam rá, de akkor már nagyon elérzékenyültem. Rádöbbentem, most kérték meg a kezemet...

– Hajnalkában a tehetsége mellett a végtelen kedvessége ragadott meg. Hosszú évek óta élünk együtt, s többször gondoltunk arra, hivatalosan is összekötjük sorsunkat – vette át a szót Sövegjártó Áron. – Az esküvőn Hajnalka húga, Erzsébet és az én testvérem, Barbara lesznek a tanúink. Hajdúszoboszlóra utazunk nászútra, de tervezünk egy egyiptomi pótnászutat is az év során, két színmű próbái között. Úgy vélem, az együtt töltött évek jó alapot teremtenek a közös jövőnkhöz.

Az új évadban is szerepelnek együtt
A Petőfi Színház új szezonjában a házaspár Richard Rodgers A muzsika hangja című családi musicaljében lép együtt színpadra. Sövegjártó Áront és Csonka Hajnalkát ezenkívül – külön-külön – a Hamlet, a Ludas Matyi, a Mátyás és a bolond király című darabokban láthatja majd a soproni közöség.

Olvasóink írták

 • 3. Lui 2008. augusztus 01. 21:22
  „Gratulálok nektek! Nagyon sok boldogságot!”
 • 2. Min Joe 2008. augusztus 01. 19:55
  „Ha mar "sztori"akkor legyen "lav"is.LAV SZTORI.Nemvagyok nyelvtan tanar.De igy kell fonetikussan le irni.”
 • 1. Danab 2008. augusztus 01. 19:02
  „Nagyon sok boldogságot a két színművésznek!
  Egyetértek; Csonka Hajni tényleg egy végtelenül kedves, szinpatikus ember. Minden jót!:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a várossá válás megünneplésére

Fertőszentmiklós - Miután város lett Fertőszentmiklós, az iskola kevesebb kiegészítő támogatást kap,… Tovább olvasom