Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Lovagkereszttel ismerték el Hűvösvölgyi Ildikó munkásságát

A soproni Petőfi Színház művésznője, Hűvösvölgyi Ildikó kulturális életben betöltött munkásságát a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el március 15. alkalmából.

– A megtiszteltetést életműdíjnak tekintem – nyilatkozta a művésznő a budapesti Iparművészeti Múzeumban rendezett eseménnyel kapcsolatban.

– Örülök, hogy az 1973-ban kezdődött színészi pályafutásommal – főiskolásként akkor játszottam első főszerepemet a Csínom Palkó című filmben –, a Bartók rádióban évtizeden át végzett műsorvezetői munkámmal vagy akár a Madách Musical Tánciskolában folytatott oktatói tevékenységemmel a magyar kultúrát szolgálhattam.

Mindig az a cél vezérelt, hogy jobbakká váljanak az emberek, s ezáltal talán saját magam is. A soproni színtársulathoz öt éve szegődtem Darvasi Ilona színiigazgató invitálására. Az idén a Sári bíró egyik főszerepét alakítom, a Cigányprímás című darabban pedig Mikó István partnereként lépek színpadra. Igen meghatódtam, amikor Mikó István A cigányprímás minapi előadásának végén, a tapsrendben váratlanul dalban tudatta a közönséggel, lovagkereszttel ismerték el munkámat.

Hűvösvölgyi Ildikót kitüntették munkásságáért.
Hűvösvölgyi Ildikót kitüntették munkásságáért.

Olvasóink írták

  • 2. RábaViktor 2012. március 20. 17:14
    „Őszintén gratulálok mind a négy művésznek! Ezt bármelyik színház megirigyelhetné!”
  • 1. nága 2012. március 20. 16:15
    „Tiszta szívből gratulálok neki is, mint a már korábban említett 3 művésznek is! Ez csúcs, egy színházból 4 kitüntetett!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verekedni utaztak Sopronba?

A Sopronba érkező, 10–15 fős társaság megállt Nagycenken és Kópházán is, majd a soproni… Tovább olvasom