Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Lőtt, felismert, győzött

Ifj. Kuslits István, a Taeg Zrt. kerületvezető erdésze győzött a hivatásos vadászok országos szakmai versenyén, amelyet Sasréten rendeztek.

Ifj. Kuslits István a Kisalföld érdeklődésére elmondta, édesapja, nagyapja, de még a szélesebb rokonságból is sokan választották az erdészet és a vadászat hivatását. A Roth-szakközépiskolában tanult, erdészeti technikumot végzett. Mielőtt a Tanulmányi Erdőgazdaságnál helyezkedett volna el, öt évig a Fertő-táj Vadásztársaság hivatásos vadásza volt.

Középen az országos vadászverseny győztese, ifj. Kuslits István, balra tőle Gál Péter, jobbra Szalai Csaba.
Középen az országos vadászverseny győztese, ifj. Kuslits István, balra tőle Gál Péter, jobbra Szalai Csaba.


Az országos verseny fináléjában a megyei első helyezettek mérték össze tudásukat. A feladatok között a lövészet mellett – többi között – trófeabecslés, növény-, illetve kürtjelfelismerés, apró- és ragadozó-vadgazdálkodás, csapdafelállítás és lőszerismeret is szerepelt.

Összesítésben került az élre, aminek nagyon örül. Országos versenyeken háromszor vett részt, s eddig a legjobb eredménye a második helyezés volt. Most boldogan emelte magasba a győztesnek járó serleget. Azt is elmondta, hogy a Roth-szakközépiskolában volt osztálytársa, Szalai Csaba a legjobb harmadiknak bizonyult az idei versenyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi vágta - Sopron bekerült a döntőbe - fotók

Sopron színeiben a Győr-ménfőcsanaki Nagy Nicole győzött a Széchenyi Vágta soproni előfutamának döntőjében. Tovább olvasom