Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Lőtéri gyilkosság Sopronban: lezárul a nyomozás

Pénteken a hozzátartozók, illetve jogi képviselőik áttanulmányozhatják a soproni Anger-réti lőtéren történt kettős gyilkosság nyomozati anyagát.

Pénteken délelőtt 11 órakor élhetnek a hozzátartozók, illetve jogi képviselőik azzal a törvény adta lehetőséggel, hogy áttanulmányozzák a tavaly áprilisban a soproni Anger-réti lőtéren történt kettős gyilkosság nyomozati anyagát. Baumgartner Ervin feleségét ügyvédje, dr. Benke László képviseli majd az iratismertetésen. A háromvádlottas ügyben legalább tízkilós aktakötetre számít.

– Az, hogy péntekre meghirdették a betekintési lehetőséget, azt feltételezi, hogy lezárult a nyomozás – mondta el a Kisalföldnek dr. Benke László. Az ügyvéd szerint szokatlanul elhúzódott a vizsgálat, amit az magyaráz, hogy a rendőrség külön pszichiátriai vizsgálatokat rendelt el és több szakértőt is bevont a vizsgálatba.

– Az iratok áttanulmányozása során különös figyelemmel leszek a bizonyítékokra, illetve arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy a védelem vajon milyen elgondolások alapján építi fel stratégiáját – árulta el dr. Benke László.

Információink szerint a megyei rendőr-főkapitányság a napokban sajtótájékoztatón jelenti be, hogy lezárult a nyomozás. Ezt követően az ügyészségnek harminc napja lesz arra, hogy vádat emeljen vagy kiegészítésre visszaadja az aktákat a rendőrségnek. Dr. Benke hét-nyolc tárgyalási napra számít – magyarázza.

A bírónak is el kell majd döntenie, hogy befogadja az ügyet vagy kiegészítést kér – ha előbbi történik, kitűzhetik a tárgyalás időpontját.

Mint arról folyamatosan hírt adtunk, tavaly áprilisban három 19 éves középiskolás fiú fegyver- és pénzszerzési szándékkal ment be az Anger-réti lőtérre, ahol lelőtték az ott dolgozó Szántó Sándort, majd az épp betoppanó Baumgartner Ervint.

A rendőrség másnap elfogta a tetteseket.
A lőtéri kettős gyilkosság gyanúsítottjait tavaly áprilisban vezették a bíróságra Győrben, amikor is az előzetes letartóztatásukról döntöttek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban folytatódik a Leier kreditpontos képzése

Az építőanyag-gyártó független előadók közreműködésével segíti a szakemberek felkészülését a nyolc… Tovább olvasom