Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Lopott ékszer kétezerért

Az akkor 17 éves fiú 2012 őszén átmászott a szomszédjuk kerítésén, és bement a házba.

Két esztendővel ezelőtt még fiatalkorúnak számított az a kapuvári fiatalember, akit lopás vádjával állítottak a Soproni Járásbíróság elé. A büntetőtárgyaláson dr. Molnár Gabriella ügyész képviselte a vádat.

Az akkor 17 éves fiú – aki mint megtudtuk, hatszor járta a 6. osztályt – 2012 őszén átmászott a szomszédjuk kerítésén, és bement a házba. Átkutatta a lakást, és arany karikagyűrűvel, ezüstlánccal és -gyűrűvel távozott. A több tízezer forintos zsákmányt háromezer forintért akarta eladni egyik ismerősének, aki viszont csak kétezer forintot fizetett érte.

Az átvevő állította, hogy a fiú azt hazudta, ausztriai lomizásból kerültek elő az ékszerek. A tolvajnak arra is volt gondja, hogy elgereblyézze lábnyomait a szomszédban, sőt, elégette azt a cipőt, amelyben a bűncselekményt elkövette.

A fiú a bíróságon elmondta, megbánta tettét, s bocsánatot is kért a sértettől. Hányatott gyerekkorára hivatkozott, hogy – mint mondta – elkallódott. A bíróságon a gyámja viszont úgy nyilatkozott, a fiú életvitele sokat javult, amióta van barátnője, s immár munkahellyel is rendelkezik.

Dr. Gajdos Anikó bíró a vádlottat bűnösnek mondta ki, és közérdekű munkára kötelezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyházban a fegyveres rabló

Fegyverrel elkövetett rablás, betöréses lopás, illetve felbujtás miatt ült két fiatalember a Soproni… Tovább olvasom